پرمخاطب‌ترین سریال‌ها و بخش‌های خبری تلویزیون

کد خبر: 471061

رییس مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما در نشستی خبری با نمایندگان رسانه‌ها، ضمن اعلام برنامه‌های بزرگداشت هفته پژوهش در صداوسیما، پرمخاطب‌ترین برنامه‌های تلویزیون را اعلام کرد.

ایسنا: جعفر عبدالملکی اعلام کرد: بر اساس نیازسنجی و پژوهش‌های اکتشافی، علاقه مردم به سریال و مجموعه‌های نمایشی در حد بالایی است و تلویزیون در جهت پاسخ به این نیاز مجموعه‌های مختلفی را تدارک می‌بیند.

وی در ادامه مجموعه «کیمیا» را فارغ از ایرادهای احتمالی و نقاط ضعف آن، جزو برنامه‌های موفق تلویزیون اعلام کرد و گفت که بر اساس آخرین نظرسنجی که در یکم آذر ماه 94 در سطح تهران انجام شده است‌، اکثریت مردم بیننده این مجموعه هستند.

عبدالملکی اعلام کرد: پخش «کیمیا» متناسب با ساعت پیک مخاطب پیش‌بینی شده و توانسته است مخاطبان زیادی را به خود جلب کند. 60 درصد پاسخگویان این نظرسنجی اعلام کردند، بیننده سریال «کیمیا» بودند. 76 درصد مخاطبان در زمان پخش اصلی سریال یعنی ساعت 21 و30 بیننده این سریال هستند و 89 درصد مخاطبان به همراه خانواده برنامه را تماشا می‌کنند و همچنین 11 درصد به شکل فرضی این مجموعه را می‌بینند.

81 درصد مخاطبان در این نظرسنجی موسیقی مجموعه «کیمیا» را پسندیده‌اند و به طور کلی بازی بازیگران، شخصیت‌پردازی مناسب‌، یادآوری خاطرات گذشته‌، نمایش اتحاد مردم در زمان انقلاب از جمله نقاط قوت این مجموعه در این نظرسنجی اعلام شده است.

عبدالملکی همچنین مجموعه «نفس گرم» را پس از «کیمیا» پرمخاطب اعلام کرد و در عین حال گفت: شاید مقایسه هر سریال با سریال دیگری قیاس مع‌الفارق باشد اما به طور کلی هر برنامه‌ای در یک مقطعی می‌تواند نفوذ خاصی داشته باشد؛ به عنوان مثال در مقاطعی که سریال‌های خوبی پخش شده است میزان مخاطبان برنامه‌های ماهواره‌ای کاهش پیدا کرده است.

مجموعه «در حاشیه» که در نوروز پخش می‌شد به عنوان پرمخاطب‌ترین مجموعه مطرح شد و حتی سری دوم «در حاشیه» یا «خندوانه» حتما می‌تواند اثرگذاری بیشتری در مخاطب داشته باشد اما به طور کلی نباید سریال و برنامه‌ها را به شکل خطی با یکدیگر مقایسه کرد.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی با وجود رسانه‌ها و شبکه‌های متعدد رقابت دشوار شده است، یادآور شد: با توجه به اینکه دسترسی مخاطب به شبکه‌های اجتماعی زیاد شده است‌ و اگرچه حضور مخاطب در این شبکه‌ها به شکل موجی است اما در هر صورت شبکه‌های اجتماعی به عنوان فضایی جدید موجودیت دارند. در این شرایط ساختن برنامه‌ای که بتواند 90 درصد مخاطبان را جذب کند سخت است اما با این وجود سازمان صداوسیما تلاش وافری دارد تا متناسب با نیاز مخاطب برنامه‌سازی کند و مخاطب را نگه دارد.

رییس مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما در بخش دیگری از این نشست با اعتقاد بر اینکه در دوران ریاست جدید سازمان صدا و سیما بسیاری از پژوهش‌ها و افکارسنجی صداوسیما رسانه‌ای می‌شود، بیان کرد: در دوره‌های قبل اینگونه نبود.

برنامه‌های مرکز پژوهش و سنجش افکار برای انتخابات

عبدالملکی در ادامه با اشاره به نزدیک شدن به ایام انتخابات گفت: پیش از این به شکل غیرمستقیم مسائل و مشکلات مبتلا به مردم را از 15 مرداد ماه نظرسنجی کردیم اما به شکل کلی از 24 آذر ماه اولین نظرسنجی مستقیم انتخاباتی با این رویکرد که نگرش ها در مورد انتخابات چه هست کلید می‌خورد.

وی در بخش دیگری از این نشست با اعتقاد بر اینکه مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما دقیق‌ترین مرکز سنجش کشور است‌، بیان کرد: مرکز پژوهش و سنجش صدا و سیما با سابقه‌ی 56 سال و اندوخته فوق العاده‌ای که دارد دقیق‌ترین سنجش را در انتخابات ریاست جمهوری، مجلس‌ و خبرگان‌ اعلام کرده است؛ به نوعی که قبل از برگزاری انتخابات با رویکرد علمی اعلام کرده است که برنده انتخابات چه کسی است. این دقت در کمتر مرکز افکارسنجی دیده می‌شود.

نظرسنجی دو ساعته درباره پخش «خندوانه» همزمان با فاجعه منا

عبدالملکی در ادامه این نشست با بیان اینکه مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما سرعت بالایی را در سنجش افکار برنامه‌ انتخاباتی و ... دارد، با اشاره به پخش یا عدم پخش برنامه «خندوانه» همزمان با فاجعه منا یادآور شد: زمانی که فاجعه منا شکل گرفت به دلیل ملاحظاتی که وجود داشت، به نظرسنجی گذاشته شد که آیا برنامه «خندوانه» پخش شود یا نه، سنجش افکار سه ساعته جامعی را در سطح تهران انجام دادیم و در نهایت بر اساس آن تصمیم گرفته شد‌، این برنامه پخش شود یا نشود.

او سپس یادآور شد: توجه آقای سرافراز به بحث پژوهش و سنجش افکار ویژه است. به نوعی که تصمیمات کلان به وسیله پژوهش انجام می‌شود و به نوعی تغییر رویکرد برنامه‌های سیما کاملا تابع پژوهش و سنجش افکار و بازخورد از افکار عمومی است.

رییس مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما همچنین در تعریف این مرکز یادآور شد: پژوهش‌های این مرکز ناظر به پاسخ‌گویی در دو حوزه سیاست‌گذاری و برنامه‌سازی است.

روی رسانه‌های رقیب کار می‌کنیم

عبدالملکی با تاکید بر اینکه به صورت مرتب روی رسانه‌های رقیب پژوهش و کار می‌شود، یادآور شد: خطی که آنها تعقیب می‌کنند و هدف‌گذاری که دارند را براساس روش‌های علمی بررسی کرده‌ایم. خط شیطنت در مجموعه‌های تلویزیونی اعم از سریال‌ها و بخش‌های خبری وجود دارد و این پژوهش‌ها به صورت مرتب روی این شبکه‌ها انجام می‌شود.

20:30 پرمخاطب‌ترین بخش خبری تلویزیون

رییس مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما در ادامه به آخرین نظرسنجی که درباره‌ی بخش‌های خبری صداوسیما شکل گرفته است اشاره کرد و گفت: بخش خبری 20:30 شبکه دو سیما در این نظرسنجی بیشترین مخاطب را دارد پس از آن به ترتیب بخش خبری ساعت 21 شبکه یک، بخش خبری 22 شبکه سه و بخش خبری ساعت 14 شبکه یک، بخش خبری ساعت 22:30 شبکه دو و بخش خبری ساعت 19 شبکه یک عنوان شده است.

وی گفت: در آخرین سنجش افکار صدا و سیما، مخاطبان بخش‌های خبری صدا وسیما 82 درصد اعلام شده است و هرچه طول جمله خبر و زمان خبر کوتاه شده، مخاطب بیشتری پای تلویزیون نشانده است. این روند از سال 88 تاکنون افزایش پیدا کرده است؛ به نوعی که در سال 88 بخش خبری صدا و سیما 71 درصد، در سال 89 ‌ 74 درصد، در سال 90، 75 درصد، در سال 91‌، 71 درصد‌ و 94 با 78/8 درصد، افزایش مخاطب داشته باشیم.

وی همچنین درباره اخبار صدا و رادیو‌، نیز اعلام کرد: میزان مخاطبان بخش‌های خبری رادیو نیز در این نظرسنجی 26 درصد بوده است و این در ارتباط با سایت‌های خبری و شبکه‌های خارجی رقم قابل توجهی است.

عبدالملکی سپس درصد اعتماد مخاطبان به تلویزیون را در این افکار نظرسنجی 61 درصد اعلام کرد و اعتماد مخاطب به اخبار صدا را 62 درصد عنوان کرد و همچنین کمترین اعتماد مردم را مربوط به اخبار شبکه‌های اجتماعی موبایلی را 27 درصد عنوان کرد و همچنین اعتماد به شبکه‌های ماهواره‌ای را 29 درصد در این نظرسنجی عنوان کرد.

آنها که مخاطب صداوسیما نیستند

عبدالملکی در بخش دیگری از این نشست اعلام کرد: قرار است سنجش افکار غیرمخاطبان را در صدا و سیما انجام دهیم به نوعی که کسانی که بیننده صدا و سیما نیستند با بهره گیری از روش تحلیلی قرار است علت را جویا و آسیب شناسی کنیم.

رادیو اربعین پرمخاطب‌ترین برنامه رادیویی

عبدالملکی در ادامه با بیان اینکه در رادیو چندین برنامه شاخص به عنوان برنامه‌های پرمخاطب اعلام شده‌اند، رادیو اربعین را یکی از شبکه‌هایی عنوان کرد که در این ایام مخاطب بالایی داشته است.

وی سپس گفت: یکی از بخش‌هایی که در مرکز پژوهش و افکار صداوسیما مورد توجه قرار گرفته است توجه به علوم زیبایی شناسی و فناوری‌های شناختی است اما ما در این زمینه در ابتدای راه هستیم. در این راستا گروه جدیدی در مرکز شکل گرفته است و نشست‌های مستقری برگزار کرده‌ایم تا این مساله را برای عوامل تولید جا بیاندازیم و روندی در بخش‌های برنامه‌ها جاری کنیم.

شعار جدید مرکز پژوهش و افکارسنجی صداوسیما

رییس مرکز پژوهش و افکار سنجی صدا و سیما اعلام کرد: مرکز پژوهش از این پس با شعار «پیشرو در پژوهش»‌، «معتبر در سنجش» فعالیت خواهد کرد.

وی گفت: ان‌شاء‌الله بتوانیم در راستای این شعار پیش برویم.

اعلام برنامه‌های مرکز پژوهش صداوسیما به مناسبت هفته پژوهش

عبدالملکی در بخش دیگری از این نشست به اعلام برنامه‌های بزرگداشت هفته پژوهش در صدا و سیما پرداخت و گفت: از هفته آینده 22 آذرماه این برنامه‌ها شروع می‌شود. اولین مراسم در این مرکز افتتاح نمایشگاه محصولات و دستاوردهای پژوهشی صدا و سیما خواهد بود. برگزاری نشست معرفی آثار پژوهشی مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما اعم از کتاب، کتابچه و نرم افزارهای پژوهشی،‌ برگزاری نشست علمی با موضوع سال دولت و ملت،‌ همدلی و همزبانی، برگزاری نشست علوم شناختی و کارکردهای آن در رسانه و همچنین حضور مرکز پژوهش،‌ سنجش و افکار صدا وسیما در نمایشگاه ملی دستاوردهای پژوهشی و فناوری کشور واقع در نمایشگاه بین المللی از جمله برنامه‌های مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما در ایام هفته پژوهش خواهد بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت