سرویس عکس و فیلم فردا؛ بشیر قلیزاده سرچشمه: در این گزارش با تعدای از تونلهای طبیعی و مصنوعی که نظر هر بینندهای را به خود جلب میکنند آشنا میشوید که در ساخت برخی از آنها سالها وقت و هزینه صرف شده است تا مردم منطقهای با مناطق دیگر در ارتباط باشند و برخی دیگر از تونل ها با همکاری طبیعت در اختیار ما انسانها قرار گرفته است.
تونل خط آبی ژاپن؛ خلیج توکیو
این تونل در خلیج توکیو در کشور ژاپن واقع شده است که دو مرکز صنعتی از شهرهای کاوازاکی و کیسارازو را بههم متصل میکند و طول آن برابر با 96.5 کیلومتر بوده که در سال 1997 ساخته شده است. بخشی از این مجموعه به طول تقریبا 14 کیلومتر به صورت ترکیبی هم تونل و هم پل ساخته شده است بهنحوی این تونل، پل یک نوع جزیره مصنوی ساخت بشر نیز بحساب میآید در ضمن این تونل مسافت 9.65 کیلومتر را در عمق 61 متری، از زیر آب عبور میکند.
تونل Jungfraujoch سوئیس
این تونل که در آن ریلگذاری شده است بیش از 100 سال است که به بام اروپا راه دارد بلندترین ایستگاه راه آهن آن در ارتفاع 3444 متری از سطح دریا قرار دارد برای ساخت آن در کوههای آلپ با موانع طبیعی چون سنگ، یخ و برف روبه رو شدهاند که کار را برای سازندگان آن دوچندان سخت کرده بود. بازدید کنندگان برای گذرکردن از تونل Jungfraubahn مسافتی به طول 7 کیلومتر را در دل کوه باید طی کنند تا به چشمانداز بیرون تونل برسند.
تونل جادهای Guoliang در چین
هدف از ساختن این تونل جادهای در چین این بود که روستای Guoliang واقع در استان هنان در شرق چین را با دنیای بیرون ارتباط دهند مدت ساخت این پروژه 5 سال بود که در سال 1970 کلید خورد این طرح به طول سه چهارم از یک مایل با ایجاد تونل و جاده در دل صخرهها انجام گرفته است این مسیر بیش از 20 دهانه دارد که ارتفاع آنها 4.5 متر و عرض شان 3.65 متر میباشد این جاده جایی برای مانور رانندگان نیست اشتباه در طول مسیر توسط هر رانندهای میتواند منجر به مرگ خود راننده و همراهانش شود.
درخت تونلی؛ پارک ملی سکویا در کالیفرنیا
این تونل بسیار جذاب و طبیعی که در دل درخت سکویا (سکویا از انواع بزرگترین درختها بر روی زمین است) به شکلی هنرمندانه طراحی شده است در پارک ملی سکویا واقع در کالیفرنیای امریکا است. این درخت به اندازهای جا دارد که اتومبیلها به راحتی از آن عبور کنند. در این پارک در خت سکویای عظیمی با طول 84 متری وجود داشت که در تمام علفزار این پارک دیده میشد این درخت نیز با تونلی که در دل خود داشت ماشینها از آن عبور میکردند که در سال 1937 سقوط کرد. این گونه تونلهای طبیعی سالانه هزاران گردشگر را از دور و نزدیک جهان به خود جلب میکند.
این تونل که لقب طولانیترین جاده تونلی جهان را به خود اختصاص داده است در سال 2000 اسلو و بگن را بهم متصل کرد. این تونل طولی حدود 24.45 کیلومتر دارد سیستم تهویه قویای در آن تعبیه شده است تا دود حاصل از احتراق وسایل نقلیه را از تونل بیرون کند برای عبوراز این تونل به زمانی حدود 20 دقیقه نیاز دارید. یکی از جاذبههای دیدنی این تونل روشنایی آن است که سعی شده در آن از چراغهای سفید، و ترکیبی از چراغ ها با رنگ آبی و زرد که نمونهای از تابش نور خورشید است استفاده شده تا راننده در میان مسیر خسته نشده و حس فضای باز را داشته باشد.
تونل طبیعی، ویرجینیا
در پارهای از مواقع طبیعت به صورت خود جوش برای ما مسیرهایی درست میکند همان گونه که در کوههای جنوب غرب ویرجنیا به وجود آورده است. این تونل طبیعی در طول زمان بر اثر خوردگی توسط آب و داکسید کربن به وجود آمده است. طول این تونل 259 متر بوده و در بخشهایی از آن ارتفاعش به 30 متر نیز میرسد این تونل هنوز هم کارایی خود را از دست نداده است و در حمل و نقل ریلی از آن استفاده میکنند.
تونل هوشمند مالزی
تونل هوشمند مالزی که تقریبا 10 کیلومتر طول دارد در کوالالامپور مالزی ساخته شده است این تونل به نحوی طراحی شده که جلوی طغیان دو رودخانه مهم واقع در این شهر را میگیرد. این تونل از ورود آب به بخش اصلی فاضلاب شهر جلوگیری میکند. این پروژه در سال 2007 افتتاح شد این تونل هم چنین زمان سفر را کاهش داده است.
تونل Sprialen، نروژ
این تونل که در منطقه تفریحی در کشور نروژ ساخته شده است در سال 1961 افتتاح شده است و زمان ساخت آن بخاطر سنگی بودن مسیر 8 سال به طول انجامیده است.
منبع: popularmechanics
دیدگاه تان را بنویسید