تسنیم: حجتالاسلام محمدحسن نورینیا، معاون اداره مخطوطات سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستانقدسرضوی، با اشاره به نسخ خطی موجود از صحیفه سجادیه در گنیجنه این کتابخانه گفت: صحیفه سجادیه که از آن با عنوان صحیفه کامله سجادیه یا صحیفه کبیر نام برده میشود، مجموعهای از ادعیه و مناجاتهای متعلق به امام سجاد(ع) است که بنا به روایت نجم الدین بهاءالشرف یحیی علوی حسینی بجای مانده است.
وی ادامه داد: نسخه دوم خطی از صحیفه سجادیه که در گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی نگهداری میشود، از قدیمیترین نسخ این کتاب به شمار میرود و نمونهای از روایت اهل سنت از این کتاب به قلم ابوبکر محمد بن علی کرمانی است. وجود نسخه خطی صحیفه سجادیه به روایت ابوبکر کرمانی نشان میدهد که ارادت به ساحت مقدس ائمه اطهار (ع) فقط مختص شیعیان نبوده و در میان اهل سنت نیز عالمان و ارادتمندان بسیاری به تحقیق و گردآوری علوم و روایات به جا مانده از ائمه معصومین(ع) علاقهمند بودهاند. وی اضافه کرد: صحیفه سجادیه اهل سنت به روایت ابوبکر محمد بن علی کرمانی از آثار کمنظیر جهان است که در گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی نگهداری میشود و نخستینبار توسط شادروان مرحوم حاج میرزا مهدی ولایی، نسخهشناس برتر آستان قدس شناسایی شده است. دو قرآن خطی منسوب به دستخط مبارک حضرت زین العابدین(ع) که بر روی کاغذ پوستی نگاشته شده است نیز در آستان قدس رضوی نگهداری میشود. نورینیا افزود: یک قرآن منسوب به دستخط امام سجاد(ع) در موزه قرآن و نفایس و دیگری در گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی وجود دارد که جزء آثار خطی کمنظیر جهان به شمار میرود. وی
یادآور شد: وقفنامه قرآنهای منسوب به ائمه اطهار (ع) توسط شیخ بهایی نوشته شده است. 97 هزار جلد مصاحف شریف و نسخه خطی در گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی وجود دارد که از 22 هزار مصاحف شریف موجود در گنجینه بیش از 100 جلد قرآن در قرن اول تا سوم قمری بر روی پوست کتابت شده که منسوب به دستخط مبارک هشت تن از ائمه اطهار(ع) است.
دیدگاه تان را بنویسید