آسمان‌شبهاي‌زمين‌در 50000سال بعد/تصاوير

کد خبر: 245714

همان‌طور که الگوی ظاهری ستارگان در روزگار ما با آن‌چه اجداد باستانی ما تصور می کردند فرق می‎کند؛ اگر نوادگان ما 500 قرن بعد هنوز روی زمین باشند تا به آسمان شب بنگرند، صور فلکی را به شکلی متفاوت خواهند دید.

آسمان‌شبهاي‌زمين‌در 50000سال بعد/تصاوير

خبرآنلاین: آیا تا کنون با خود فکر کرده‌اید که صور فلکی 50 هزار سال بعد چگونه به نظر خواهند رسید؟ آیندگانی که به آسمان شب می‌نگرند با صور فلکی متفاوتی روبه‌رو خواهند شد. دلیل این مساله نیز حرکت ستارگان نسبت به یکدیگر است که به خاطر فاصله بسیار زیاد آنها از زمین با چشم قابل تشخیص نیست، اما طی قرن‌ها و هزاره‌ها اثر آنها قابل توجه می‌شود. بنابراین مثلا 50 هزار سال بعد، بسیاری از صور فلکی معروف امروزی شکلی کاملا متفاوت خواهند داشت.

دب اکبر: به طور کلی، ستارگانی از کهکشان راه‌شیری که در فاصله نزدیک‌تری به ما قرار دارند، به نظر می‌رسد که در آسمان بیشتر حرکت می‌کنند. در مقایسه با سایر صور فلکی، ستارگان تشکیل دهنده صورت فلکی دب اکبر نسبتا نزدیک زمین قرار دارند. در نتیجه، ساختار ستارگان آن در طول زمان دگرگون خواهد شد. ملاقه این صورت فلکی صاف‌تر می شود، دسته آن خمیدگی بیشتری پیدا می‌کند، و سایر ستارگان آن نیز موقعیت خود را نسبت به یکدیگر تغییر می‌دهند.

دب اصغر: این خرس کوچک آسمانی شکل کلی خود را حفظ خواهد کرد. اما ستارگانی که پاهای پشتی آن را شکل می‌دهند، به اندازه کافی جابه‌جا می‌شوند که خرس کوچک طی 50 هزار سال آینده دیگر ملاقه‌ای نداشته باشد.

شکارچی: استخوان‌بندی پیکره اصلی صورت فلکی شکارچی تغییر چندانی نخواهد داشت، چرا که عمدتا از غول‌های ستاره‌ای مانند رجل‌الجبار (Rigel) و جرزم‌الجبار (Bellatrix) تشکیل شده است. این ستارگان هزاران سال نوری از زمین فاصله دارند و لذا اصولا حرکت آنها در آسمان به چشم نمی‌آید. اما چند ستاره کوچک‌تر و نزدیک‌تر که گرز و سپر شکارچی را تشکیل می‌دهند، موقعیت خود را کاملا تغییر می‌دهند.

ثور: به نظر می‌رسد یکی از ستارگان صورت فلکی ثور (گاو) که نزدیک چشم چپ آن قرار دارد، به تدریج راه خود را از سایر ستاره‌های گروه جدا می‌کند. دلیلش هم این است که این ستاره اصولا جزو گروه ستارگان ثور نیست. ستارگان واقع در ساختار Y شکل این صورت فلکی عمدتا بخشی از خوشه ستاره‌ای قلائص (Hyades) هستند، اما یکی از آنها در واقع ستاره‌ای بسیار دور است که به طور اتفاقی با ستارگان قلائص در یک راستا قرار گرفته است. با گذشت زمان کافی، این ستاره از سایر گروه جدا خواهد شد.

اژدها: خمیدگی مارمانند صورت فلکی اژدها (تنین) در گذر زمان به خطی شکسته و ناهموار مبدل خواهد گشت. ستارگانی که این صورت فلکی را تشکیل می‌دهند، در مقایسه با ستارگان سایر صور فلکی کوچک‌تر، و به زمین نزدیک‌تر هستند. این بدان معناست که این ستارگان نسبت به یکدیگر جابجایی زیادی خواهند داشت.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت