سرویس فرهنگی فردا: جعفر والی پیشکسوت تئاتر پس از تحمل یک دوره بیماری، صبح روز گذشته (شنبه 27 آذر) در سن 83 سالگی درگذشت.
این هنرمند و پیشکسوت و چهره ماندگار، دارفانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت ،او از عارضه گوارشی رنج میبرد این حادثه ناگهانی را به دنیای فرهنگ و هنر و خانواده و دوستان و آشنایان این مرد بزرگ تسلیت می گوییم در ادامه به بررسی زندگینامه و فیلم شناسی این بزرگوار می پردازیم .
جعفر والی که بود؟
جعفر والی متولد ۱۳۱۲ تهران، فارغ التحصیل بازیگری از دانشکده هنرهای دراماتیک دانشگاه تهران است. وی بازیگری و کارگردانی تئاتر را از سال ۱۳۳۶ شروع کرد. او از سال ۱۳۳۷ به عنوان کارگردان به استخدام وزارت فرهنگ و هنر در آمد و به مدت ده سال در کار دوبله فیلم های سینمایی فعالیت کرد. والی فعالیت در سینمای حرفه ای را از سال ۱۳۴۸ با بازی در فیلم «گاو» آغاز کرد و تا سال ۱۳۶۶ به تدریس بازیگری در دانشکده هنرهای زیبا اشتغال داشت.این هنرمند پیشکسوت که از ۱۸ آذر ماه به دلیل بیماری، در یک بیمارستان بستری و بعد به بیمارستان دیگری منتقل شد، حدود یک ساعت قبل در صبح ۲۷ آذر ماه در بیمارستان درگذشت.
علت فوت جعفر والی
این هنرمند به دلیل مشکلات ریوی در بیمارستان بستری بود.جعفر والی که با همراهی ایرج راد و هرمز هدایت درصدد اجرای نمایش «در گوش سالمم زمزمه کن» در جشنواره تئاتر فجر بود، پیشتر نمایشهای «آی باکلاه آی بیکلاه»، «چوب به دستهای ورزیل» و «گاو» را اجرا کرده است.او در سالهای اخیر با بازی در دو نمایش«اتاق شماره شش» نوشته خسرو حکیم رابط بر اساس اثری از چخوف و «ویتسک؛ یک داستان ناتمام» نوشته بوشنر هر دو به کارگردانی ناصر حسینیمهر روی صحنه رفت.
جعفر والی (زاده ۱۳۱۲ - تهران) کارگردان تئاتر، بازیگر و فیلمنامهنویس اهل ایران است. وی از بیماری خونریزی معده رنج میبرد. جعفر والی در جشن سالانه انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر که به مناسبت نکوداشت ایشان برگزار شد در کلیپی با عنوان «مرغ سحر» که در این جشن پخش شد ضمن مرور کلی بر کارنامه کاریاش از بازی در سریال «معمای شاه» به عنوان یکی از پشیمانیهای دوره کاریاش یاد کرد. او در این باره گفت: «من در طول عمرم یک کار انجام دادم که خیلی پشیمانم؛ سریال «معمای شاه». ما در این دوران زندگی کردیم. والله اینطور نبود. به خدا اینطور نبود که این سریال روایت میکند. فیلم شناسی: ۱-پاداش سکوت (۱۳۸۵) ۲ - تهران روزگار نو (۱۳۷۸) ۳ - جاده عشق (۱۳۷۲) ۴ - راه و بیراه (۱۳۷۰) ۵ - مسافران دره انار (۱۳۷۰) ۶ - باد سرخ (۱۳۶۷) ۷ - بهار در پاییز (۱۳۶۶) ۸ - ناخداخورشید (۱۳۶۵) ۹ - ستاره دنباله دار (۱۳۶۴) ۱۰ - گمشده (۱۳۶۴) ۱۱ - مدار بسته (۱۳۶۴) ۱۲ - گلهای داوودی (۱۳۶۳) ۱۳ - مردی که زیاد می دانست (۱۳۶۳) ۱۴ - دادشاه (۱۳۶۲) ۱۵ - ملخ زدگان (۱۳۶۲) ۱۶ - پاییزان (۱۳۶۰) ۱۷ - آقای هیروگلیف (۱۳۵۹) ۱۸ - گفت هرسه نفرشان (۱۳۵۹) ۱۹ - هجرت
(۱۳۵۷) ۲۰ - سفر سنگ (۱۳۵۶) ۲۱ - تنگسیر (۱۳۵۲) ۲۲ - خاک (۱۳۵۲) ۲۳ - گرگ بیزار (۱۳۵۲) ۲۴ - گاو (۱۳۴۸)
دیدگاه تان را بنویسید