تحلیل جاسبی درمورد آینده دانشگاه آزاد

کد خبر: 185654

عبدالله جعفرعلی جاسبی با اشاره به اینکه دولت باید کوچک و کارها به مردم واگذار شود گفت: آینده روشنی را برای دانشگاه آزاد پیش‌بینی می‌کنم.

فارس: عبدالله جعفرعلی جاسبی رئیس سابق دانشگاه آزاد در پنجمین جشنواره علوم و صنایع غذایی که دوشنبه شب در هتل المپیک مجموعه ورزشی آزادی برگزار شد، با تبریک دهه مبارک فجر و اعیاد خجسته ربیع، گفت: کار عظیمی که تا به امروز در دانشگاه آزاد صورت گرفته و بزرگ‌ترین مجموعه آموزشی و تحقیقاتی جهان شده است، منتسب به خود نمی‌دانم و بنده خدمتگزاری کوچک هستم.

وی با بیان اینکه نیمی از آموزش عالی کشور تحت پوشش دانشگاه آزاد هستند، اظهار داشت: تاکنون دهه‌های تثبیت و توسعه را پشت سر گذاشته‌ایم و در پایان دهه کیفیت هستیم که در این دهه از نظر مقالات ISI و علمی پژوهشی در طی سه سال متوالی مقام اول را بدست آوردیم.

جاسبی با اشاره به اینکه هر واحد دانشگاه آزاد باید قدرت رقابت با دانشگاه‌های دولتی را داشته باشد، گفت: این امر تا حدود زیادی محقق شده است به طوری که واحد علوم و تحقیقات در جایگاه سوم کشور قرار گرفته است و تا یک‌سال دیگر آنها را پشت سر خواهیم گذاشت و در دهه چهارم دانشگاه وارد رقابت‌های جهانی با بزرگ‌ترین و معتبرترین دانشگاه‌های دنیا می‌شویم و مهم نیست من باشم یا نباشم این حرکت تکاملی و رو به رشد ادامه دارد.

رئیس سابق دانشگاه آزاد تصریح کرد: 30 درصد از تولیدات علمی کشور متعلق به دانشگاه آزاد است که تا یک سال دیگر به 50 درصد می‌رسد.

وی افزود: شهریه دانشگاه آزاد در رشته‌های غیرپزشکی یک پنجم و در رشته‌های پزشکی یک هشتم بودجه دریافتی دانشگاه‌های دولتی از خزانه مملکت است و دانشگاه آزاد بدون بودجه دولتی 21 میلیون مترمربع فضای آموزشی و رفاهی در سراسر کشور ساخته است.

جاسبی با بیان اینکه دانشگاه آزاد نماد اصل 44 قانون اساسی است، ادامه داد: این دانشگاه نه تنها بودجه‌ای از دولت دریافت نکرده بلکه صدها میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده و قدرت بخش غیردولتی و مردمی را به نمایش گذاشته است.

رئیس سابق دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد یک ریال از هزینه‌های دولتی استفاده نکرده است، گفت: این دانشگاه با شهریه‌های دریافتی دارای 21 میلیون مترمربع فضای آموزشی و رفاهی، 32 هزار عضو هیئت علمی، 36 هزار پرسنل و کارمند، 50 مرکز تحقیقاتی، 12 بیمارستان ملکی، 10 بیمارستان تحت مدیریتی، 600 مدرسه سما با 53 هزار دانش‌آموز، 500 واحد دانشگاهی در داخل و 4 واحد درخارج از کشور است.

جاسبی با اشاره به اینکه برای برون رفت از مشکلات، دولت باید کوچک و کارها به مردم واگذار شود، بیان کرد: دولت باید به دنبال برنامه‌ریزی، کنترل و نظارت باشد و اجرای کارها توسط مردم صورت گیرد تا شاهد رشد، پیشرفت و توسعه کشور باشیم.

وی آموزش عالی را از موفقیت‌های انقلاب اسلامی بر شمرد و افزود: تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی قبل از انقلاب به تعداد انگشتان دست هم نبودند اما خوشبختانه به برکت انقلاب اسلامی امروز 25 هزار دانشجوی دکترای تخصصی که یک سوم آنها در دانشگاه آزاد هستند و 400 هزار دانشجوی فوق‌لیسانس مشغول به تحصیل در کشورند.

جاسبی با اشاره به وجود 18 تا 20 هزار دانشجو در رشته‌های مرتبط صنایع غذایی در دانشگاه آزاد گفت: صنایع غذایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که ما می‌توانیم به کمک این صنعت سلامتی و امنیت جسمی و روحی مردم را تأمین و زمینه اشتغال‌زایی را فراهم کنیم و از خروج ارز و مواد اولیه جلوگیری کنیم.

رئیس سابق دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: در دهه‌های 40 و 50 مسئله گرسنگی از مسائل مهم جهان بود اما امروز علاوه بر رفع گرسنگی به کیفیت غذا و مجموع ویتامین‌های موجود در آنها نیز پرداخته می‌شود.

وی یادآور شد: اگر بخواهیم با بیکاری مبارزه کنیم هیچ صنعتی همانند صنایع غذایی به ما کمک نخواهد کرد و باید با بهره‌گیری از امکانات خوب کشور همچون آب و هوا، مواد کشاورزی و همچنین مدیریت درست افرادی زیادی را در این زمینه به کار بگیریم.

جاسبی با اشاره به اینکه کشورهای جهان سوم آمادگی پذیرش صادرات مواد غذایی از ایران را دارند، خاطرنشان کرد: اهمیت صادرات مواد غذایی اگر بیشتر از صادرات نفت نباشد، کمتر از آن نیست و باید با بهره‌مندی از نیروی‌انسانی و تکنولوژی‌های روز زمینه آن را مهیا کنیم.

رئیس سابق دانشگاه آزاد از تلاش‌های حسینی دبیر انجمن علوم و صنایع غذایی ایران و دست‌اندرکاران و همکاران این انجمن در پیشرفت و توسعه صنایع غذایی در کشور قدردانی و تشکر کرد.

وی گفت: اگر همت و خوب مدیریت کنیم و به خویشتن خویش برگردیم ماندگار خواهیم بود و تا جان در بدن دارم خدمتگزار مردم هستم و آینده بسیار روشنی را برای دانشگاه آزاد پیش‌بینی می کنم.

جاسبی صحبت‌های خود را با غزلی از حافظ به پایان رساند.

سال‌ها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

وان چه خود داشت ز بیگانه تمنا می‌کرد

گوهری کز صدف کون و مکان بیرون است

طلب از گمشدگان لب دریا می‌کرد

مشکل خویش بر پیر مغان بردم دوش

کو به تایید نظر حل معما می‌کرد

دیدمش خرم و خندان قدح باده به دست

و اندر آن آینه صد گونه تماشا می‌کرد

گفتم این جام جهان بین به تو کی داد حکیم

گفت آن روز که این گنبد مینا می‌کرد

بی دلی در همه احوال خدا با او بود

او نمی‌دیدش و از دور خدا را می‌کرد

این همه شعبده خویش که می‌کرد این جا

سامری پیش عصا و ید بیضا می‌کرد

گفت آن یار کز او گشت سر دار بلند

جرمش این بود که اسرار هویدا می‌کرد

فیض روح القدس ار باز مدد فرماید

دیگران هم بکنند آن چه مسیحا می‌کرد

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت