نظر استاد فاطمی‌نیا درباره «جورج جرداق»

کد خبر: 464810

استاد فاطمی‌نیا گفت: مطالبی در ۵ جلد کتاب «الامام علی صوت العدالة الانسانیه» وجود دارد که اگر ملاک اسلام و مسلمان‌ شدن، ایمان به پیامبر و پذیرش نبوت ایشان باشد، جورج جرداق همانند یک مسلمان رفتار کرده است.

فارس: مراسم رونمایی از آخرین اثر جورج جرداق نویسنده و شاعر مسیحی با عنوان «شکوه نهج‌البلاغه» شب گذشته، یکشنبه(24 آبان) با حضور استاد سیدعبدالله فاطمی‌نیا، آیت‌الله کاظمی، حجت‌الاسلام محمدرضا زائری، علی انسانی از شعرای آیینی و برخی از شخصیت‌های لبنانی در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب «سرچشمه» برگزار شد.

* «جرداق» عاشقانه برای امام علی(ع) قلم زد

فاطمی‌نیا در ابتدا با بیان اینکه یک عده دلشان نمی‌خواست افرادی مانند جورج جرداق مشهور شوند،‌ اظهار داشت: محبت مهم است اما کافی نیست؛ محبت اکسیر است و خیلی کارها می‌شود با محبت کرد و این را باید غنیمت دانست. همواره دست‌هایی در کار بوده تا کسانی که به سوی اهل بیت علیهم‌السلام می‌روند، فراموش شوند.

وی عنوان کرد: کودک که بودم پدرم یک جلد از کتاب «الامام علی صوت العدالة الانسانیه» جورج جرداق را خریده بود , به منزل آورد، اندکی از آن را برایم خواند و گفت: کتاب را یک مسیحی نوشته است! جورج جرداق عمرش را روی امیرالمؤمنین(ع) گذاشت چه چیزی در حضرت امیر(ع) وجود دارد که یک مسیحی عاشق و تشنه‌اش می‌شود؟

* ماجرای آشنایی جورج جرداق با نهج‌البلاغه

این استاد اخلاق اظهار داشت: نهج‌البلاغه برای ما شیعه‌ها است و ما حضرت را وصل به غیب می‌دانیم. قربان‌صدقه‌رفتن یک بحث و داشتن اعتقاد یک بحث دیگری است. به کار بردن این بیت از مولانا مبنی بر «تا صورت پیوند جهان بود علی بود/ تا نقش زمین بود و زمان بود علی بود» توسط جورج جرداق بیانگر بُعد علمی آن است.

وی به ماجرای آشنایی جورج جرداق با نهج‌البلاغه پرداخت و گفت: ‌جورج جرداق می‌گوید: یکی از روزها آنقدر غصه‌دار بودم که توانایی انجام کاری را نداشتم؛ عاطل و باطل، در خلوتی نشسته بودم، تعدادی کتاب در آنجا بود یکی از آنها را برداشتم و متوجه شدم نهج‌البلاغه است. آشنایی با این کتاب، مقدرم بود چرا که من تلاشی نکردم و به صورت تصادفی با نهج‌البلاغه آشنا شدم.

فاطمی‌نیا ادامه داد: جورج جرداق تعریف می‌کرد وقتی شروع به خواندن کتاب کردم دیدم غصه‌ای در دلم باقی نماند و یکدفعه به جایی رسیدم که متوجه شدم فقط بدنم در داخل اتاق است و دلم جای دیگر. فکر کردم جنگ‌ها در گرفته و شبیه‌خون‌ها زده می‌شود؛ جنگ قلم و بیان بود. با خود گفتم اداره‌کننده این جنگ کیست؟ به یکباره دریافتم مدبر این دولت، خودِ حضرت امیرالمؤمنین(ع) است.

* جورج جرداق همانند یک مسلمان رفتار کرده است

وی ابراز داشت: متأسفانه امروزه حوصله‌ها کم شده است اما اگر کسی بتواند از هر 5 جلد کتاب «الامام علی صوت العدالة الانسانیه» فقط یک صفحه بنویسد عالی است. جورج جرداق در نوشتن مطالب با موضوع امام علی(ع) چه عشقی به کار برده است. 5 جلد کتاب نوشتن با عشق شوخی نیست از این افراد مسیحی عاشق، باز هم داریم.

این استاد اخلاق تصریح کرد: چیزهایی در 5 جلد کتاب «الامام علی صوت العدالة الانسانیه» وجود دارد ـ باور بفرمائید اگر ملاک اسلام و مسلمان‌شدن، ایمان به پیامبر و پذیرش نبوت ایشان باشد ـ جورج جرداق همانند یک مسلمان رفتار کرده است.

وی از ارادتش به شرح نهج‌البلاغه شیخ محمد عبدُه گفت و ابراز داشت: پدرم این کتاب را در زمانی خرید که من کودک بودم. از زمانی که مقدمه عبده را خواندم شیفته آن شدم به طوری که چندین مرتبه آن را خوانده‌ام اما از خواندن آن سیر نشده‌ام. مدت‌ها گمان می‌کردم شاید شیعه بودنم موجب چنین عطش و محبتی در بازخوانی این کتاب شده است، اما بعدها دانستم این شور و اشتیاق در میان غیرشیعیان نیز وجود دارد.

* نقش «جورج جرداق» در جذب مسیحیان به امیرالمؤمنین(ع)

در بخش دیگری از آیین رونمایی کتاب «شکوه نهج‌البلاغه» حجت‌الاسلام زائری مدیر مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی «سرچشمه» با بیان اینکه آثار جورج جرداق درباره شخصیت و زندگی حضرت امیرالمؤمنین(ع) در شرایطی منتشر شد که فضای غالب در جامعه، فضای ناکامی گرایش‌های دینی بود، گفت: شاید یکی از دلایلی که می‌تواند علت اقبال مسیحیان به این گونه آثار را تعبیر کند، همین موضوع باشد.

وی تصریح کرد: آثار کشف نشده بسیاری در باره امام علی(ع) وجود دارد که مؤلفان غیرمسلمان و غیر شیعه دارد. بنده هنوز هم هر بار به کشور لبنان سفر می‌کنم، با آثار تازه‌ای درباره شخصیت آن حضرت از نویسندگان و شاعران غیر مسلمان لبنانی مواجه می‌شوم.

زائری با اشاره به اینکه جورج جرداق بیشتر متأثر از برادرش «فؤاد جرداق» بود، عنوان کرد: با وجود اینکه جورج جرداق تعریف می‌کرد که هر وقت اقوام و آشنایان جمع می‌شدند، برادرم دنبال بهانه‌ای بود تا از امام علی(ع) صحبت کند اما متأسفانه فقط یک قطعه از آثارش درباره امیرالمومنین(ع) باقی مانده است.

* تلاش برای گنجاندن «نهج‌البلاغه» در کتب درسی بیروت

وی خاطرنشان کرد: در سفر اخیرم به لبنان، آثار عبدالمسیح محفوظ، شوهر خاله جورج جرداق، را پس از سال‌ها به دست آوردم. او کسی بود که بعد از سال‌ها تلاش مسئولان تعلیم و تربیت بیروت را متقاعد کرد که کتاب نهج‌البلاغه را جزء کتاب‌های درسی ذکر کنند.

مدیر مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب «سرچشمه» ابراز داشت: جبران خلیل جبران در آمریکا تمثالی از حضرت رسول(ص) و امام علی(ع) را نقاشی کرده است که حتی در موزه‌ها هم یافت نمی‌شود، بنده میکرو فیلم این اثر را در دانشگاه آمریکایی پیدا کردم. همچنین جبران خلیل جبران آثاری درباره پیامبر اسلام (ص) و حضرت امیرالمومنین (ع) را پیدا و ترجمه کرده است همچنان که افراد بسیاری از غیرمسلمانان کارهای برجسته در این زمینه دارند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت