پژوهشی درباره «زنان در شاهنامه» منتشر شد

کد خبر: 580057

کتاب «زنان در شاهنامه» به قلم جلال خالقی مطلق توسط نشر مروارید منتشر شد.

خبرگزاری فارس: کتاب «زنان در شاهنامه» اثر جلال خالقی مطلق، با ترجمه احمد بی‌نظیر از سوی انتشارات مروارید روانه بازار کتاب شد.
کتاب «زنان در شاهنامه» رساله‌ دکترای پروفسور جلال خالقی است. در پیش‌گفتار کتاب نویسنده می‌کوشد که نقش زنان را در اسطوره‌شناسی‌ آسمانی ایران روشن کند.

زنان شاهنامه به‌عنوان مادر زندگی را وقف فرزندان خود می‌کنند. مانند «فرانک» مادر فریدون یا «تهمینه» مادر سهراب و «جریره» مادر فرید. این زنان در عشق، از خود گذشته‌اند. مدام خواستار آنند که برای اثبات عشق خود هرچه دارند نثار کنند و از خطر هراسی ندارند. «منیژه» که بانویی شاهزاده است به‌خاطر بیژن از خانواده‌اش جدا می‌شود و برای فراهم ساختن غذای او، نان گدایی می‌کند و «رودابه» در عشق خود به زال، حتی هنگامی که پدرش او را تهدید به کشتن می‌کند از مرگ نمی‌هراسد. از لحاظ قهرمانی زنانی مثل «گردآفرید» همانند مردان دلاور بوده‌‌اند و در عین حال لطیف و پر از زنانگی. آنها شخصیت‌هایی پرشور، سرزنده، باحرارت و شهامت و هوشمندی و تاحدودی مستقل هستند. این کتاب مجموعه تحقیق و بررسی درباره‌ زنان در شاهنامه است که به همت پژوهشگری دانا و مسلّط بر ادب فارسی و اسطوره‌شناسی‌ انجام گرفته است. برگردان فارسی «زنان در شاهنامه» از انگلیسی‌ به قلم احمد بی‌نظیر است. این کتاب در201 صفحه از سوی انتشارات مروارید در هفت فصل و یک پیشگفتار با عناوینی چون «زنان نژاده(اشرافی)»، «زنان غیراشرافی»، «جایگاه دختر در خانه والدین»، «مراسم عروسی»، «گونه‌های مختلف ازدواج»، «جایگاه زوجه در ازدواج» و «جایگاه زنان در جامعه» با قیمت 20 هزار تومان روانه بازار کتاب شده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت