خبرگزاری ایسنا: اعطای جایزه نخل طلای بهترین فیلم شصتونهمین جشنواره فیلم کن به «کن لوچ» برای فیلم «من، دنیل بلیک» نام این کارگردان انگلیسی را در کنار چهرههای سرشناس دیگری چون، «آلف خوباریا»، «فرانسیس فورد کاپولا»، «شوهی ایمامورا»، «بیل آگوست»، برادران «داردن» و «میشائیل هانکه» قرار داد که توانستند دوبار جایزه اول، معتبرترین رویدادسینمایی جهان را کسب کنند. «کن لوچ» پیش از این در سال 2006 با فیلم تحسین شده «بادی که در علفزار پیچید» توانسته بود نخل طلای کن را تصاحب کند. از سال 1939 تا 1954 جایزهای تحت عنوان "جایزه بزرگ جشنواره کن" به برنده بهترین فیلم این رویداد سینمایی اعطاء میشد اما در اواخر سال 1954 هیئت مدیره جشنواره کن گروهی از جواهرسازان را برای طراحی "نخل" دعوت کردند و در نهایت «لوچینه لازون» طراحی نخل طلای جشنواره کن را انجام داد. اولین جایزه نخل طلا در سال 1955 به «دلبرت مان» کارگردان آمریکایی برای فیلم «مارتی» اعطاء شد و تا سال 1964 نخل طلا جایزه اصلی این رویداد سینمایی بود تا اینکه بدلیل برخی مشکلات مرتبط با کپی رایت، جایزه بزرگ دوباره جای نخل طلا را گرفت. در سال 1975 جایزه نخل طلا دوباره به
عنوان جایزه اصلی کن معرفی شد و تا به امروز جایزه سمبولیک این رویداد سینمایی باقی مانده است. «آلف خوباریا» کارگردان تئاتر و سینمای اهل سوئد اولین کسی بود که توانست رکورد کسب دو نخل طلای کن را به نام خود ثبت کند و دوبار در سالهای 1946 با فیلم «آیریس و ستوان» و 1951 «خانم جولی» جایزه بهترین فیلم جشنواره کن را به دست آورد که البته در آن زمان هنوز جایزه نخل طلا ایجاد نشده بود و جایزه بزرگ جشنواره معادل نخل طلای بهترین فیلم بود. «فرانسیس فورد کاپولا» کارگردان صاحبنام آمریکایی در سال 1974 "جایزه بزرگ جشنواره" را با فیلم «مکالمه» کسب کرد و در سال 1979 نیز افتخار کسب جایزه نخل طلا را با فیلم «اینک آخرالزمان» تکرار کرد. «بیل آگوست» کارگردان نامدار دانمارکی اولین بار درسال 1987 با فیلم معروف «پله فاتح» نخل طلا را به خانه برد و بار دوم با فیلم «بهترین نیات» در سال ۱۹۹۲ توانست این جایزه ز آن خود کند. «امیر کاستاریکا» کارگردان صربستانی در سال 1985 با «وقتی بابا رفته بود ماموریت» و در سال 1995 با «زیرزمین»؛ «شوهی ایمامارو» در سال 1983 با «ترانههای غمگین از نارایاما» و در سال 1997 با فیلم «مارماهی»؛ برادران «داردن»
با دو فیلم «روزتا» و «کودک» در سالهای 1995 و 2005 و «میشائل هانکه» در فاصله سه سال از 2009 تا 2012 با دو فیلم «روبان سفید» و «عشق» دیگر کارگردان دنیای سینما هستند که دو نخل طلای بهترین فیلم جشنواره کن را در کارنامه سینمایی خود میبینند.
دیدگاه تان را بنویسید