تفاهم سوئیس که میان وزرای امور خارجه ایران و ۱+۵ صورت پذیرفت، سبب شکل گیری بررسی های متفاوت درباره آینده بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور شده است و کارشناسان زیادی درباره این موضوع به اعلام نظر پرداختند.
آخرین نظرات پیرامون این تفاهم نامه و توافق احتمالی در تیرماه ۹۴، توسط صابر فیضی، مدیرعامل سابق شرکت مخابرات ایران بیان شده که به قیمت ابزارهای الکترونیکی سمت مشتری و اپراتورها پس از برداشتن تحریم ها باز می گردد.
وی که چندین سال اداره و رهبری شرکت بزرگی چون مخابرات را بر عهده داشته است درباره تاثیر اتفاقات رخ داده در لوزان بر بازار ICT گفت: اگر آنچه که در تفاهم نامه ذکر شده در توافق نیز آورده شود، تجهیزات سمت مشتری (از قبیل موبایل و تبلت) به شدت دچار کاهش قیمت می گردند، اما برای اپراتورها تفاوت چندانی ایجاد نخواهد شد.
فیضی در مورد تغییراتی که ممکن است شرایط واردات را بهبود ببخشد، اظهار کرد: اپراتورها تاکنون هرچه برای سرویس دهی نیاز داشتند، وارد کردهاند و احتمالا تنها تفاوتی که ایجاد می گردد، تغییر تجهیزات از چینی به اروپایی خواهد بود که این تغییر نیز به دلیل افزایش قیمت تجهیزات، تاثیر مثبتی بر اپراتورهای نخواهد داشت.
مدیرعامل سابق مخابرات درباره نقش برقراری مجدد مبادلات مستقیم سوئیفتی در عملکرد اپراتورها اظهار کرد: اتفاق مهمی نخواهد افتاد، زیرا میزان کمی (حدود ۵ تا ۶ درصد) از درآمد این شرکت ها ارزی است و مشکلات ارزی بهانه ای شده بود که سخت پول را خارج می کردند و بیشتر برای خود نگه می داشتند.
وی در پاسخ به این سوال که «آیا توافق هسته ای می تواند مشکلات مربوط به خرید تجهیزات دست چندم را از میان بردارد؟» پاسخ داد: گاهی تحریم ها توجیه و پوششی برای عملکردهای برخی از افراد می شود. کسانی هستند که از آب گلآلود تحریمها ماهی میگرفتند و پس از برداشتن این تحریم ها نیز باز این افراد هستند و عملکردهای اشتباه خود را ادامه خواهند داد.
دیدگاه تان را بنویسید