نقاط مثبت جشنواره ۳۵ فجر را از یاد نبریم/ چطور نشستهای خبری بعد از چند سال جان گرفت؟
دور از انصاف است اگر بخواهیم در مورد سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر فقط به سخن گفتن از فضای روزهای پایانی آن و درباب انتقاد از داوری های عجیب بسنده کنیم. نادیده گرفتن نقاط مثبت برگزاری دوره اخیر و سخن نگفتن آنها همانقدر ناپسند است که چشم بستن بر روی نقاط ضعف و مشکلات.
سرویس فرهنگی فردا؛ محمد مهدی شیخ صراف: دور از انصاف است اگر بخواهیم در مورد سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر فقط به سخن گفتن از فضای روزهای پایانی آن در انتقاد از داوری های سطح پایین و بعضا عجیب و غریب جشنواره اکتفا کنیم یا دوباره بخواهیم بحث بلیط فروشی و آثار راه یافته و راه نیافته را پیش بکشیم. نادیده گرفتن نقاط مثبت برگزاری دوره اخیر و سخن نگفتن از انها همانقدر ناپسند است که چشم بستن بر روی نقاط ضعف و مشکلات دوره اخیر.
امسال جشنواره فیلم فجر نقاط روشنی داشت که به طور خاص در مرکز همایشهای برج میلاد محسوس بود. جایی که خبرنگاران، اهالی رسانه و هنرمندان در کنار یکدیگر آثار را به تماشا می نشستند و درباره آن گفتگو می کردند. این نکات مثبت را هم برای تشکر از برگزار کنندگان جشنواره فجر به خصوص محمد حیدری (دبیر جشنواره) و مسعود نجفی (مدیر روابط عمومی) و هم برای اینکه در دوره های آتی جشنواره مورد توجه قرار بگیرد باید ذکر کنیم:
1. میکروفون در دست خبرنگار امسال در برنامه ریزی زمانی نشست های رسانه ای هر فیلم بلافاصله بعد از نمایش آن برگزار شد تا همه چیز داغ داغ باشد. نظم برگزاری این نشستها بسیار خوب بود. همه فیلمها از آن بهره بردند و هیچ نشستی لغو نشد. با یک تدبیر مناسب جایگاه نشستن میهمان ها نیز نسبت به سالهای گذشته تغییر کرد تا عکاس ها و خبرنگارها کمتر مزاحم همدیگر باشند. اجرای مسلط محمود گبرلو هم به یکدستی این رویداد و رعایت عدالت در روند آنها کمک بسیاری کرد.
2. حذف فرش قرمز و جایگاه عکاسی مناسب مراسم فرش قرمز که سال گذشته در سرمای فضای بیرون برگزار می شد امسال از برنامه حذف شد و تنها به عکس دسته جمعی عوامل فیلم در جایگاه مناسبی که برگزار کنندگان داخل مرکز همایش های میلاد تدارک دیده بودند محدود شد. اینطور هم عکاسان رسانه های به کار خود رسیدند و هم یکی از تشریفات بی ثمر و وقت گیر جشنواره از میان برداشته شد.
3. خداحافظی با جنگ بر سر صندلی در تمام سالهای گذشته که برج میلاد میزبان جشنواره فیلم فجر بود یک مشکل اساسی اهالی رسانه و هنرمندان را آزار می داد. آن هم صدور بی رویه کارت ورود و حضور جمعیت بیش از ظرفیت سالن برج میلاد برای بسیاری از فیلمها بود. همین اتفاق مسئله ناخوشایندی را به همراه داشت که افراد به دنبال جا گرفتن برای همدیگر باشند و با وجود صندلی های خالی امکان نشستن روی آنها وجود نداشته باشد یا اینکه بعضا کار به دعوا می کشید.
4. هیچ نمایشی لغو نشد هرچند انتقاد هایی به چیدمان فیلمها در جدول نمایش برج میلاد وارد شد که برخی از آنها به حق می نمود و جای تامل داشت اما مقید بودن تیم برگزاری جشنواره فجر به نظم نمایش فیلمها بر سر ساعت پیش بینی شده و ورود و خروج میهمان ها در سالن نمایش، از سالهای دیگر بهتر بود. نمایش هیچ فیلمی لغو نشد و هیچ جابجایی در جدول صورت نگرفت. تنها دو مورد تاخیر نیم ساعته در روز اول و آخر به خاطر نقص فنی اتفاق افتاد که می توان آن را در میان اکران موفق 55 فیلم نادیده گرفت.
دیدگاه تان را بنویسید