"175 اقیانوس" سند تاریخی شاعران برای شهدای غواص/ کتابی که در مدت کوتاه به چاپ پنجم رسید

کد خبر: 452618

در پی انتشار تشییع پیکر 175 شهید غواص، شاعران حرفه ای و شناخته شده کشور و هم چنین شاعرانی که شاید برای اولین بار شعری می گفتند، عرض ارادتی به شهدا داشتند و چون این ضرورت وجود دارد که تجدیدبیعت شاعران با شهیدان در تاریخ به ثبت برسد؛ ما تصمیم به جمع آوری اشعار سروده شده در وصف شهدای غواص کردیم.

"175 اقیانوس" سند تاریخی شاعران برای شهدای غواص/ کتابی که در مدت کوتاه به چاپ پنجم رسید
تجدیدبیعت شاعران با شهدا در
سرویس فرهنگی فردا _ زهرا علی رمضانی : «انتشار خبر تفحص ۲۷۰ شهید از جمله ۱۷۵ شهید غواص، آغاز سال ۱۳۹۴ را با حماسه و شوری عاشورایی پیوند زد تا بار دیگر پرچم مظلومیت و غیرت مردان این سرزمین در جهان برافراشته شود و عطری از یوسف‌های خمینی(ره) به مادران و پدران چشم انتظار برسد.
از ابتدای انتشار این خبر ویژه تا تشییع تاریخی این شهدا و پس از آن، در کنار فعالیت‌های سایر هنرمندان، موج گسترده‌ای از شاعران به سرودن درباره این شهدا به خصوص ۱۷۵ شهید غواص که در عملیات کربلای چهار، اسیر و با دست بسته «زنده به نور» شده بودند پرداختند.»
این جملات معرفی برای مجموعه شعر «175 اقیانوس» است که چندی پیش از سوی انتشارات شهرستان ادب و با همکاری انتشارات صریر منتشر شد؛ کتابی که در آن 70 قطعه شعر از 50 شاعر شناخته شده و جوان کشور به همت میلاد عرفانپور جمع آوری شد تا سند ماندگاری باشد برای تجدیدبیعت شاعران با 175 شهید غواص.
«فردا» مصاحبه ای را با میلاد عرفانپور در این زمینه انجام داده که به شرح زیر است:
چه اتفاقی افتاد که شما به سمت جمع آوری این کتاب رفتید؟
از ابتدای انقلاب شاهد بودیم که در مناسبت های مختلفی که پیش می آمد مثل هشت سال دفاع مقدس و همچنین اتفاقات دیگر جهانی مانند جنگ غزه و فلسطین و حتی لبنان و یا مسائل داخلی مانند ترور دانشمندان هسته ای حرکت های خودجوشی از سوی شاعران انجام می شود و این قشر از جامعه کاملا خودجوش به سمت ثبت این وقایع در قالب شعر می روند تا بتوانند آنها را از این طریق به دست مخاطب رسانده و در تاریخ ماندگار کنند.
در ادامه همین روند وقتی شاعران از ورود 175 شهید غواص به کشور مطلع شدند باز مانند همیشه به صورت خودجوش اشعاری را در وصف این شهیدان سرودند که اتفاقا اشعار بسیار زیبا و خواندنی نیز هستند و هر شاعری سعی کرده از دید خودش به این واقعه نگاه کند. البته در این واقعه هم شاعران حرفه ای و شناخته شده کشور و هم شاعرانی که شاید برای اولین بار شعری می گفتند، حضور داشته و عرض ارادتی به شهدا داشتند و چون این ضرورت وجود دارد که تجدیدبیعت شاعران با شهیدان در تاریخ به ثبت برسد و شعرهای سروده شده در این زمینه به فراموشی سپرده نشود؛ ما تصمیم به جمع آوری اشعار سروده شده در وصف شهدای غواص کردیم.
استقبال از مجموعه شعر «175 اقیانوس» تا به حال چطور بوده است؟
خداروشکر استقبال خوبی از این مجموعه شعری ظرف مدت کوتاهی شد به گونه ای که الان این اثر به چاپ پنجم رسیده است.
همانطور که قبلا هم گفتم تنها هدف مان از جمع آوری این اشعار ثبت تجدیدبیعت شاعران با شهدا بود تا این مسئله الگویی باشد برای شاعران آینده و همچنین منتقدی ادبی نیز سندی از این تجدیدبیعت داشته باشند.
کار جمع آوری آثار چه مدت زمان برد؟
البته ما زمان زیادی برای جمع آوری اشعار نداشتیم؛ چرا که نمی خواستیم خیلی از فضای عاطفی و روحی ای که آن زمان برای تشییع شهدا در جامعه حاکم شده بود، فاصله بگیریم به همین دلیل کار جمع آوری آثار از آنجایی که شاعران به محض اطلاع یافتن از تشییع این شهدا شروع به سرودن شعر کرده بودند، تنها 2 هفته به طول انجامید و توانستیم طی مدت زمان کوتاهی این آثار را جمع آوری کنیم.
تجدیدبیعت شاعران با شهدا در
چه تعداد شعر در وصف شهدای غواص سروده شده بود؟
به نظرم 400 تا 500 شعر از سوی شاعران ما در وصف این شهیدان عزیز سروده شده بود که ما از میان آنها 60 تا 70 شعر از 50 شاعر را در کتاب «175 اقیانوس» جمع آوری کردیم.
از ملاک انتخاب اشعار برای چاپ در این دفتر شعر بگویید.
ملاک مان برای انتخاب اشعار شاعران سطح کیفی از لحاظ ادبی و فنی و همچنین تاثیرگذاری شعر در مخاطبان بوده است؛ البته به هیچ عنوان سعی نداشتیم در این فرآیند سخت گیرانه عمل کنیم؛ چرا که هدف مان تنها ثبت یک سند تاریخی از این واقعه بوده است و تنها می خواستیم از کسانی که در این زمینه زحمتی کشیده اند، به نوعی تقدیر کنیم.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت