سازمان فضای مجازی دانشجویان راه اندازی می‌شود

کد خبر: 560967

رئیس جهاد دانشگاهی از راه اندازی سازمان فضای مجازی دانشجویان کشور خبر داد و گفت: این طرح اکنون در مرحله ارزیابی کارشناسان حوزه مجازی و فرهنگی قرار دارد.

خبرگزاری ایرنا: سیدحمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی با ارائه گزارشی از فعالیت های علمی جهاد دانشگاهی گفت: راه اندازی سازمان فضای مجازی دانشجویان کشور یکی از برنامه های جهاد دانشگاهی است که مقدمات آن فراهم آمده و کارهای اولیه این طرح نیز انجام شده است.
وی افزود: در واقع سازمان فضای مجازی دانشجویان به هدایت و راهبری دانشجویان برای ورود به فضای مجازی می پردازد.

طیبی همچنین گفت: جهاد دانشگاهی در زمینه توسعه علمی کشور فعالیت های گسترده ای دارد به گونه ای که امروز می توانیم در مرز علم و فناوری حرکت کنیم و همه محصولات علمی خود را به خدمات تبدیل کرده و آنها را در جامعه کاربردی کنیم و جهاد دانشگاهی در این حوزه موفق بوده است.

فعالیت های جهاد دانشگاهی رنگ و بوی فرهنگی دارد
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه در حوزه آموزش های مجازی تجربه خوبی داریم، افزود: آموزش های تخصصی شامل آموزش های کوتاه مدت و آموزش های عالی است که در این حوزه نیز تلفیق خوبی میان آموزش های کلاسیک و فعالیت های پژوهشی و فناورانه جهاد دانشگاهی صورت گرفته و همین تجربه در فضای مجازی نیز استفاده می شود.
وی تاکید کرد: همه کارهای جهاد دانشگاهی یک حرکت فرهنگی برای رسیدن به استقلال کشور است به گونه ای که روی پای خود بایستد و وابسته به قدرت های بزرگ نباشد.
طیبی افزود: در همین راستا برنامه ریزی جامعی برای گسترش این فعالیت ها در واحدهای سراسر کشور انجام شده تا فعالیت هایمان فراتر از موسسه رویان، دانشگاه علم و صعنت و دانشگاه شریف باشد و با توجه به نیازهای ملی بتوانیم کارهای شاخصی در حوزه های مختلف مانند پژوهش و فناوری و آموزشی انجام دهیم.

وی ادامه داد: یک برنامه ریزی نیز براساس ماموریت های محوله از سوی نظام است که در قالب سند نقش جهاد در نقشه علمی است که به جهاد دانشگاهی ابلاغ شده تا هفت ماموریت جهاد دانشگاهی اجرایی شود.

نگاه انقلابی در فعالیت های جهاد دانشگاهی
طیبی با بیان اینکه تمرکز بیشتر جهاد دانشگاهی بر فعالیت های اجتماعی دانشجویان است، اظهار داشت: نگاه انقلابی و فرهنگی در تمام فعالیت های جهاد مدنظر است و علاقه داریم دانشجویان در حوزه های اجتماعی، بیشتر درگیر مسائل کشور باشند.

وی افزود: دیدگاه ما به همه مطالب و فعالیت های جهاد، یک نگاه علمی است و از فعالیت های جدی در حوزه فرهنگی و بدنه دانشجویان حمایت می کنیم که البته سایر سازمان های وابسته مانند مرکز فرهنگی دانشجویی امام(ره) و انقلاب اسلامی در این راستا فعالیت دارند.

مدرسه دانشجویی روح الله
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به برنامه های مرکز فرهنگی امام(ره) و انقلاب اسلامی گفت: این مرکز به دنبال ایجاد مدرسه دانشجویی روح الله است که بیشتر دانشجویان را با وجوه مختلف زندگی فردی و اجتماعی حضرت امام خمینی(ره) آشنا می کند.

وی افزود: این مدرسه در راستای توصیه رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت افراد مومن و متدین انقلابی در قالب چهار ترم تحصیلی ارائه می شود که دو ترم آن اردویی و دو ترم دیگر، آموزشی است و اردوی دانشجویی این مدرسه از ششم شهریور در مرحله اول با حضور 250 دانشجوی خواهر و در دوره بعد 200 دانشجوی پسر در مشهد آغاز می شود.

دوره های مرز پرگهر
طیبی، از دوره های «ایران مرز پرگهر» به عنوان یکی از موفق ترین برنامه های جهاد دانشگاهی یاد کرد و گفت: این برنامه در واقع در راستای یکی از توصیه های 12 گانه رهبر معظم انقلاب صورت گرفت تا دانشجویان با حضور در تورهای علمی با توانمندی های کشور آشنا شوند.
وی افزود: جهاد دانشگاهی از سال ها پیش به این توصیه عمل می کند تا دانشجویان با مباحث فرهنگی و پیشرفت های تمدنی جمهوری اسلامی آشنا شوند و لذا این برنامه به دنبال ایجاد هویت اسلامی ایرانی برای دانشجویان است.
طیبی اضافه کرد: یکی از برنامه های موفق فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزاری دوره های ایران مرز پر گهر است که امسال با حضور هشت هزار دانشجو برگزار شد و دانشجویان با آن دسته از صنایع کشور آشنا می شوند که 85 درصد آن متکی به توانمندی های داخلی است.

وی از استقبال دانشجویان در این برنامه سخن گفت و افزود: بعد از دیدار دانشجویان در ماه مبارک رمضان با رهبر معظم انقلاب تصمیم داریم تا اردوهای جهادی و ایران مرز پرگهر را با جدیت بیشتری دنبال کنیم.

جهاد دانشگاهی سیاسی نیست
طیبی، درباره ارتباط تشکل های دانشجویی با جهاد دانشگاهی نیز گفت: این ارتباط در دوره های مختلف با فراز و نشیب هایی همراه بوده و بیشتر متاثر از نگاه سیاسی حاکم بر جامعه و جهاد دانشگاهی بوده است.
وی با تاکید بر اینکه هیچگاه نگاه سیاسی در جهاد دانشگاهی حاکم نبوده است، افزود: نمی گوییم بدنه جهاد دانشگاهی سیاسی نبوده اما هیچگاه سیاست را در فعالیت های خود جاری نکرده است. یعنی گاهی حضور جهاد، کمرنگ بوده و گاهی فعالیت های جهاد توسعه یافته است.

طیبی همچنین گفت: از زمانی که مسئولیت را برعهده گرفته ام تلاش کرده ام فعالیت ها را توسعه بدهم چون ساختارهایی خوبی مانند ایسنا، ایکنا، خبرگزاری سینا، سازمان دانشجویان ایران و ایسپا یک مرکز افکارسنجی با بدنه دانشجویی فعالیت می کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت