شهرسازی نامتناسب، عامل سردرگمی و مشکلات روانی

کد خبر: 454015

واژه ی شهر سازی مفهوم ناقصی از برنامه شهری است و نیز ترجمه چندان صحیحی از آن نیست تاریخچه ساخت و کاربرد آن بر می گردد به زمان حضور کارشناسان آلمانی در ایران که حدودا به دهه ی بیست خورشیدی قرار گرفته است.

سرویس اجتماعی فردا ؛ حسین ذبیح الله: واژه ی شهر سازی مفهوم ناقصی از برنامه شهری است و نیز ترجمه چندان صحیحی از آن نیست تاریخچه ساخت و کاربرد آن بر می گردد به زمان حضور کارشناسان آلمانی در ایران که حدودا به دهه ی بیست خورشیدی قرار گرفته است . که در برابر یک واژه آلمانی با همین مفهوم مشابه ساخت و ساز شهر قرار داده شده است نقص این واژه در این است که امر مداخله در شهر را بر بک امر فنی و مشابه ساخت و ساز یک سازه پایین می آورد و جنبه های مختلف آن نظیر عوامل سیاسی - اقتصادی و اجتماعی آن را نادیده می گیرد . برنامه ریزی شهری در تعریف عام عبارت است از مداخله و تنظیم فضا و فعالیت به منظور بهبود کیفیت زندگی است .
می توان واژه ی شهر سازی را از لحاظ آکادمیک عبارت دانست از مطالعه و طرح ریزی و توسعه شهر ها با در نظر گرفتن احتیاجات احتماعی و اقتصادی با توجه به حداقل رساندن مشکلات شهری و پاسخ گویی نیاز های جمعیت شهری دانست.و یا از منظر دیگر اگر قرار باشد تعریفی برای خود واژه ی شهر دانست این چنین می توان گفت شهر سکونت گاهی نسبتا بزرگ و دائمی است تا جایی که سازمان ملل متحد در سال 1980 میلادی چنین تعریف می کند.شهر مکانی با تراکم بالای جمعیت و مرکزیت سیاسی و اداری است که در آن فعالیت عای اصلی مردم غیر کشاورزی بوده و دارای مشخصاتی است که از طریق دولت محلی اداره می شود.
شهرها باید مکانی باشند یک فرد در درون آن احساس آرامش در کنار امنیت برپا خواسته از آسایش های روانی بوجود آمده توسط ساختار موجود در شهر باشد برای به وجود آوردن چنین آسایشی شهرهای ما باید دارای حداقل استانداردهایی باشد که توسط کارشناسان بین المللی به تصویب رسیده باشد می توان این استانداردها را شامل فضا های اداری - تفریحی - مسکونی و غیره دانست که به میزان جمعیتی که در یک منطقه زندگی می کنند باید از 100 در صد کل فضا به تناسب هایی که وجود دارد این تقسیم بندی صورت گیرد.
متاسفانه در شهر های حال حاضر مان با عدم رعایت تناسبات شهر سازی مواجه هستیم که این عدم رعایت تناسبات باعث آشفتگی- سردرگمی و مشکلات روانی بر روی زندگی افراد جامعه می شود . متاسفانه چیزی که ما امروز در جامعه خود بسیار با آن مواجه هستیم گسترده شدن شهر از لحاظ عرضی آن است تا جایی که می توان گفت برای شهرمان از واژه ی جاق استفاده کنیم و این و این رشد عرضی به ضرر افراد جامعه است چه از لحاظ اعصاب و روان و چه بر اثر عمری که در ترافیک شهری تلف می شود . و این نوع مشکلات عوارض بسیار گسترده تری به بنیاد خانواد ها می تواند داشته باشد .
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت