یادداشت ابوالفضل زرویی درباره طنز و چراغی که هنوز روشن است

کد خبر: 451473

صدور مجوز نشر و اختصاص مکانی برای عرضه آثار را نباید به حساب حمایت گذاشت. اگر چراغ طنز هنوز روشن است، حاصل سخت‌جانی و دلخوشی طنزپردازان به تشویق و حمایت مردم است.

سرویس فرهنگی فردا- ابوالفضل زرویی نصرآباد شاعر و طنزپرداز با سابقه و خوشنام کشور اخیرا یادداشتی درباره طنز و طنزپزدازی در کشور نوشته که به مناسبت برپایی برنامه هفته کتاب طنز در فروشگاه های زنجیره ای شهر کتاب، منتشر شده است. در ادامه متن این یادداشت را می خوانیم:
خنداندن و گریاندن، همچون زنده کردن و میراندن، از صفات ذات باری تعالی است که: هو اضحک و ابکی. نهایت جد و جهد آدمی اتصاف به صفات خداوندی است و طنزپرداز با ایجاد نشاط در جامعه و ادخال سرور در قلوب باورمندان، می‌کوشد تا خلیفه شایسته‌ای برای خداوند در زمین باشد.
خنده و گریه بی‌دلیل که بعضا برخی رسانه‌ها به ترویج آن کمر بسته‌اند، از نشانه‌های عدم سلامت روانی است. آنچه جامعه امروز ما پیش و بیش از خنده صرف، بدان نیازمند است، نشاط است.
طنزپردازان می‌کوشند تا ضمن حرمت نهادن به باورها و ارزشهای قابل احترام جامعه، با نقد طنزآمیز کاستی‌ها و ناراستی‌هایی که مردم و دولتمردان را تهدید می‌کند، با بیانی لیّن، امیدبخش و منصفانه، شادی و نشاط واقعی را به جامعه هدیه کنند.
سیاستگزاران فرهنگی ما علیرغم شعار لزوم ترویج نشاط در جامعه، متاسفانه تاکنون اقدام قابل توجهی در حمایت و تقویت طنزپردازان انجام نداده‌اند. صدور مجوز نشر و اختصاص مکانی برای عرضه آثار را نباید به حساب حمایت گذاشت. اگر چراغ طنز هنوز روشن است، حاصل سخت‌جانی و دلخوشی طنزپردازان به تشویق و حمایت مردم است.
با لحنی نرم‌تر و مودبانه‌تر، می‌توان گفت که طنزپردازان با درک شرایط همیشه سخت کنونی در جهت همراهی با سیاست‌های دولت‌های محترم، همواره کوشیده‌اند تا با کم کردن توقعات، کماکان به حیات حواصیلی خود ادامه دهند.
کتابهای طنز نشر قاف، نمونه‌ای از همین روداری‌ها و رواداری‌هااست. گرچه حداقل توقع آن بود که آثار طنز به هیاتی شکیل، با کاغذ گلاسه و جلد گالینگور و مثل برخی کتب، با نرخی ارزان و یارانه‌ای عرضه شود، مع الوصف خود طنزپردازان تلاش کرده‌اند تا کتابهایشان را علیرغم کیفیت عالی معنوی، به خفیف‌ترین شکل و ارزان‌ترین بها به دست مخاطبان و علاقه‌مندان برسانند.
اقدام شهرکتاب و مدیران فرهیخته آن در جهت رونمایی و عرضه این مجموعه ارزشمند و اختصاص مکانی ویژه برای معرفی و عرضه آثار طنز، اقدامی شایسته تقدیر و ستودنی است. جناب آقای مهندس فیروزان از معدود مدیران فرهنگی این دیارند که کارنامه پربار و خوشایندی دارند و دوران تصدی ایشان در سروش و شهر کتاب، از ادوار شایسته افتخار فرهنگ و هنر کشور است. امیدوارم این بدعت خوشایند فرهنگی نیز، مانند تمامی نوآوریهای دیگر شهرکتاب، فراگیر شود.
در خاتمه ، این بیت از آن حکایت قدیم را (که حضرت مولانا هم در دفتر ششم مثنوی بدان اشارتی کرده) یادآور مدیران اهل اشارت شهر کتاب می‌شوم که:
ما سه تا، کردیم کار خویش را
ای به قربانت، بجنبان ریش را ...
دعاگو
ابوالفضل زرویی نصرآباد
11 مهر 94
گفتنی است موسسه‌ شهر کتاب با همکاری نشر کتاب قاف برنامه‌ هفته‌ کتاب طنز را از یازدهم تا هفدهم مهرماه در فروشگاه‌های منتخب خود در تهران برگزار می‌کند. افتتاح میز و قفسه‌ دائمی کتاب طنز، تغییر یک هفته‌ای ویترین فروشگاه‌ها و عرضه‌ مجموعه‌ای از کتاب‌های طنز (نزدیک به صد عنوان کتاب از نویسندگان و ناشران مختلف) از فصل‌های این برنامه است.
همچنین قرار است طنزنویسان کشور در فروشگاه‌های منتخب حضور پیدا کرده و علاوه‌بر گفت‌وگو و دیدار با مخاطبان خود، جشن امضا آثارشان را برگزار کنند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت