خبرگزاری فارس: «پرویز شاهینخو» بازیگر پیشکسوت تلویزیون، تئاتر و سینما در سال 1294 در تهران بهدنیا آمد و در 16 مرداد 1395 به دلیل مشکلات ریوی و پس از یک دوره بیماری در سن 101 سالگی درگذشت. بنا بر این گزارش، پیکر این هنرمند صبح امروز -۱۷ مردادماه- پس از تشییع در قطعه ۷۳ ردیف ۷۲ بهشت زهرا (س) آرام گرفت. تشییع و خاکسپاری از همان بهشت زهرا (س) به سمت قطعه ۷۳ ردیف ۷۲ انجام می شود.
نام او در ابتدا «امیر زند» بود که به دلیل ممنوعیت انتخاب نام امیر به دستور رضاشاه، وی نام خود را به پرویز تغییر داد. شاهینخو از معدود بازیگرانی بود که در دوره 100 ساله از زندگی کاری و شخصی خود در آثار مذهبی و تاریخی شاخصی به ایفای نقش پرداخته بود و ردپایی ماندگار از خود بر جای گذاشته بود.
او از سال 1312 در گروه تئاتر خیرخواه مشغول بازی در تئاتر شد و در سال 1314 در کلاس سینمایی اوگانیاس شرکت کرد و همین باعث شد تا در دو فیلم به نامهای «آبی و رابی» و «حاجی آقا آکتور سینما» بازی کند. در سال 1317 وارد هنرستان هنرپیشگی شد و بعد از دریافت دیپلم از سال 1318 در تئاتر «نصر و دهقان» به اجرای نقشهای مختلف پرداخت. شاهینخو علاوه بر بازیگری، به شغلهایی نظیر مفتش در اداره تفتیش قاچاق مملکتی و کارمند بانک را نیز پرداخت و در سال 1345 بازنشسته شد.
روزگار قریب، معصومیت از دست رفته، تفنگ سر پر، ولایت عشق، تنهاترین سردار، داستان یک شهر، روزی روزگاری، امام علی (ع)، کوچک جنگلی، افسانه سلطان و شبان، سر به داران،مثل آباد و ... از آثار تلویزیونی است که شاهین خو در آنها به ایفای نقش پرداخته است که برخی از این آثار تاریخی از جمله حضور ویژه او به حساب میرفت و در کارنامه کاریش ماندگار شد. آخرین فعالیت تلویزیونی و سینمایی شاهینخو حضورش در سریال «روزگار قریب» به کارگردانی کیانوش عیاری و «صد سال به این سالها» به کارگردانی سامان مقدم بود.
وی در سینما نیز در فیلمهایی چون مسافر، نقش عشق، یکبار برای همیشه، باز باران، روز واقعه، طالع سعد، ایران سرای من است، ما همه خوبیم، صد سال به این سالها و ... بازی کرده بود. از اطرافیان این بازیگر شنیده شده که به دلیل شرایط جسمانی خوبی که تا قبل از ابتلا به این بیماری داشت،به دعوت رضا عطاران قرار بود تا در فیلمی به کارگردانی وی بازی کند.
دیدگاه تان را بنویسید