قرآنی که کاغذ آن از خاک کربلا ست! +تصاویر

کد خبر: 612521

نسخه‌‌ای منحصر به فرد و کاملا دست‌ساز از قرآن کریم در شهر ترکیه‌ای یالووا در حال تولید است که به گفته مبتکران در ساخت آن از مواد متبرکه اقصی نقاط جهان همچون خاک کربلا، نخل مکه و آب رود نیل استفاده شده است.

قرآنی که کاغذ آن از خاک کربلا ست! +تصاویر
ایکنا: قرآن دست‌نویس و منحصر به فرد خوشنویس ترکیه‌ای در حال کتابت است و برای افزودن ارزش معنوی بیشتر به این نسخه از قرآن، موادی از اماکن متبرکه و معنوی جهان اسلام در تهیه و تولید آن استفاده شده است. به گزارش خبرگزاری ترک پرس، کاغذی که آیات این قرآن بر رویش نوشته می‌شود، در موزه «کاغذهای متنوع ابراهیم» ـ که متخصص در ساخت و تولید کاغذ به شیوه عثمانی است ـ در شهر «یالووا» واقع در شمال غرب ترکیه تهیه می‌شود و برای تولید کاغذ عثمانی با هدف افزودن ارزش معنوی به این نسخه از قرآن، ۲۱ ماده مختلف از مناطق معنوی و متبرک جهان اسلام از جمله: خاک کربلا، شاخه‌های درخت زیتون شهر قدس، گل‌هایی از شهر مدینه، شاخه‌های نخل مکه مکرمه، شاخه‌هایی از درخت‌های دور تا دور مسجد «ابو ایوب انصاری» استانبول ترکیه، گیاهانی از برخی حرم‌های متبرکه «اولیاء الله» به همراه آب رود نیل به‌کار رفته است.
آیتکین فورال، رئیس موزه کاغذ‌های متنوع ابراهیم، در این‌ خصوص گفت: این موزه ماه می سال ۲۰۱۳ (اردیبهشت ۹۲) با هدف ساخت و تولید کاغذ به روش‌های سنتی و بازسازی کاغذهای معروف ترکی و عثمانی افتتاح شد و در تحقق هدف خود موفق بود. فورال در رابطه با ایده کتابت نسخه‌ای ممتاز از قرآن کریم گفت: «حسین کوتلو»، خوشنویس برنده جایزه هنری ریاست‌جمهوری ترکیه سال گذشته(۲۰۱۶)، برای بازدید از موزه و کارگاه به این‌جا آمد و از ایده تولید کاغذ‌ عثمانی بسیار خوشحال شد و برای کتابت قرآن خود روی این کاغذ‌ها ابراز علاقه کرد. وی افزود: کارکنان این موزه به‌منظور تحقق درخواست این خوشنویس، تجربه‌های خود را به خدمت گرفتند و در نهایت توانستند طی یک سال این نوع از کاغذ عثمانی را تولید کنند. مدیر موزه تصریح کرد: قرآنی که کوتلو نوشتن آن را شروع کرده است، نخستین نسخه‌ای خواهد بود که در قرن حاضر و عصر فن‌آوری، کاملا دست‌ساز است، چراکه جلد آن به‌صورت دستی ساخته می‌شود، دوخت کاغذ‌ها به یکدیگر هم با دست صورت می‌گیرد و مرکبی که برای نوشتن قرآن استفاده شده ‌است نیز دست‌ساز است. فورال با اشاره به سختی‌های ساخت و تولید کاغذ عثمانی گفت: تولید این نوع کاغذ به یک قطر، اندازه، شفافیت و رنگ برای پرسنل ما بسیار سخت بود. وی ادامه داد: ما در رنگ‌آمیزی کاغذ‌ها از رنگ‌های مصنوعی استفاده نمی‌کنیم؛ بلکه درجه رنگ دلخواه را با افزودن مقداری کتان به آن تیره‌تر و با افزودن پنبه روشن‌تر می‌کنیم. کارکنان ما پس از یک سال تجربه و کار بی‌وقفه توانستند کاغذ‌ها را به یک رنگ و یک اندازه همانطور که در کارخانه‌ها تولید می‌شود، عرضه کنند. فورال تأکید کرد: تعداد زیادی از علاقمندان به هنر در جهان، منتظر این نسخه از قرآن کریم هستند و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال ۲۰۱۷ این اثر هنری عرضه شود. این نسخه خطی تک و منحصر به‌‌فرد خواهد بود و قرار است هزار نسخه مصور از نسخه اصلی تهیه و به کتابخانه‌های مهم ترکیه ارسال شود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت