داستان های کلثوم ننه از زبان یک مرجع

کد خبر: 361969

پسر مرحوم آقا حسین خوانسارى سیصد سال پیش براى اینکه علیه خرافات رایج در جامعه اقدامی کرده باشد دست به نوشتن کتابی تحت عنوان کلثوم ننه زد .

داستان های کلثوم ننه از زبان یک مرجع
جوان و تاریخ: پسر مرحوم آقا حسین خوانسارى (که پدر و پسر از علما و برجستگان تاریخ روحانیت شیعه‌اند) - سیصد سال پیش براى اینکه علیه خرافات رایج در جامعه اقدامی کرده باشد دست به نوشتن کتابی تحت عنوان کلثوم ننه زد . ایشان با زبان طنز، معروف‌ترین خرافات زمان خودش را به زبان خاله زنک بازی های آن دوران در آورده است . خواندن متنی از کتاب کلثوم ننه آن هم به زبان طنز و با قلم یک مرجع شیعه بسیار دلنشین است . شما را خواندن بخش هایی از این کتاب دعوت می کنم . به جای دقت به متن ، توجه بفرمایید که این متن را یک مرجع شیعه در 300 سال پیش نگاشته است ... پسر مرحوم آقا حسین خوانسارى (که پدر و پسر از علما و برجستگان تاریخ روحانیت شیعه‌اند) - سیصد سال پیش براى اینکه علیه خرافات رایج در جامعه اقدامی کرده باشد دست به نوشتن کتابی تحت عنوان کلثوم ننه زد . ایشان با زبان طنز، معروف‌ترین خرافات زمان خودش را به زبان خاله زنک بازی های آن دوران در آورده است . خواندن متنی از کتاب کلثوم ننه آن هم به زبان طنز و با قلم یک مرجع شیعه بسیار دلنشین است . شما را خواندن بخش هایی از این کتاب دعوت می کنم . به جای دقت به متن ، توجه بفرمایید که این متن را یک مرجع شیعه در 300 سال پیش نگاشته است ... در بیان صیغه خواهر خواندگی جمیع علما ( در این کتاب 4 نفر تحت عنوان کلثوم ننه ، دده بزم‌آرا ، بى‌بى‌شاه زینب و باجی یاسمن به عنوان این خاله زنک ها به فتوا دادن و خرافه پراکنی مشغول هستند ) اتفاق دارند که باید زن خواهر خوانده ای داشته باشد و اگر کسی بمیرد و خواهر خوانده نداشته باشد چگونه امید بهشت داشته باشد و کسی که خواهر خوانده داشته و تمام اوقاتش را صرف آن کنددر قیامت برای او حساب نخواهد بود و او را بی حساب داخل بهشت کنند و بی بی شاه زینب گفته که اگر عمدا ترک کند آثم و گناه کار خواهد بود و بر دین یهودی و نصرانی خواهد مرد و این قول نهایت قوت دارد .
در بیان روز صیغه خواهر خواندگی اجماع علماست که این امر باید در روز عید غدیر واقع شود و در غیر این روز درست نیست و زدن دایره در آن وقت واجب است و نیز شربت باید بدهند و کیفیت خواهر خواندگی به فتوانی کلثوم ننه این است که یکی بگوید : به حق شاه خیبر گیر و دیگری بگوید : خدایا مطلب مارا و بر آور و بپذیر و دستمالی نیز که باید خواهر خوانده ها داشته باشند و به اجماع علما به شرح زیر است : اول دستمال غمزه بند و طریق بستن آن این است که باید بر پیشانی و دست راست بندد . دوم دستمال عشوه بند و طریق بستن آن این است که بر یک طرف سر کج بسته شود .... نهم دستمال مکن مرگ ما که باید آن را به پشت دست بندد و به نحوی که انگشت بزرگ را نگیرد . .. و اگر آن کس خواهد که خواهر خوانده شود ، یاید یک کجک نقره که آن را در اصطلاح زنان گلوبند نامند بر سر عروس بیندازد و پا سبز را نیز خلعت دهد و کلثوم ننه گفته لوء لوء زر بافت نیز کافی است و بعضی گفته اند که رخت ساده نیز کفایت می کند و قول اول اقوی است . و هر گاه چنین رد و بدل شد معنی رضایت طرفین است و اگر هم طرف نخواهد که خواهر خوانده شود چادر سیاه بر سر عروس کرده پس می فرستد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت