روزنامه ایران: شامگاه شنبه 13 شهریور مجموعه فرهنگی- تاریخی سعد آباد میزبان علاقه مندانی بود که در مراسمی با عنوان «شب شهرام ناظری با یونسکو» گردهم آمده بودند.
این مراسم به بهانه قدردانی از زحمات و همکاری استاد ناظری با مؤسسه فرهنگی -هنری «مانا نقش» در آلبوم«درآن جهان که منم» برگزار شده بود. دراین آلبوم که بخشی از آن اوایل برنامه پخش شد، شهرام ناظری در میراث های ملی و جهانی استان اصفهان چون پل خواجو، منارجنبان، مسجد جامع اصفهان، تالار اشرف،چهلستون، کتیبه پوریان،میدان نقش جهان و... موسیقی سنتی اجرا کرده است که بزودی این آلبوم تصویری منتشر خواهد شد.
اما در این مراسم پس از پخش موزیک ویدئوی «ایرانِ جوان» با صدای شهرام ناظری، بیوک موسوی مدیر مجموعه فرهنگی -تاریخی سعدآباد در سخنانی اظهار کرد: یونسکو از مهمترین نمادهای بینالمللی است که توجه ویژهای به جریانهای فرهنگی - هنری جهان داشته و دارد. حضور دفتر یونسکو در مجموعه سعدآباد با توجه به جایگاه جهانی آن، اتفاقی است مبارک. وی با بیان اینکه نقشآفرینی مجموعه سعدآباد در کنار یونسکو، در امتداد همان فرهنگ ارزشی صلحخواهی ایران است، اظهار کرد: صلح، مطالبه انسان معاصر در فشار تعصبها و تندروی فرقهها و جریانهای گوناگون است. ایرانیان از پیش از اسلام، مأمن پناهجویان بودند و پس از پذیرش اسلام بهعنوان ندای رحمانی صلح و صلحخواهی، صلحطلبی دارند. جنگ را «دفاع مقدس» خواندن، بر صلحخواهی ایران و ایرانی دلالت دارد که در فکر و اندیشه دلاوران ایرانی موج میزند و در اشعار بزرگان دیده میشود.
پس از آن «استر کیش لاروش » رئیس دفتر منطقهای یونسکو در تهران ضمن خوشامدگویی به میهمانان در مراسم گفت: رسالت یونسکو ایجاد صلح، ریشهکنی فقر، توسعه پایدار و گفتوگوی بین تمدنها از طریق آموزش، علوم فرهنگ، ارتباطات و اطلاعات است. موسیقی و هنر، نقش مهمی در فعالیتهای ما ایفا میکند.
وی با اعتقاد به اینکه موسیقی راه بیمانندی برای گذر از موانع ارتباط بین انسانها، نسلها، فرهنگها و جنسیتها به شیوهای قدرتمند و شخصی است، بیان کرد: ما امشب برای حضور استاد شهرام ناظری، اسطوره آواز ایران به خود میبالیم. استاد شهرام ناظری یکی از پرآوازه ترین و بنام ترین موسیقیدانان ایرانی در تاریخ معاصر است. آثار وی به شیوههای مختلف، معرف غنا و گوناگونی فرهنگ ایران و موسیقی سنتی است. او با موسیقی خود، مولانا و فردوسی را به شنوندگانی از سراسر دنیا معرفی کرده و آثارش دربرگیرنده تأثیراتی از قومیتهای مختلف است. ایشان جوایز و نشان های بسیاری از کشورهای مختلف دریافت کرده اند و در سال 2007دولت فرانسه نشان پرافتخار لژیون دنوربه ایشان اعطا نمود. ما براستی مفتخریم استاد ناظری دعوت یونسکو را برای اجرای این کنسرت منحصر به فرد پذیرفته اند. لاروش افزود: شهرام ناظری در حال تولید آلبوم جدیدی است. این پروژه تصاویری از زیباترین پایگاههای میراث فرهنگی در شهر اصفهان را با موسیقی سنتی ایرانی، با نمایش فرهنگ غنی و تنوع مذهبی در هم میآمیزد. در ادامه مراسم دونوازی عود و کمانچه به اجرا درآمد که به شهرام ناظری تقدیم شد.
خواننده پیشکسوت موسیقی سنتی که با کمی تأخیر در این مراسم حضور پیدا کرده بود ضمن عذرخواهی از حاضران در سخنانی کوتاه گفت: از سازمان یونسکو برای برگزاری این مراسم سپاسگزاری میکنم. من پیش از این، در پاریس و در بزرگداشت یونسکو برای حافظ شرکت کرده بودم و فکر میکردم برنامه امشب کوچک است اما امروز اتفاقاتی پیش آمد که من را مقداری اذیت کرد.
وی افزود: من چندان تمایلی به برگزاری مراسم بزرگداشت نداشتم اما زمانی که با خانم لاروش و شخصیت فرهنگی ایشان آشنا شدم دعوت برگزارکنندگان این مراسم را قبول کردم و امیدوارم از هنرمندان دیگر نیز قدردانی شود. البته پیش از این هم سابقه همکاری با سازمان یونسکو را داشته ام و در پروژه ای که برای یونسکو است، آثار تاریخی اصفهان با صدای من ضبط و جمع آوری شده است و این دوستان احساس کردند باید شبی را به اسم من و یونسکو برگزار کنند. وی در خصوص تأخیر در برنامه اظهار کرد: طبیعتاً این اتفاقات در ایران وجود دارد. این کش و قوسها همیشه بوده و در این ۳۷ سال سعی کرده ایم با این مسائل دسته و پنجه نرم کنیم اما با وجود آنکه همه ما با این مسائل آشنایی داریم، عاشق آن هستیم وشاید همین امر سبب شده که در ایران بمانیم و با آنکه درخارج از ایران فضای خوبی برای هنرمندان وجود دارد ترک وطن نکردیم. درواقع عشق به ایران نگذاشت و تا به امروز مانده ایم و برای این عشق باید تاوان داد.
در ادامه میهمان مراسم به سه تارنوازی استاد ناظری و شعری از شفیعی کدکنی با نام «حلاج» دعوت شدند. سپس گروه موسیقی مولوی روی صحنه آمد و قطعات «شیدا شدم» و «باز آمدم چون عید نو» با آواز ناظری به اجرا درآمد.
دیدگاه تان را بنویسید