جنتی:بعد ازتوافق کمبودهتل خواهیم داشت
دومین اجلاس سراسری دبیران کل وزارت ارشاد اسلامی استانها در حالی آغاز شد که علی جنتی وزیر ارشاد سخنرانی خود را به مسائل اقتصادی اختصاص داد و از امیدواریهای خود برای دوران پسا توافق سخن گفت.
بر اساس این گزارش علی جنتی در بخشی از سخنان خود که آن را در حضور اهالی رسانه مطرح میکرد، اظهار داشت: نزدیک 2 سال است از عمر دولت میگذرد، 25 مرداد سال 92 بود که از مجلس تأیید گرفتیم و دولت از همان روز یعنی 26 مرداد مشغول به کار شد و در طول این 2 سال دولت با فراز و نشیب بسیاری روبهرو بوده است البته یک بخشی از مشکلات مربوط به گذشته است که دامنگیر کشور بود. از جمله مهمترین آنها مسئله برنامه هستهای است که موجب شده بود در طول 12 سال اخیر به تدریج تحریمها در کشور تحمیل شود و عملاً طی این سالها کشور به نوعی فلج اقتصادی بود.
وزیر ارشاد در ادامه با بیان اینکه بیگانگان با تحمیل این تحریمها به نوعی تلاش داشتند بین نظام و مردم در اثر مشکلات فاصله ایجاد کنند و به نوعی به وسیله قدرت نرم و نه جنگ جمهوری اسلامی را سرنگون کنند، تصریح کرد: اینها برنامهای بود که از پیش طراحی شده بود و تلاشها در این جهت صورت میگرفت اما زمانی که دولت کار را تحویل گرفت میزان نفتی که به فروش میرفت کاملاً حساب شده و با سقف تعیین شده بود و هرگز از آن میزان بالاتر نمیرفت و تنها در 700 تا 800 هزار بشکه نفت صادر میشد ضمن اینکه پول آن هم بلوکه میشد و امکان بازگشت به کشور نبود.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط دولت یازدهم کار را تحویل گرفت که حتی مخازن مواد غذایی ما تخلیه شده بود و کشتیها روی آب در بندرعباس تخلیه نشده باقی مانده بودند. در این بین مواد فاسد شدنی چون گوشت حتی در برخی کشتیها حدود 6 ماه در خلیجفارس مانده بود و تخلیه نمیشد و برخی اقلام چون گندم وضع نگرانکنندهای داشت و در این دوران تورم چهل و چند درصدی را شاهد بودیم که همگی حاصل تحریمها بود.
عالیرتبهترین مقام مسئول در وزارت ارشاد به شعار حسن روحانی رئیس جمهور در روزهای انتخابات اشاره کرد و گفت: شعار ابتدایی دکتر روحانی در پذیرش مسئولیت ریاست جمهوری، حل مسئله هستهای بود لذا در طول این دو سال تمام اهتمام و بخش قابل توجهی از وزارت خارجه، شورای امنیت ملی و دیگر نهادها به پیگیری مسئله هستهای و مذاکرات مشغول بودند و به حمدالله با همه تلاشها و مقاومت ملت و جدیتی که در طول این 12 سال از خود نشان دادند دشمن به زانو در آمد آنها احساس کردند تحریمها تأثیری در فاصله انداختن مردم و نظام نداشته است.
وزیر ارشاد در ادامه ضمن اشاره به اینکه امروز در زمینه هستهای موفقیت بسیار بزرگی حادث شده و امیدواریم این توافق مو به مو اجرا شود، تصریح کرد: امیدواریم با اجرایی شدن بندهای این توافق زنجیرهایی که به دست و پای ملت بسته بودند باز شود و رونق اقتصادی در کشور حاصل شود و شاهد باشیم که بسیاری از مشکلاتی از جمله بیکاری و رکودی که در صنایع و معادن، تجارت و بازرگانی دیده میشود به تدریج حل و فصل گردد.
به گفته این مقام مسئول در وزارت ارشاد سال گذشته یک سال سختی برای جمهوری اسلامی ایران بود و امسال سال سختتری خواهد بود چون قیمت نفت در نیمه اول سال قابل قبول بود اما در نیمه دوم با سقوط 50 درصدی درآمد کشور نیز تنزل یافت و دست دولت برای اجرای برنامههایش بسته است و امسال ما از اول سال دچار مشکلات اقتصادی بودیم و میتوان گفت دولت در حال حاضر سیاست ریاضتی را دنبال میکند.
وی در ادامه با بیان اینکه در سه ماهه ابتدایی سال جاری وضع درآمد خزانه به گونهای بود که حتی نمیتوانستیم یک ریال صرف برنامههای عمرانی کنیم و تنها توانستیم حقوق و هزینههای جاری را تأمین کنیم، اضافه کرد: امیدواریم با توافق صورت گرفته و به تدریج ظرف 6 ماه آینده شاهد گشایشهایی باشیم و پولهای بلوکه شده سیستمهای بانکی عرضه شود تا برای فعالیتهای اقتصادی در آنها برنامهریزی کنیم و شاهد آن باشیم که تحریمهای تحمیلی برداشته شود.
وزیر ارشاد در ادامه به مدیران کل و حاضران پیشنهاد کرد برای اینکه به عمق و کنه فشارها و تحمیلهای حادث شده در جمهوری اسلامی آشنا شویم ترجمه توافق با ضمائم را بخوانید و ببینید چه تحریمهایی بوده که به ایران تحمیل شده است و باید یکی یکی برداشته شود.
وی با بیان اینکه هزار نفر از شخصیتهای حقیقی جزو افراد تحریم شده بودند، گفت: تاکنون 800 نفر از تحریمشدگان از لیست خارج شدهاند اما هنوز 200 نفر تحت تحریم هستند.
وزیر ارشاد افزود: باید توجه داشته باشیم امسال سال سختی خواهد بود و باید با کمال صرفهجویی عمل کنیم حتی دولت در این زمینه پیشنهاد کرده وزرا سفرهای خارجی خود را کاهش دهند و جزء موارد ضروری سفرهای دیگری انجام ندهند تا هزینهها کاهش یابد.
جنتی با بیان اینکه مشکل عمده دیگر بار سنگینی است که یارانهها بر دولت تحمیل کردهاند، گفت: در سال حدود بیش از 40 هزار میلیارد تومان باید صرف هزینه یارانهها شود پس در این صورت نیز باید تمهیداتی اندیشیده شود تا بتوان آن را پرداخت کرد.
وی در ادامه نامی از بابک زنجانی هم برد و با بیان اینکه باید دانست که 2 میلیارد و 700 میلیون تومان پول کشور را برداشته و به کجا برده، گفت: متأسفانه اختلاسهایی که از سوی شرکتها، مؤسسات اعتباری، تعاونیهای وابسته به دولت که صورت گرفته متأسفانه باعث بیاعتمادی مردم به دولت شدهاند اما از بین بردن چنین مواردی زمانبر است.
وزیر ارشاد در ادامه به موضوع انحطاط اخلاقی در سطح جامعه و دستگاههای دولتی اشاره کرد و گفت: مسئله دیگری که ما با آن درگیر هستیم انحطاط اخلاقی هم در سطح جامعه و هم در سطح دستگاههای دولتی و نهادهای ارزشی است. برخلاف گذشته که انسان التزام عملی به ارزشهای دینی و اسلامی میدید اما امروز حس میشود اینها کمرنگ شده است و آثارش در برخی رسانهها با بروز برخی شایعهسازیها در این راستا دیده میشود.
عالیرتبهترین مقام مسئول در وزارت ارشاد مشکل عمده در سالهای اخیر را بحث فروپاشی خانوادهها دانست و به آمارهای نگرانکننده طلاق و جدایی اشاره کرد و گفت: آمار طلاقهای توافقی در برخی از موارد بسیار وحشتناک است این آمار در مناطق مختلف متفاوت است و گاهی از هر 3 یا 2 ازدواج در 5 سال اول به طلاق میانجامد. این موارد در دستور کار شورای فرهنگی عمومی قرار گرفته و برای حل آن از همه کارشناسان و اعضا استفاده میکنیم تا با این وضعیت مقابله شود البته شوراهای فرهنگ عمومی در سراسر کشور باید به این موارد بپردازند و ما هم نتایج آن را اعلام میکنیم.
جنتی با بیان اینکه خوشبختانه در طول یکی، دو سال اخیر تورم به اندازهای مهار شده و پس از توافق هم روزی نیست که اقبال عمومی برای رفت و آمد به ایران افزایش یافته است، گفت: با روند حادث شده احتمالاً در آینده نزدیک با کمبود هتل مواجه خواهیم بود اما در این راستا باید بدانیم عموماً آنها به دنبال تأمین منافع اقتصادی خود هستند اما ما هم باید بیشترین بهرهگیری اقتصادی را ببریم تا سرمایه را جذب کنیم و در عین حال بایستی توقعاتی را به جای اینکه در میان آحاد جامعه پیرامون توافق است مهار کنیم.
وزیر ارشاد در پایان گفت: اقتصاد ما بیمار است و از دیرباز این گونه بوده است و اصلاح آن زمان میبرد ولی باید توقعات مردم را در حد خود تنزل دهیم چرا که اگر توقعات بالا رود موجب نارضایتی مردم میشود.
گفتنی است پس از این سخنان علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از خبرنگاران و اهالی رسانه حاضر در این مراسم خواست نشست را ترک کنند تا بتواند با مدیران کل استانها صحبت داشته باشد این اجلاس هم اکنون در هتل انقلاب در حال پیگیری است و در آن حجتالله ایوبی، مرادخانی، کاراندیش، سیدعباس صالحی، حسین نوشآبادی، احمدی و برزین ضرغامی و دیگر مدیران کل نیز حضور دارند.
دیدگاه تان را بنویسید