مشرق: وقتی در سال 62 قرار شد تا برادر «حسن طهرانی مقدم» برای تاسیس و پایهگذاری یگان موشکی سپاه از توپخانه برود، این یگان نوپا را به کسی سپرد که از همه جهت خیالش راحت باشد؛ «حسن شفیع زاده»
سردار شهید حسن شفیع زاده فرمانده توپخانه سپاه
شفیعزاده متولد سال 1336 در محله لیلآباد تبریز بود که پس از اخذ دیپلم متوسطه در رشته طبیعی، در سال 1355 برای گذراندن دوره آموزش سربازی به پادگان عجبشیر رفت و در سال 1357 برای اجرای فرمان امام خمینی(ره) پادگان محل خدمت سربازیاش را ترک کرد. او در 21 بهمن 1357برای حضور در مراسم استقبال تاریخی از حضرت امام(ره) به تهران آمد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز مسئول حفاظت از بیت شهید محراب آیتالله مدنی(ره) را بر عهده داشت و در جریان سرکوب غائله خلق مسلمان، شناسایی و سرکوب خوانین و فئودالها در روستاهای آذربایجان شرقی و راهاندازی بخش رفاه سپاه تبریز و تأمین اقلام مورد نیاز مردم نقش بسزایی داشت. این شهید بزرگوار در سال 1359 جانشین شهید مهدی باکری در عملیات سپاه ارومیه شد؛ پاکسازی شهر اشنویه و سایر شهرهای آذربایجان غربی از لوث ضدانقلاب و حضور در مناطق عملیاتی جنوب بخشی از فعالیتهای شهید شفیعزاده است.
شهید حسن شفیعزاده(نفر دوم از چپ) در کنار شهید حسن طهرانیمقدم (نفر سوم) و سردار سرلشکر محمد باقری (نفر چهارم)
او در سال 1361 فرماندهی توپخانه سپاه را بر عهده گرفت و پس از حضور و هدایت آتش توپخانه در عملیاتهای الی بیتالمقدس، رمضان، مسلم بنعقیل، والفجر مقدماتی، والفجر یک، والفجر 2، والفجر 4، خیبر، بدر، والفجر 8، کربلای 4، کربلای 5، کربلای 8 و کربلای 10، سرانجام در هشتم اردیبهشت 1366 طی آخرین عملیات در منطقه ماووت به شهادت رسید. عکس زیر تصویری است از سالهای ابتدای جنگ که محسن رفیق دوست وزیر وقت سپاه به همراه جمع دیگری از مسئولین و فرماندهان نظامی ازجمله حسن طهرانی مقدم فرمانده وقت موشکی و حسن شفیع زاده فرمانده وقت توپخانه سپاه برای رایزنی در خصوص تهیه جنگ افزار و ارتقا توانمندیهای دفاعی جبهههای جنگ، به کره شمالی سفر کردهاند.
شهید شفیع زاده (نفر اول ردیف جلو از چپ) در کنار محسن رفیق دوست (نفر سوم)، شهید طهرانی مقدم نیز اولین نفر در دریف دوم دیده می شود.
دیدگاه تان را بنویسید