دعای روز هشتم ماه رمضان

کد خبر: 1212362

خدایا، روزی‌ام گردان در این ماه مهرورزی نسبت به یتیمان و خوراندن طعام و به آشکار کردن سلام و هم‌نشینی با کریمان به فضل و کرمت‌، ای پناه آرزومندان!

 دعای روز هشتم ماه رمضان

آیت‌الله مجتهدی می‌فرمود: کاری کنید که رفیقتان از لحاظ معنوی از شما جلوتر باشد، یکی از رموز موفقیت من در زندگی اختیار کردن رفیق خوب بوده است.

حضرت پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص) برای هر روز از ماه رمضان دعایی ذکر فرموده‌اند و دعای روز هشتم این ماه مبارک به‌شرح زیر است:

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

اَللّهُمَّ ارْزُقْنی فیهِ رَحْمَةَ الاْیتامِ وَ اِطْعامَ الطَّعامِ وَ اِفْشآءَ السَّلامِ وَ صُحْبَةَ الْکِرامِ بِطَوْلِکَ یا مَلْجَأَ الاْمِلینَ.

خدایا، روزی‌ام گردان در این ماه مهرورزی نسبت به یتیمان و خوراندن طعام و به آشکار کردن سلام و هم‌نشینی با کریمان به فضل و کرمت‌، ای پناه آرزومندان!

راهکار رفع زنگار قلب

آیت‌الله مجتهدی تهرانی، استاد برجسته اخلاق، همه‌روزه در روزهای ماه مبارک رمضان بین نماز ظهر و عصر در مدرسه علمیه خود به شرح دعای مختصر آن روز می‌پرداختند، این عالم بزرگوار دعای روز هشتم ماه رمضان را این گونه شرح داده است: در دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان می‌خوانیم؛ «اَللّهُمَّ ارْزُقْنی فیهِ رَحْمَةَ الاْیتامِ» می‌گوید؛ خدایا، در ماه رمضان مهرورزی نسبت به یتیمان را روزی‌ام گردان.

اگر قلب ما زنگ بزند، از چه دوایی می‌توان برای رفع آن استفاده کرد؟ برای این کار باید سحرها قرآن بخوانید تا قلبتان را جلا بدهید، همچنین جان انسان را استغفار سحر جلا می‌دهد و می‌توان با یتیم‌نوازی قلب را جلا داد.

شخص ثروتمند تنها با دست کشیدن بر سر یتیم قلبش جلا پیدا نمی‌کند و باید یتیمان را از نظر مادی تأمین کند و مشکلات مالی آنها را برطرف کند، پس یادتان باشد که رحم کردن به یتیم با خلوص نیت، قلب را جلا می‌دهد.

ضرورت اطعام مؤمنان و فقرا در ماه رمضان

«وَاِطْعامَ اْلطَّعامِ»؛ خدایا، روزی کن که من اطعام طعام کنم و افطاری دهم. اطعام طعام مخصوصاً به فقرا و مستحقان از کارهای بسیار نیکوست.

افراد بسیاری بوده و هستند که افطاری‌های ویژه‌ای برای فقرا داشتند و شب‌های ماه رمضان افطاری درست می‌کردند و به فقرا اطعام می‌کردند، همچنین به‌یاد دارم بسیاری از مؤمنان در ماه رمضان نیز چند شب افطاری می‌دادند، ولی یک شب را مخصوص فقرا و مستمندان اطعام می‌کردند. اطعام یک برنامه و مطلب مهمی است که مورد تأکید شرع اسلام است و برکات بسیاری برای جامعه و فرد دارد.

اهمیت بلند سلام‌کردن

«وَاِفْشآءَ السَّلامِ»؛ خدایا، روزی کن با صدای بلند سلام کنم، برخی عارشان می‌شود که اول سلام کنند؛ اما هستند برخی که در سلام کردن با صدای بلند پیش‌دستی می‌کنند.

تاجر مؤمنی بود که خیلی به هم علاقه داشتیم، آن ایام که من در قم درس می‌خواندم، ایشان همان موقع ماهی سی تومان برای من می‌فرستادند و آن زمان سی تومان خیلی بود، شهریه ما پانزده تومان بود، ایشان سی تومان برای من می‌فرستاد، وقتی وارد منزل می‌شد، از همان جلوی درب منزل با صدای بلند به اهل منزل سلام می‌کرد و این شیوه او بسیار آموزنده بود و درس عملی به جوانان به‌شمار می‌رفت.

سلام کردن ثواب زیادی هم دارد؛ سلام کردن مستحب است ولی جواب سلام دادن واجب است، همچنین جواب سلام دادن به‌طوری که طرف بشنود هم واجب است، البته بعضی جاها باید سلام نظامی داد، اگر شخصی که سلام می‌کند و دور است، با تکان دادن دست به او سلام کن و به‌نحوی بفهمان که جواب سلام او را داده‌ای.

همچنین باید سلام را به‌درستی یعنی «سلامٌ علیکم» جواب داد و از بیان عبارت‌های دیگر مثل «سلام از ماست» جلوگیری کنیم، همچنین سلام کردن مستحب و جواب سلام دادن واجب است.

سعی کنید دوستانتان از لحاظ امور معنوی از شما بالاتر باشند

«وَصُحْبَةَ الْکرامِ»؛ خدایا، توفیق بده در ماه رمضان با افراد کریم و عالم و دانا و متدین همنشین شوم. خدایا، توفیق بده که با نیکان رفیق شوم. سعی کنید دوستانتان از لحاظ امور معنوی یک درجه از شما بالاتر باشند، اگر دوستت یک ربع زودتر از تو برای نماز شب بلند می‌شود، با او هم‌حجره شو.

با کسی رفیق باش که کمی از شما جلوتر است، رفیق خوب در پیشرفت انسان بسیار مؤثر است، یکی از رموز موفقیت بنده این بوده که دوستان خوب انتخاب می‌کردم.

«بِطَوْلِک»؛ یعنی به‌حق انعامت، خدایا، این دعاهای مرا مستجاب کن؛ به‌حق نعمت‌هایی که به ما دادی، این چهار دعا یعنی یتیم‌نوازی، افطاری دادن (اطعام طعام)، بلند سلام کردن و هم‌نشینی با خوبان را در حق ما مستجاب کن؛ «یا مَلْجَأَ الامِلینَ»؛ ای کسی که پناه آرزومندان هستی.

تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت