سرویس فرهنگی فردا: انتقادات بیسابقه به داوریهای جشنواره فجر امسال و نتایج عجیب و غریب آن باعث شد که بالاخره پای نمایندگان ملت نیز به این موضوع باز شود. به همین خاطر بود که پس از اتمام این دوره از جشنواره، نمایندگان مجلس با دعوت از تعدادی از منتقدین جشنواره در ارتباط با چند و چون داوریها با آنها گفتوگو کردند.
سیدصادق طباطبایینژاد نایب رئیس کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی در ارتباط با آنچه در این جلسه گذشت با خبرگزاری خانه ملت گفتوگو کرده است و برخی از مسائل مطرح شده در این نشست را رسانهای کرد.
طباطبایینژاد با اشاره به دعوت از «احمدرضا معتمدی» کارگردان سینمای ایران که پیش از این با نگارش رنجنامهای خطاب به رئیس جمهور از وضعیت جشنواره امسال گلایه کرده بود و همچنین «فریدون جیرانی» کارگردان سینمای ایران و «مسعود فراستی» منتقد شناخته شده سینما که همگی از منتقدان سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر بودند، در ارتباط با صحبتهای مطرح شده در این جلسه و نظرات مطرح شده از سوی آنها برای نقد جشنواره امسال گفت: در این جلسه که علی مطهری، احمد سالک، احسان قاضیزاده هاشمی و احد آزادیخواه حضور داشتند از میان دعوت شدگان تنها مسعود فراستی در کمیته حضور یافت و البته رئیس سازمان سینمایی نیز فردا به درخواست کمیته برای ارائه گزارش از جشنواره فیلم فجر و پاسخگوی به انتقادها در کمیته حاضر خواهد شد.
طرح دوباره موضوع داوران دو تابعیتی
نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای فراستی در این جلسه انتقادهای جدی به جشنواره از جهات مختلف داشت و این دوره از جشنواره را ضعیفترین دوره در تمام دورههای گذشته دانست، ضمن آنکه انتخاب داوران دو تابعیتی برای چنین جشنوارهای را اشکال اساسی داوری دانست چراکه افراد دو تابعیتی آنقدر که لازم است به ملیت ایرانی پایبند نیستند.
تاثیر انتقادات برنامه هفت و دادن جایزه بهترین فیلم به «ماجرای نیمروز»
وی در ادامه با اشاره به این بخش از سخنان فراستی در مورد تاثیر نظرات مطرح شده از سوی او و بهروز افخمی در برنامه هفت و دادن جایزه بهریتن فیلم جشنواره سیوپنجم فجر به فیلم ارزشمند «ماجرای نیمروز» گفت: آقای فراستی معتقد است؛ انتقادهای خودش و آقای افخمی و البته جریان رسانهای ایجاد شده، سبب تغییر رای هیات داوران و اهدا بهترین سیمرغها به فیلم«ماجرای نیمروز» شده، در واقع هیات داوران در ابتدا چنین تصمیمی نداشته است.
انتقاد جدی فراستی به فیلم «گشت 2»
طباطبایینژاد همچنین با بیان اینکه فراستی همچنین تغییر تصمیم هیات داوران به دلیل اعتراضهای وی و آقای افخمی را نیز نشان از عدم تبحر این هیات دانست چراکه در غیر این صورت بر رای خود پافشاری میکردند، افزود: این منتقد سینما با انتقاد جدی به فیلم سینمایی «گشت ارشاد 2» این فیلم را اثری که نمیتوان با اتفاق خانواده به تماشای آن نشست خواند، لذا قرارشد؛ این فیلم قبل از اکران توسط کمیسیون دیده شود.
تکرار ژانر نکبت در جشنواره امسال!
نائب رئیس کمیته فرهنگ، هنر، رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه به مواضع فراستی در ارتباط با کپیبرداری از آثار اجتماعی از برخی از فیلمهای جشنواره سال قبل اظهار کرد: فراستی در ادامه اظهارات خود معتقد است؛ در این دوره کپیبرداری بیش از حدی از فیلمهای اجتماعی دوره گذشته شده و این فیلمها معضلات اجتماعی را اغراقآمیز نشان دادهاند، اما با این وجود از سوی مسئولان جشنواره برای حضور در بخشهای مختلف انتخاب شدند.
وی اضافه کرد: فراستی به اصل سینما به معنای دولتی که در آن بازگشت هزینه اهمیتی ندارد نیز انتقاد داشت و خواستار حرکت به سمت سینمای خصوصی با گردش اقتصادی از طریق فروش و استقبال مخاطبان بود.
طباطبایینژاد ادامه داد: فراستی در پاسخ به این سوال که چطور این جشنواره مملو از ایراد با استقبال مخاطبان رو به رو شد، افزود: جشنواره امسال مخاطب قابلملاحظهای نداشته و فقط جشنواره سال گذشته به واسطه چند فیلم که محصول این دولت نیز نبوده مورد استقبال قرار گرفته است.
اشاره فراستی به فیلم پرحاشیه عیاری
نائب رئیس کمیته فرهنگ، هنر، رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه آقای مطهری درخصوص اینکه - حرکت به سمت سینمای خصوصی در اعمال ممیزیها چقدر تاثیر خواهد گذاشت- صحبت کرد و آقای فراستی نیز گفت: اکنون نیز با وجود اعمال ممیزیها، شاهد تولید فیلمهای بسیاری بدون رعایت شئونات بوده و حتی به تازگی فیلمی که برای زنان کلاه گیس گذاشتهاند، ساخته شده است.
دیدگاه تان را بنویسید