قالیباف:باید تفکر مسجدی و دینی را به جامعه منتقل کنیم
شهردار تهران با اشاره به اینکه مسجد احداث شده ولیعصر(عج) هدیه تهرانی ها به مردم ورزقان است، گفت: آن چیزی که روحیه ما را تقویت می کند و ما را در مسیر صراط مستقیم قرار می دهد تفکر مسجدی است. باید تفکر مسجدی و نگاه دینی را از این مساجد که باید محل امید و نشاط مردم باشد، به جامعه تزریق کنیم و خیلی از امورات دیگر مردم که شاید در مسجد امکان انجامش نباشد را نیز با تفکر مسجدی اداره کنیم.
وی تصریح کرد: همه جامعه خصوصا نیروهای جوان باید امید، توکل و امورات دنیوی و اخروی شان در مسجد باشد، این در حالی است که ما از این مقداری فاصله گرفتیم امروز مساجد ما این نقش را ایفا نمی کنند. در زمان های بعد از دوران دفاع مقدس و در دهه70 در بعضی از شهرها و استان ها شاهد بودم که مدیران آن شهر روز جمعه در مساجد حضور پیدا می کردند و به دور از همه تشریفات، با مردم ملاقات داشتند و به امورات آن ها جواب می دادند.
قالیباف ابراز امیدواری کرد، مصلی و مسجد جامع حضرت ولی عصر (عج) که بدون شک قلب معنوی ورزقان است و باید بتواند امید و توکل را به همه شهر و روستاهای اطراف منتقل کند.
شهردار تهران عنوان داشت: ما باید به خداوند امید داشته باشیم چرا که امید به خدا به کار ما خیر و برکت می دهد و مورد رحمت الهی قرار می گیریم. همچنین این مکان به مردم امید می دهد و اگر مردم امیدوار باشند، مشارکت و حضورشان در همه امورات بیشتر می شود. از این رو در بسیاری از اوقات می توانیم دست به دست هم دهیم و بسیاری از مشکلات را خودمان با هم حل کنیم. خود این کار به ما امید به آینده می دهد و وقتی انسان به آینده امید داشته باشد، با تلاش و رغبت بیشتری کار می کند.
وی یادآور شد: همانطور که حضرت امام(ره) فرمودند مساجد سنگر است. اگر امروز محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته، این محرم و صفر در همین مساجد شکل می گیرد. در دوران دفاع مقدس نیز رزمندگان در همین مساجد تربیت شده و شکل گرفتند و از همین مساجد به جبهه ها اعزام شدند.
قالیباف تاکید کرد: آن چیزی که روحیه ما را تقویت می کند و ما را در مسیر صراط مستقیم قرار می دهد تفکر مسجدی است. باید تفکر مسجدی و نگاه دینی را از این مساجد که باید محل امید و نشاط مردم باشد، به جامعه تزریق کنیم و خیلی از امورات دیگر مردم که شاید در مسجد امکان انجامش نباشد را نیز با تفکر مسجدی اداره کنیم. اگر اینگونه عمل کردیم روحیه مبارزه، نشاط کاری و خدمت به مردم اتفاق می افتد.
شهردار تهران همچنین تصریح کرد: مبارزه تنها در میدان جنگ و همانند دوران دفاع مقدس نیست بلکه صحنه های مبارزه و مجاهدت متفاوت است، هر چه جامعه و مردم نیاز دارد، آن صحنه خدمت، مبارزه و مجاهدت است.
وی مهم ترین مشکل جامعه امروز ما را مسایل اقتصادی عنوان کرد و گفت: هر کسی دلداده نظام، انقلاب، ولایت و شهداست باید با همه توان خودش برای حل این مشکلات تلاش کند و مساجد نیز باید در حل مشکلات مردم وگره گشایی از مردم پیشگام باشند. همچنین اگر تهاجم فرهنگی وجود دارد، در اینجا نیز باید پیشگام باشیم و جوانان از این فرصت استفاده کنند. در کنار این مدیران نیز باید فرصت و بستر را برای جوانان فراهم کنند تا با همان روحیه دوران دفاع مقدس کار و تلاش کنیم.
قالیباف تاکید کرد: با روحیه جهادی جای این سوال باقی نمی ماند خدمت به این مردم را کی شروع کنیم؟ از کجا شروع کنیم؟ یا چه کسی مسئول است که به ما بگوید؟ ما همه مسئول هستیم و زمان و مکان هم برای ما مهم نیست، هر زمانی، هر مکانی و هر نیازی که برای جامعه و مردم پیدا شد، باید آماده خدمت باشیم.
شهردار تهران در ادامه اظهار داشت: این تعلل نکردن و مسئولیت پذیری بخشی از روحیه جهادی است و این هم تولید شده فرهنگ انقلاب اسلامی است. بدون شک انقلاب اسلامی ریشه در نهضت امام حسین (ع) و فرهنگ عاشورایی دارد و اگر این را در هر کجا زنده نگه داریم، عزت خودمان را در دنیا و آخرت حفظ کرده ایم و خداوند نیز به کار ما برکت می دهد.
وی همچنین در بخش آغازین سخنان خود ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع گرم و با صفای مردم شریف، متدین، ولایتمتدار و محب اهل بیت (ع) شهر ورزقانف تاکید کرد: شما در همه صحنه های انقلاب ارادت خودتان را به اسلام و اهل بیت (ع) نشان داده اید؛ همینطور نباید فراموش کنیم که امروز هر چه عزت و افتخار در کشور داریم، به برکت خون شهدا و امام شهدا (ره) است و ما مدیون خانواده شهدا هستیم.
به گزارش شهرنوشت قالیباف بار دیگر به ابراز همدردی با خانواده های داغدار و مصیبت زده حادثه تلخ زلزله ورزقان پرداخت و عنوان داشت: از همه افرادی که در راه خدمت به مردم در این منطقه زلزله زده تلاش کردند تقدیر و تشکر می کنم. خصوصا به همه کارگران، طراحان و دست اندرکارانی که این بنای عظیم و محل مبارک را فراهم کرده و مصلی و مسجد این شهر را ساختند، خدا قوت می گویم. بدون شک در ساخت این مسجد کار با نگاه سود و منفعت اقتصادی از سوی پیمانکار دنبال نشد و انگیزه اصلی خدمت به مردم بود.
شهردار تهران تصریح کرد: ما این کارهایی که در ورزقان انجام شده است را مدیون مردم شریف شهر تهران هستیم و در حقیقت آن ها با امکان و پول خودشان این را برای شما فراهم کرده اند. در آن زمان شورای اسلامی شهر تهران پیشنهاد ما را پذیرفت و موافقت را انجام داد تا ما هم در سایه این روحیه مشارکت و مردمی این کار را انجام دهیم. همانطور که ملت و مردم ما برای ابراز همدردی در زمان بروز اشکال، مصیبت و یا حادثه تلخی برای یکی از برادران مسلمان خودشان، این روحیه مشارکت را دارند.
وی تاکید کرد: پس از سفر مقام معظم رهبری به ورزقان این انگیزه چند برابر شد و همه از جمله مردم شهر تهران و مدیریت شهری پای کار آمدند. از این رو جای دارد از همه عزیزان و مسئولانی که این تصمیم را گرفتند و همچنین از مردم شهر تهران تقدیر و تشکر کنم.
به گزارش شهرنوشت در جریان آئین افتتاحیه مسجد و مصلی شهر ورزقان طی مراسمی با حضور نماینده ولی فقیه و امام جمعه تبریز، شهردار و فرماندار ورزقان، نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی، معاون استاندار آذربایجان شرقی و جمعی از مسئولان نظامی و انتظامی، نشان شهروندی شهر ورزقان به پاس تقدیر و تشکر از محمد باقر قالیباف به وی اهدا شد.
دیدگاه تان را بنویسید