جزئیات نشست نقد و بررسی «پرده‌نشین»

کد خبر: 386575

نشست نقد و بررسی مجموعه تلویزیونی «پرده‌نشین» در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

فارس: هومن برق‌نورد گفت: من پیش از سریال «پرده‌نشین» و حدود ۱۰ سال گذشته باز هم نقش روحانی را ایفا کردم که در آن مقطع زمانی دیده نشد .
نشست نقد و بررسی مجموعه تلویزیونی «پرده‌نشین» در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد .

بنا بر این گزارش، مژده لواسانی اجرای این برنامه را برعهده داشت و بهروز شعیبی(کارگردان)، سیدمحمود رضوی(تهیه‌کننده)، هومن برق‌نورد، ویشکا آسایش، مولایی، محسن کیایی، سارا بهرامی، سارا رسول‌زاده، مهران رجبی و تراب‌نژاد از جمله بازیگران حاضر در مراسم بودند .

رضوی: پخش قسمت آخر هم زمان با شام غریبان امام رضا (ع )

در ابتدای این نشست سید محمود رضوی تهیه کننده سریال ضمن عرض تسلیت به خاطر درگذشت انوشیروان ارجمند گفت: مرحله تحقیق و نگارش سریال پرده نشین از حدود دو سال پیش آغاز شده و از بهمن ماه 92 گروه وارد مرحله پیش تولید شدند .

وی ادامه داد: از همان زمان بهروز شعیبی به عنوان کارگردان به این تیم اضافه شد که قبل از او عبدالرسول گلبن که طراحی قصه ما را به عهده داشتند قرار بود تا به عنوان سرپرست نویسندگان و کارگردان در کنار این پروژه باشند. در نهایت سریال از خرداد ماه جاری کلید خورد و تا هفته پیش تصویرربرداری مان ادامه داشت .

این تهیه کننده اظهار داشت: این سریال را در سی قسمت به اتمام خواهیم رساند که قسمت پایانی مان مصادف خواهد شد با شب شام غریبان امام رضا(ع) و پایان ماه صفر. در کل کار سنگین و سختی بود و تمام عوامل گروه هم در به نتیجه رسیدن این اثر دخیل بودند .

وی ادامه داد: خط قرمزها را ما سازندگان می سازیم و اگر نگاهمان درست باشد در نتیجه اینکه هیچ خط قرمزی بوجود نمی آید. در این اثر هم به دلیل شناختی که از بهروز شعیبی داشتیم هیج منعی احساس نکردیم و ما هم روایتگر زندگی عادی چند خانواده بودیم .

در ادامه نشست، بهروز شعیبی کارگردان سریال گفت: ما هم چنان سر کار هستیم و تدوین را به صورت هر روزه انجام می دهیم و برای امشب هم باید تدوین قسمت فردا را آماده کنیم تا به پخش برسیم. تقریبا سخت ترین کار زندگیم را درمورد ارتباط با بازیگران انجام دادم آنهم از این بابت که در طول کار ارتباط گسترده ای با بازیگران داشتیم.از همین جا هم از همه عوامل و بایگران تشکر ویژه ای دارم که در هیچ یک از جلسات تمرین و دورخوانی به مشکل نخوردیم .

برق نورد: ده سال پیش هم روحانی شده بودم

هومن برق نورد بازیگر نقش حاج آقا مهدوی در ادامه نشست بیان داشت: خیلی ها می گویند که برای اولین باری است که به شما نقش روحانی سپرده می شود، اما اینطور نیست و من حدود ده سال پیش در سریالی برای آقای زرین پور در نقش روحانی ایفاگر شخصیتی شدم که بنا به دلایلی چون همزمانی آن اثر با سریال « وفا» ساخته محمدحسین لطیفی زیاد دیده نشد .

وی ادامه داد: برایم بسیار جالب بود که دوباره به من پیشنهاد بازی در چنین نقشی شده است، در ابتدا نمی ترسیدم چراکه از بهروز شعیبی و محمود رضوی و از سبقه این دو فرد آشنایی کامل داشتم و نگاهم به این دست نقش ها هم زیاد پیچیده نبود .

شعیبی: کارگردان می تواند از هر بازیگری بازی متفاوت بگیرد

شعیبی در مورد استفاده از بازیگرانی که در نقش روحانی از آنها بهره گرفته ادامه داد: من چنین تجربه ای را در فیلم سینمایی «دهلیز» داشتم که از رضا عطاران بازی متفاوتی گرفتم و در ادامه به این موضوع معتقدم که با مطلع بودن از توانایی هر بازیگری به راحتی می توان هر نقشی را به او سپرد که در این سریال من از توانایی فرهاد آییش و هومن برق نورد استفاده کردم .

وی افزود: همان زمان که در مرحله انتخاب بازیگر بودیم من نمایشی به نام « سقراط» را با بازی فرهاد آییش دیده بودم و ایشان به خاطر این نمایش محاسن گذاشته بودند که اتفاقا علاوه بر بازی شان به ظاهر نقش حاج آقا شهیدی هم نزدیک بودند .

مهران رجبی در ادامه با لحن شوخی درباره اینکه دوست دارد برای یک بار هم که شده به کارگردان ها بگوید چرا من را انتخاب کردید، گفت: دوست دارم همین جا از آقای شعیبی بپرسم که چرا من؟

شعیبی هم در پاسخ گفت: از همین تریبون استفاده کرده و اقرار می کنم که هم با ایشان بازی کردم و هم در زمانی که من در سمت دستیاری کارگردان بودم با رجبی همکاری داشتم و او را از بهترین بازیگرهای حال حاضر تلویزیون و سینما می دانم که توانایی منحصر به فردی دارد .

رجبی در مورد پایان سرنوشت پسرش برات علی که سوال حضار بود، افزود: نمی دانم که بالاخره برات علی لباس طلبگی می پوشد با خیر و باید تا پایان سریال صبر کنیم .

تراب نژاد: برخی از شخصیت های زن را به مرد تغییر دادیم

حسین تراب نژاد سرپرست نویسندگان سریال «پرده نشین» بیان داشت: طرح اصلی متعلق به عبدالرسول گلبن بود و یکی از ویژگی های این اثر از همان ابتدا جو و اتمسفری بود که در فیلم نامه وجود داشت و آنقدر هم خوب بود که همه اتفاقات را تحت الشعاع خود قرار می داد. ما در ادامه دو خط از داستان را حذف و برخی از شخصیت های زن را به مرد تغییر دادیم .

ویشکا آسایش: بعد از قطام همه پیشنهادهایم تکراری بود

ویشکا آسایش بازیگر نقش هدی نیز در ادامه نشست درباره ویژگی های نقش خود گفت: قصه برایم جذابیت بالایی داشت و دوستش داشتم. هدی برایم با تمامی نقش هایی که تا به حال بازی کردم متفاوت بود آنهم به این دلیل که شخصیت متفاوتی داشت. او بعد از سالها از خارج آمده و به یکباره با مشکلات خانوادگی اشت روبرو می شود .

وی در ادامه افزود: هدی زیاد ایرانی نیست چراکه سالهای سال در ایران حضور نداشته و به همین روال هم نمی بایست احساساتش را زیاد نشان می داد. او باید رفتاری سرد را از خود نشان می داد آنهم در عین اینکه من به عنوان بازیگر باید مخاطبم را هم در نظر می گرفتم و او را هم با خود درگیر می کردم .

بازیگر نقش قطام در سریال «امام علی (ع)» درباره این نقش تصریح کرد: بعد از سریال امام علی و ایفای نقش قطام به کثرت پیشنهادهای این چنینی که شبیه قطام بودند داشتم، اما از آنجایی که برایم مهم بود تا در نقشی متفاوت بازی کنم آنها را نپذیرفتم. مدتی کار را به کل کنار گذاشتم تا اینکه پیشنهاد حضور در فیلم «ورود آقایان ممنوع» شد و با هدایت های رامبد جوان از عهده آن نقش به خوبی برآمدم .

این بازیگر ضمن کنایه به سن نقشی که در پرده نشین ایفا می کند، گفت: خیلی ها با تعجب به من می گویند یعنی اختلاف سنی تو با دخترت چند سال است؟ و من هم با شوخی می گویم که بچه بودم که ازدواج کردم! باید بگویم قصد عوامل اثر بر این نبود که سن من و دخترم با هم تناسب نداشته باشد بلکه این موضوع را می خواستیم نشان دهیم که هدی زود ازدواج کرده و دخترش با خودش به مثابه خواهر هستند .

او گفت: شخصیت هدی از من خیلی دور است او دارای شخصیتی یرد و درونی است در صورتیکه خودم فردی برونگرا و هیجان زده ام. افرادی در کنارم هستند که به دلیل حضور طولانی مدتشان در خارج از کشور شبیه هدی هستند و همین ها به ارتباطم با این نقش کمک به سزایی داشتند .

بهرامی: مائده ارادت خاصی به ارزش های حاج آقا شهیدی دارد

سارا بهرامی بازیگر نقش مائده نیز ادامه داد: در کل بازی در این سریال با تمام حرفه ای بودن تک تک افراد و هم چنین هم بازی بودن در کنار ویشکا آسایش یکی از بهترین اتفاق های زندگیم بود .

وی ادامه داد: ایفای این نقش بیشتر برایم شکل اعتقادی داشت که می بینیم مائده به ارزش های حاج آقا شهیدی ارادت دارد و بعد به عنوان یک بزرگتر او را قبول دارد .

سارا رسول زاده: جسارت هاجر را دوست دارم

سارا رسول زاده بازیگر نقش هاجر بیان داشت: فکر نمی کردم شروع کار بازیگری ام با گروهی به این خوبی رقم بخورد. ابتدای کار کمی نگران بودم از بابت اینکه همه عوامل و بازیگران از حرفه ای ها بودند اما در ادامه که جلوی دوربین رفتم دیدم که همه عوامل حواسشان به من هست و کمکم می کنند .

وی افزود: از هاجر دور نبودم و خودم هم برای رسیدن به خواسته هایم بسیار تلاش می کنم و با مشکلات مقابله می کنم. جسارت و پافشاری هاجر را نیز دوست دارم .

رضا مولایی: تصادف را به خاطر پرده نشین فراموش کردم !

رضا مولایی یکی از بازیگران سریال در مورد نقش خود که این شب ها زیاد هم شده، گفت: از حضور در این سریال بسیار خوشحالم و فکر نمی کردم که فرد منفوری در قصه باشم !

او ضمن اشاره به خاطره ای در اینباره افزود: روز گذشته تصادفی داشتم، زمانیکه از ماشین پیاده شدم که به اتفاق پیش آمده برسم دیدم که افرادی که مرا دیدند و در همان حوالی تصادف ما حضور داشتند، به ترتیب در مورد نقش من و کارکردهای او در سریال اشاره می کنند و بحث تا جایی بالا گرفت که همه تصادف را فراموش کردیم !

وی ادامه داد: شعیبی با تمام قلب اش این سریال را ساخته که این را به گواهی تمامی افرادی می گویم که بارها این موضوع را به من گفته اند، حتی مادر خودم .

این بازیگر ادامه داد: واقعا این خیلی برای ما به عنوان بازیگر سخت است که از این به بعد انتخاب های ما سخت تر خواهد شد و مطمئنا خیلی سخت است که دوباره بتوانیم با چنین گروهی کار کنیم .

او افزود: نقش خاکستری را دوست داشتم چراکه برای خودم هم چالش بزرگی محسوب می شود .

محسن کیایی: می خواهم از بدی های کار بگویم !

محسن کیایی بازیگر نقش برات علی نیز با اشاره به حضور خود در این سریال گفت: خوشبختانه این شانس را داشته ام که در سریال و فیلم های سینمایی خوب و شاخصی حضور داشتم .

وی ادامه داد: همه عوامل از خوبی های کار گفتند، اما من می خواهم از بدی های این سریال بگویم! یادم است سکانس های ما به برداشت 40 ام می رسید و بهروز شعیبی با همان لحن صبورانه خود در پایان هر برداشت می گفتند خیلی عالی است اما یک بار دیگر هم می گیریم که همگس اینها ناشی از حساسیت او در کارگردانی و نوع نگاهش است .

او افزود: هم بازی شدن با محمود پاک نیت بسیار برایم لذت بخش بود و از این همکاری نهایت استفاده را بردم .

شعیبی: شعارزدگی را حذف کردیم

کارگردان سریال «پرده نشین» در ادامه این نشست در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران گفت: همان روز اول کار دو مورد را در نظر گرفتیم، یکی از آنها این بود که از شعارزدگیئ پرهیز کنیم و روحانی ساده ای را به تصوبر کشیم که ارتباط راحتی می توان با او برقرار کرد. روحانی که ارتباط هایش بر اساس آموزه هایش هست و در کل سعی داشتیم تا از بزرگ نمایی پرهیز کنیم .

نکته بعدی در مورد صداقتی بود که هومن برق نورد هم به آن اشاره کرد، ما در تمام طول کار چه من و چه همه عوامل با صداقت پیش رفتیم و در تمامی جلسات تمرین و دورخوانی همه مان با حساسیت بالایی کار می کردیم .

بایگر فیلم سینمایی «طلا و مس» تصریح کرد: هم پنج طلبه اصلی داستان پرده نشین و هم تمامی طلبه هایی که در حوزه علمیه در حال رفت و آمد هستند، چهار ماه قبل ازتصویربرداری انتخاب شده بودند و به حوزه علمیه می رفتند و حتی در تهران با روحانیون مربوطه مشاوره داشتند. به جای اینکه شعار گونه عمل کنیم، به تحقیق و بررسی پرداختیم .

محمود رضوی نیز بیان داشت: باید بگویم ما فقط به مشاوره مذهبی بسنده نکردیم بلکه از دوستان طلبه هم در این زمینه مشورت گرفتیم.هم چنین ما با افرادی چون آقای ارگانی، ناظر زاده و دیگر دوستان نیز که مشاور بخش حقوقی و ... ما بودند نیز مشورت می کردیم. حتی در برخی شرایط دوستان بایزگر به صورت تلفنی با حاج آقا اسدی زاده در ارتباط بودند .

برق نورد: تلفنی منبر می رفتم !

برق نورد درباره تماس های تلفنی درمورد منبرهایی که در این سریال به عهده داشت، گفت: در مورد صحبت هایی که باید آنها را در منبرها می گفتم بسیار حساسیت داشتم و به شعیبی گفته بودم تا متن همه آنها را به من دهد تا بخوانم و تمرین کنم. بر همین اساس با حاج آقا اسدی زاده مدام تماس تلفنی داشتم و به صورت تلفنی برایشان منبرها را اجرا می کردم تائیدیه ایشان را بگیرم .

وی به تغییر متن ها سر صحنه تصویربرداری اشاره کرد و افزود: گاهی اوقات بارها منبرهایم را تمرین می کردم، اما زمانیکه می خواستم جلوی دوربین بروم، می دیدم که متن تغییر کرده است .

بازیگر سریال «زمانه» تصریح کرد: یکی از منبرهایی که رفتم و اتفاقا هم به شدت مورد استقبال مردم قرار گرفت مربوط به شب اربعین حسینی (ع) بود. فکر کنم سه یا چهار بار بعد از تمرین هایم آن سکانس را به صورت تلفنی با حاج آقا اسدی زاده هم تمرین و چک کردم. ضمن اینکه جمله موید و محفوظ باشید برای حسین تراب نژاد بود .

وی به هم بازی شدن با مهران رجبی هم اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگی های بازی مهران رجبی در این است که نمی توانی جلوی او بد بازی کنی !

شعیبی: تشابه بین روحانیون سریال با واقعیت، عامدانه نبوده

شعیبی ادامه داد: روحانیون معتبر و چهره های شناخته شده بسیاری در جامعه ما وجود دارند که ما هیچ ما به ازای بیرونی در مورد کاراکترهای روحانی مان نداشتیم و هیچ فرد خاصی برای ما مد نطر نبوده که بگوییم از او الگوبرداری کردیم، اما به هر حال ممکن است برخی از ویژگی های رفتاری و حتی ظاهری این کاراکترها شبیه برخی از افراد و روحانیون باشد که از همین رسانه می کویم هیچ جای تعمدی در کار نبوده است .

او درباره انتخاب لوکیشن های این سریال ادامه داد: ما در این زمینه مدیون آقای متولی مدیر تولید سریال هستیم. ایشان درباره تمامی لوکیشن ها و خانه ها و فضاهایی که در آنها تصویربرداری کردیم با دقت بسیاری به ما مشاوره می دادند که این فضاها به بافت ایرانی و اسلامی نزدیک باشد .

کارگردان فیلم «دهلیز» افزود: در حقیقت استفاده از چنین فضاهایی که به آن اشاره شد، ادای دین به زنده یاد علی حاتمی و نگاه ایشان بود. قبل از شروع کردن این سریال تمام کارهای علی حاتمی را دیدم و معتقدم بهترین مرجع برای ساخت پرده نشین،فیلم های ایشان بود .

وی به حضور ژیلا سهرابی در این سریال اشاره کرد و افزود: زمانیکه ایشان برای ایفای نقش نجمه آمدند، گفتم که با شنیدن صدای شان یاد فیلم های مرحوم حاتمی در خاطرم زنده می شود که همانجا بود فهمیدم او خواهرزاده حاتمی است .

شعیبی گفت: تجربه حضور در فیلم طلا و مس از جهت پرداخت به زندگی روحانیون کمک خاصی به من نگرد بلکه به دانش بازیگری ام در این باره افزود و در پرداخت مخاطب به من کمک کرد. در کل صداقتی در طلا و مس جاری بود که حاصل پرهیز از شعارزدگی است .

شعیبی افزود: حساسیت ما و زیبایی شناسی در رعایت و انتخاب لباس های تک تک کاراکترها به وضوح پیداست .

شعیبی ضمن اشاره به تیتراژ سریال گفت: مهیار علیزاده اولین سریالی بود که کار می کرد و با توجه به استعداد خوبی که از او سراغ داشتیم این کار را به او سپردیم و در ادامه با خوانندگی علیرضا قربانی همه از شنیدن آن لذت بردیم .

کارگردان این سریال ادامه داد: از همان ابتدای کار نخواستیم تا نامی از منظقه خاصی را در سریال ببریم آنهم به این دلیل که به طبع آن می بایست منتظر اعتراض های مردم همان منظقه می بودیم و برای جلوگیری از نیفتادن این گونه اتفاقات تصمیم بر این شد تا هیچ نامی از محله یا منضقه ای خاص برده نشود .

محمود رضوی دراینباره گفت: در این کار نمی خواستیم کسی را در مقابل دیگری قرار دهیم و در حقیقت بیشتر نگرانی ما حول نام منطقه بود که نگویند روحانی منطقه ما چنین است و چنان !

تراب نژاد: فیلم نامه پرده نشین، قصه روابط است

در ادامه این نشست تراب نژاد ضمن اشاره به فیلم نامه داستان گفت: جنس اصلی فیلم نامه این داستان که در طرح اولیه آن نیز وجود داشت حاکی از آن بود که فیلم نامه، قصه بین روابط است و می خواهد تبعات بحران را در چند خانواده نشان دهد .

وی افزود: یکی از نکاتی که باعث دیده شدن این سریال شده است، همین شخصیت هایی است که کارگردان در نشان دادن آنها به مخاطب به خوبی عمل کرده است . بعید هم می دانم سکانسی داشته باشیم که جلو برنده اتفاقی نباشد .

برق نورد: اگر روحانی متفاوتی پیشنهاد شود، می پذیرم

برق نورد که نقشی متفاوت را ایفاگر شده است، بیان داشت: لازم است بگویم نقش های جدی من در سریال ها و فیلم ها بیشتر از نقش های کمدی ام است که نمونه اش را نام می برم: فیلم سینمایی ملکه، آرایش غلیظ و سریال زمانه، در مسیر زاینده رود و ... در اصل نقش های کمدی من به این دلیل که زمان پخش خوبی داشتند به خوبی هم دیده شدند .

این بازیگر درباره تغییر ژانر بازیگری اش گفت: هیچ ترسی از تغییر ژانر ندارم. اصولا با کارگردان هایی کار می کنم که دانش این موضوع را دارند و می دانند که هر بازیگری چه توانایی دارد .

او به سریال «اشک ها و لبخندها» ساخته حسن فتحی اشاره کرد و ادامه داد : زمانیکه در این سریال بازی کردم چیزی حدود پنج سریال با همان نوع نقش پیشنهاد داشتم که بازی نکردم. در مورد شخصیت روحانی هم اگر بعد از پرده نشین پیشنهادی داشته باشم که با روحانی که در این سریال بازی کردم شرایط ویژه ای داشته باشد حتما بازی خواهم کرد و اگر نه هم هیچ وقت روحانی بازی نمی کنم .

برق نورد ادامه داد: ای کاش تلویزیون ما قدر سریال های پر بیننده را بداند. این سریال پتانسیل این را دارد که حتی ادامه دار هم شود و تلویزیون می تواند از این فرصت پیش آمده نهایت استفاده را یکند که متاسفانه چنین کاری نمی کند، اما امیدورایم همه چیز درست شود ..

رضوی: سریال را در بدترین زمان مالی صدا و سیما ساختیم

رضوی درباره پخش سریال از شبکه اچ دی نیز افزود: دوربین های ما به خاطر ارائه تصویر اچ دی تغییری نکرد چراکه چند روز قبل از پخش این موضوع را به ما گفتند. ما هم هر روز دو نسخه با دو کیفیت به شبکه یک و اج دی تحویل می دهیم .

این تهیه کننده بیان داشت: به این دلیل که سریال را برای شبکه یک سیما می ساختیم به برنامه «آفتاب شرقی» اشاره ای داشتیم و اگر هر شبکه دیگری برای پخش در نظر گرفته می شد به برنامه گروه معارف آن شبکه می پرداختیم .

وی در پایان افزود: ما این سریال را در بدترین زمان و شرایط مالی صدا و سیما ساختیم و اکثر بچه ها از جمله مهران رجبی که خودشان اشاره کردند از مجموع 7 ماهی که کار کردند، فقط حقوق یک ماهشان را دریافت کردند. اما همه عوامل و بازیگران پای کار ایستادند تا به نتیجه برسد که از همین جا از همه شان تشکر ویژه ای دارم .

سریال «پرده نشین» به کارگردانی بهروز شعیبی و تهیه کنندگی سید محمود رضوی هر شب ساعت 22:15 از شبکه یک سیما پخش می شود .

در پایان این مراسم با اهدای تابلوهای خوشنویسی از عوامل سریال «پرده نشین» قدردانی شد .

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت