سرویس فناوری فردا: با گذشت زمان، به نقش روباتها در جامعه عادت کردهایم، اما در عصر ظهور روباتها، انجام برخی کارها هنوز برای آنها مقدور نیست. چگونه ماشینها خواهند توانست چکش به دست بگیرند و یا روند پیچیده ساخت خانه را تمام کنند؟ هر چند با ساختن کامل خانه توسط روباتها فاصله داریم، اما امروزه روباتهای پرنده یا همان پهپادها عهدهدار نقشهبرداری و یا نظارت بر روند ساختمانسازی در جاهای مختلف دنیا هستند. در حال حاضر کارایی پهپادها در ساختمانسازی بیشتر به حوزههایی مربوط میشود که انسانها و یا ماشینهای سنگین قادر به انجام آن نیستند. پس روباتها کوچک و چابک باقی خواهند ماند و قادر به حمل بار زیاد نیستند. امروزه پهپادها جزیی ضروری در عملیات ساختمانسازی شرکتهای معروف در دنیا هستند.
جمعیت پیر ژاپن صنعت ساختمانسازی را به فناوری نوین تبدیل کردهاند که زیرساختهای آینده را بسازند. شرکت چندملیتی کوماتسو، برای کمک به بحران کمبود نیروی کار در ژاپن، سرویس جدیدی به نام ساختمانسازی هوشمند را معرفی کرده است. این سرویس شامل بستری به نام کامکانکت است که ماشینها و کارگران را به اینترنت متصل کرده تا بهرهوری کلی و کنترل ماشینها و پهپادها به کمک هوش مصنوعی بهبود یابد.
کوماتسو با شرکت اسکایکچ (Skycatch) مستقر در سانفرانسیسکو در زمینه ساخت پهپادها برای برنامه ساختمانسازی هوشمند خود همکاری کرده است. پهپادهای این شرکت برای نظارت و تولید تصاویر سهبعدی به کار گرفته میشود که میتوانند نقشههای تعاملی زنده از پروژه را در اختیار مشتریان قرار دهند.
مدیر اجرایی شرکت اسکایکچ، کریستین سانز گفت، در حال حاضر، فناوری پهپادها برگ برندهای برای رقابت شرکتهایی است که از این فناوری به خوبی استفاده کردهاند. آنها از منابع و تجهیزات خود به خوبی استفاده کرده و با استفاده از نقشهها و دادههای دقیق، بهتر تصمیم گیری میکنند و راههای بهتری برای اندازهگیری پیش برد پروژهها دارند. در آینده، صنعت ساختمانسازی به مزایای این طرح، مانند امنیت بیشتر و جلوگیری از هدررفت منابع پی خواهد برد.
طی سه سال گذشته، زیمنس نیز از پهپادها برای نظارت بر پروژه درایچه شهری آسپرن شهر وین در اتریش که یکی از بزرگترین پروژههای شهری در اروپاست، نظارت کرده است. ماه گذشته یک پروژه آزمایشی معرفی شد که تصاویر هوایی گرفته شده با پهپاد با برنامههای پردازش تصویر میتواند هدررفت انرژی در محلهها را نشان دهد. این اطلاعات سپس به صورت نقشههای حرارتی نشان داده شده تا بتوان خانههایی که نیاز به نوسازی و بهینه کردن مصرف انرژی دارند، مشخص کرد.
شرکت پراپلر اروباتیکس (Propeller Aerobotics) مانند اسکایکچ در آمریکا، سرویسهای پهپادی به شرکتها در استرالیا ارائه میدهد که به دنبال دادههای هوایی ارزانتر و با کیفیت بالاتر هستند. هدف این شرکت، ایجاد رابط نقشه برداری استاندارد برای صنعت نقشهبرداری است تا شرکتها بتوانند به دادههای مطمئن و قابل خوانش دست یابند. صنعت ۴ میلیارد دلاری نقشه برداری استرالیا، شامل پهپادها نمیشود. آنها بیشتر از ابزارهایی مانند لیدار (LIDAR) استفاده میکنند که بسیار گران و کند هستند. اما با یک پهپادی که هر ۲۰ متر یک عکس میاندازد، میتوان خیلی سریع از یک پروژه عکسبرداری سهبعدی با دقت بسیار بالا داشت.
با نقشهبرداری هوایی پهپادها، این روباتها جزیی ضروری برای شرکتهای ساختمانسازی نوآور شدهاند. با استفاده از پهپادها به دلیل عدم نیاز به تمهیدات امنیتی، در زمان و هزینه صرفه جویی میشود. قدم بعدی در استفاده از پهپادها در ساختمانسازی، استفاده از آنها به جای جرثقیل برای حمل بار و کمک به ساخت است. به طوری که روباتها با برنامهریزی بتوانند بدون نیاز به انسان، تمام و یا جزیی از یک ساختمان را بسازند.
دیدگاه تان را بنویسید