در بی بی سی چه خبر است؟ / تصاویر

کد خبر: 241951

چگونه مجری معروف بی‌بی‌سی چهار دهه کودکان را مورد آزار و اذیت جنسی قرار می‌داد؟ آیا همکاران و نزدیکان این جنایتکار از اعمال وی آگاه نبودند؟ چند نفر قربانی هوس‌های شیطانی و جنون‌آمیز وی شده بودند؟ با گزارش ویژه مشرق همراه شوید تا به پشت پرده های کثیف بنگاه خبر پراکنی انگلستان پی ببرید.

در بی بی سی چه خبر است؟ / تصاویر

مشرق: سال گذشته پخش اخباری در مورد سوءاستفاده جنسی یکی از سرشناس‌ترین مجریان شبکه خبری بی‌بی‌سی و کتمان این موضوع توسط شبکه خبری دولتی انگلیسی جنجال بزرگی را در عرصه رسانه‌ای بریتانیا رقم زد. پلیس انگلستان اعلام کرده که اوایل سال جاری گزارش مبسوط مرتبط با این پرونده را منتشر خواهد کرد. اما جیمی ساویلی که بود و چگونه توانست به مدت چندین دهه چند صد کودک و فرد بالغ را مورد آزار و اذیت جنسی قرار دهد؟ در گزارش حاضر سعی می‌شود نگاهی داشته باشیم به زندگی و فعالیت‌های مجری معروف شبکه بی‌بی‌سی...

دوران کودکی و جوانی

جیمز ویلسون وینسنت "جیمی" ساویلی ( James Wilson Vincent "Jimmy" Savile )، که از جانب ملکه انگلستان مفتخر به دریافت نشان شوالیه شده بود، در 31 اکتبر 1926 در لیدز انگلستان به دنیا آمد. وی کوچکترین فرد در میان 7 فرزند اگنس مونیکا ( Agnes Monica ) و وینسنت جوزف ماری ساویلی ( Vincent Joseph Marie Savile ) بود. پدر وی کارگزار بیمه و فروشنده کتاب بود.

جیمی ساویلی و مادرش

بیرون از محوطه کاخ باکینگهام انگلستان

جیمی ساویلی از همان نوجوانی به موسیقی روی آورد و در دهه دوم زندگی خود شروع به پخش موسیقی در سالن‌های رقص نمود. وی در زندگی‌نامه خود ادعا کرده اولین دی‌جی (فردی که در سالن‌های رقص موسیقی ضبط شده را با انواع موسیقی دیگر تلفیق کرده و پخش می‌کند) تاریخ موسیقی است.

ساویلی یک ورزشکار نیمه حرفه‌ای نیز بود و در مسابقات سال 1951 تور انگلستان شرکت کرد. او همچنین به عنوان یک کشتی‌گیر حرفه‌ای ‌نیز فعالیت می‌کرد.

فعالیت در عرصه رادیویی

فعالیت رادیویی ساویلی در سال 1958 آغاز شد و وی با عنوان دی‌جی در رادیو لوکزامبورگ مشغول به کار شد. شغلی که تا سال 1967 ادامه یافت.

ساویلی در سال 1968 به رادیو 1 بی‌بی‌سی پیوست و به اجرای برنامه "مسافرت ساویلی" پرداخت. وی طی این برنامه هفتگی به اقصی‌نقاط کشور سفر کرده و با مردم مصاحبه می‌کرد.

ساویلی از سال 1958 وارد فعالیت رادیویی شده و قریب به 40 سال این کار را ادامه داد.

جیمی از مارس 1989 تا آگوست 1997 در شبکه‌های رادیویی مختلف انگلستان به فعالیت پرداخت. او در 25 دسامبر 2005 و 1 ژانویه 2007 برنامه‌هایی در شبکه ریل رادیو اجراء کرد.

فعالیت‌های تلویزیونی ساویلی در بی‌بی‌سی

جیمی ساویلی قریب به نیم قرن فعالیت تلویزیونی را در کارنامه خود ثبت کرده است. اولین حضور وی در تلویزیون در می 1960 روی داد. وی در آن زمان به عنوان مجری یک برنامه موسیقیایی با عنوان Young at Heart در تلویزیون بی‌بی‌سی حضور یافت. اگرچه این برنامه به صورت سیاه و سفید پخش می‌شد اما ساویلی هر هفته با یک رنگ موی مختلف جلوی تلویزیون ظاهر می‌شد.

با آغاز سال 1964 جیمی ساویلی شروع به پخش سری اول برنامه‌ای با عنوان "برترین‌های موسیقی پاپ" در شبکه سی‌ان‌ان نمود که به زودی با اقبال تماشگران مواجه شد. این برنامه که به عنوان معروف‌ترین و موفق‌ترین برنامه موسیقی در شبکه بی‌بی‌سی قلمداد می‌گردد تا 30 جولای 2006 ادامه یافت. در این تاریخ ساویلی اعلام کرد که نسخه هفتگی این برنامه دیگر پخش نخواهد شد. البته در سال 2008 ویژه‌ برنامه "برترین‌های موسیقی پاپ" به مناسب سال جدید پخش شد.

جیمی ساویلی بیش از 40 سال به اجرای برنامه "برترین‌های موسیقی پاپ" در شبکه بی‌بی‌سی‌ پرداخت

از دیگر برنامه‌های جیمی ساویلی می‌توان به Jim'll Fix It اشاره کرد که از سال 1975 تا 1994 پخش شد. در این برنامه آرزوهای بینندگان که عمدتا کودکان بودند به واقعیت می‌پیوست. این برنامه نیز با استقبال چشمگیر بینندگان مواجه شد.

اجراهای ساویلی تنها محدود به این برنامه‌ها نبودند و وی طی حضور طولانی مدت خود در رادیو و تلویزیون انگلستان برنامه‌های زیادی را تهیه و ارائه کرد، برنامه‌هایی که اغلب مخاطبین آنها را نوجوانان تشکیل می‌دادند.

بیماری و مرگ

ساویلی در دو دهه پایانی عمرش از بیماری‌های قلبی رنج می‌برد و به همین دلیل یکبار نیز تحت عمل جراحی قلب قرار گرفت.

در 29 اکتبر 2011 و دو روز قبل از تولد 85 سالگی، جسد وی در خانه‌اش در شهر لیدز پیدا شد. وی پیش از آن، به علت ابتلا به ذات‌الریه در بیمارستان بستری شده بود.

نمایش تابوت ساویلی در هتل کوئینز لیدز

جسد وی در تابوتش به همراه آخرین سیگاری که کشیده بود در "هتل کوئینز" لیدز به نمایش گذارده شد. در حدود 4 هزار نفر از تابوت وی دیدن کردند. در 9 نوامبر 2011 مراسم تدفین وی در کلیسای جامع لیدز انجام گرفت.

ساویلی در وصیتنامه خود خواسته بود تابوتش با زاویه 45 درجه دفن گردد تا بتواند دریا را ببیند. تابوت وی به منظور رعایت مسائل ایمنی با سیمان پوشانده شد.

رسوایی جنسی ساویلی

در سپتامبر و اکتبر 2012، یعنی تقریبا یک سال پس از مرگ ساویلی، اتهاماتی مبنی بر اینکه جیمی ساویلی، مجری معروف شبکه بی‌بی‌سی، نوجوانان کم و سن سال و همچنین زنان بالغ را تحت سوءاستفاده جنسی قرار داده است در رسانه‌ها منتشر شدند. تا 11 اکتبر 2012، شکایاتی در 13 مقر پلیس انگلستان مطرح شدند و بدین ترتیب تحقیقاتی در مورد گذشته ساویلی و آنچه در بی‌بی‌سی اتفاق افتاده‌اند آغاز شدند.

ماجرای سوءاستفاده‌های جنسی ساویلی را می‌توان

بزرگترین رسوایی جنسی در عرصه رسانه‌ها دانست

در ادامه گزارش حاضر به بررسی زوایای مختلف ماجرای رسوایی جنسی جیمی ساویلی می‌پردازیم.

اتهامات وارده زمانی که ساویلی هنوز زنده بود

در دوران قبل از مرگ ساویلی اتهامات گاه و بیگاهی در مورد سوءاستفاده جنسی وی از کودکان مطرح می‌شد، اتهاماتی که پس از مرگ وی جنبه همگانی یافتند. ساویلی ادعا می‌کرد که عامل موفقیت وی در برنامه Jim'll Fix It عدم دوست داشتن کودکان است اما بعدها اذعان کرد که این گفته را به منظور منحرف ساختن موشکافی‌هایی که در زندگی شخصی‌اش می‌شوند، انجام داده است.

در سال 1990، لین باربر، خبرنگار روزنامه "ایندیپندنت" در مورد شایعاتی مبنی بر اینکه وی دختربچه‌ها را دوست دارد سؤالاتی مطرح کرد. ساویلی این اظهارات را با قطعیت رد نمود.

ساویلی در دوران حیات خود سوءاستفاده جنسی از افراد را بارها انکار کرد

در آوریل سال 2000، ساویلی در مستند "زمانی که لوئیس به دیدار جیمی ساویلی می‌رود" اذعان کرد که شایعاتی در مورد سوءاستفاده‌های جنسی وی وجود دارند. ساویلی طی همین مستند این شایعات را رد کرد.

پلیس می گوید مدارک کافی نیستند

در سال 2007، پلیس انگلستان ساویلی را به اتهام رفتار ناشایست در یک مدرسه دخترانه در دهه 1970 تحت بازجویی قرار داد. دادستانی اعلام کرد که مدارک کافی برای اثبات این ادعا وجود ندارند و بنابراین وی راهی دادگاه نشد.

در دوران حیات ساویلی،‌ پلیس چندین پرونده تجاوز جنسی علیه وی گشود

اما هر بار به علت فقدان مدارک تحقیقات متوقف شدند

در مارس 2008، ساویلی روزنامه "سان" را به علت اینکه وی را طی چند مقاله به سوءاستفاده جنسی در یک مدرسه در جرسی مرتبط دانسته بود، ‌تحت پیگرد قضایی قرار داد. ساویلی ادعا کرد که هیچگاه در چنین مدرسه‌ای حضور نداشته است. البته پس از انتشار تصاویر مربوط به دیدار وی از این مدرسه، ادعای خود را پس گرفت.

ساویلی در مدرسه‌ای که ادعا می‌کرد هیچگاه در آنجا حضور نداشته است

در سال 2008، پلیس جرسی اعلام کرد که در حال بررسی اتهامی جنسی علیه ساویلی در دهه 1970 است. اما این پرونده نیز بدلیل فقدان مدارک کافی مختومه اعلام شد.

افشای رسوایی‌های جنسی جیمی ساویلی پس از مرگ وی

در اوایل سال 2012، چندین روزنامه گزارش دادند که اخبار شبانه بی‌بی‌سی ( BBC's Newsnight ) اتهامات مرتبط با سوءاستفاده جنسی را بلافاصله پس از مرگ ساویلی مورد بررسی قرار داده است اما این تحقیقات هیچگاه علنی نشدند. اما این پایان ماجرا نبود و علی رغم تلاش بی‌بی‌سی برای سرپوش گذاردن بر این جنایات، افراد دیگری رسوایی های جنسی ساویلی را رسانه‌ای کردند.

"افشاگری: روی دیگر جیمی ساویلی"

در 3 اکتبر 2012، مستندی با عنوان " افشاگری: روی دیگر جیمی ساویلی" که توسط یکی از کارگاهان بازنشسته پلیس به نام مارک ویلیامز توماس تهیه شده بود ار شبکه تلویزیونی ITV1 پخش شد.

کارگاه بازنشسته پلیس با مستند

" افشاگری: روی دیگر جیمی ساویلی"

پرده از جنایات ساویلی برمی‌دارد

در این فیلم مستند چندین زن اعلام کردند که در دوران نوجوانی از جانب جیمی ساویلی تحت سوءاستفاده جنسی قرار گرفته بودند. بر اساس گزارش‌ها، ساویلی از طریق برنامه‌های تلویزیونی خود به مانند "برترین‌های موسیقی پاپ" و یا Clunk, Click و همچنین فعالیت در سازمان‌های خیریه به این دختران نوجوان دسترسی می‌یافت. همکاران سابق ساویلی اذعان نمودند که وی هیچگاه سعی نمی‌کرد علاقه‌اش به دختران جوان را کتمان نماید.

یکی از خانم‌های شرکت کننده در این مستند بیان داشت که ساویلی وی را زمانی که 14 سال بیشتر نداشت مورد آزار و اذیت جنسی قرار داده است.

شبکه ITV نسخه بروزرسانی شده این مستند را نیز در 21 نوامبر پخش کرد.

اتهامات دیگری مطرح می شوند و قربانیان بیشتری به بیان حقایق می‌پردازند

پس از پخش مستند شبکه ITV1 افراد زیادی حاضر شدند در مورد رفتار ساویلی با افراد جوان به افشاگری بپردازند. برخی گفتند که در تأسیسات بی‌بی‌سی مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته‌اند. در ان زمان اعلام شد که ساویلی حداقل یک پسر و چندین دختر بچه را مورد سوءاستفاده جنسی قرار داده است.

برخی پرده از رفتارهای شیطانی ساویلی در بیمارستان‌ها برداشتند. اعلام شد که یک دختر بیمار 13 ساله و نیز یک دختر بچه هشت ساله در سال 1971 در بیمارستان "استاک مندویلی" ( Stoke Mandeville ) قربانی ساویلی شده‌اند. ساویلی یکی از اعضای هیأت نظارت بر بیمارستان برودمور ( Broadmoor ) نیز بود. گفته می‌شود وی کلید‌های این بیمارستان را در اختیار داشته و به اتاق بیماران دسترسی داشته است. در یک مورد دیگر، یک وکیل اعلام کرد که موکلش زمانی که ده سال بیشتر نداشت در یک یتیمخانه قربانی ساویلی شده است.

بیمارستان‌های استاک مندویلی و برودمور،

دو مورد از چندین مرکز درمانی بودند که ساویلی بیماران آنها را مورد اذیت و آزار قرار داد

جولیا فرناندز که بعدها در برنامه‌های الدرادو و آفیس بی‌بی‌سی نیز ظاهر شد زمانی که دختر بچه 14 ساله‌ای بیش نبود بر روی ویلچیر در برنامه Jim'll Fix It ساویلی شرکت کرده بود. به گفته او جیمی ساویلی وی را نیز قربانی هوس‌های شیطانی و جنون‌آمیز خود کرده بود.

جولیا فرناندز از قربانیان معلول جیمی ساویلی

تحقیقات پلیس: عملیات یوتری

پلیس انگلستان در 4 اکتبر 2012 اعلام کرد که "مقر فرماندهی تحقیقات سوءاستفاده از کودکان" به بررسی اتهامات وارده خواهد پرداخت. در 9 اکتبر پلیس هشت اتهام علیه ساویلی را به صورت رسمی مطرح کرده بود اما اعلام داشت که در حال بررسی پرونده 25 قربانی، اکثرا دختران بین 13 تا 16 سال، است. این پرونده‌ها دوره‌ای چهار دهه‌ای را شامل می‌شدند که از سال 1959 آغاز و تا دهه 1980 ادامه می‌یافتند. شکایات در سراسر کشور مطرح می‌شدند. پلیس تحقیقاتی سراسری را با عنوان "عملیات یوتری" آ غاز کرد.

مردی که در سراسر انگلستان کودکان را تحت آزار و اذیت جنسی قرار داده بود

از ملکه نشان شوالیه را نیز دریافت کرده بود !

در 19 اکتبر 2012، پلیس انگلستان تحقیقات رسمی را در مورد بیش از چهار دهه سوءاستفاده از کودکان توسط جیمی ساویلی، آغاز نمود. آنها اعلام کردند که بیش از 400 تحقیق را بر اساس مدارک اخد شده از 200 شاهد در سراسر انگلستان آغاز کرده‌اند.

در 25 اکتبر پلیس اعلام کرد که تعداد قربانیان احتمالی به سرعت به عدد 300 نزدیک می‌شود. همچنین بنا بر گزارش‌ها پلیس در حال بررسی اتهاماتی بود که مطابق آنها سه دکتر بیمارستان نیز که با ساویلی رابطه داشتند در سوءاستفاده جنسی از بیماران تحت نظرشان دخیل بودند.

جیمی ساویلی در کنار کودکانی که احتمالا برخی‌شان قربانیان وی بودند

تا 19 دسامبر 8 نفر به اتهام همدستی با جیمی ساویلی و به منظور بازجویی دستگیر شدند. این افراد عبارت بودند از گری گلیتر ( Gary Glitter )، ستاره سابق موسیقی پاپ؛ فردی استار ( Freddie Starr )، کمدین؛ ویلفرد دیث ( Wilfred De'ath )، تهیه‌کننده سابق بی‌بی‌سی؛ تد بستون ( Ted Beston )؛ دیوید لی تاویس ( Dave Lee Travis )؛ ماکس کلیفورد ( Max Clifford )؛ و دو مرد که نام‌های‌شان فاش نشده اما بنا بر گزارش‌ها یکی 80 ساله و دیگر 60 ساله است.

ویلفرد دیث، فردی استار و گری گلیتر

از دیگر انگلیسی‌های مشهور عرصه رسانه‌ای بودند که اسامی‌شان در پرونده سوءاستفاده جنسی مطرح شد.

در 12 دسامبر، یکی از مقامات پلیس اعلام کرد که تحقیقات به پایان رسیده‌اند و اینگه گزارش عملیات یوتری در اوایل سال 2013 منتشر خواهد شد. به گفته وی طی مراحل مختلف تحقیقات در مجموع 589 نفر خود را به عنوان قربانی سوءاستفاده جنسی معرفی کرده‌اند. 82 درصد از قربانیان زن بوده و 80 درصد از مجموع قربانیان را نیز کودکان یا افراد جوان تشکیل می‌دادند. در حدود 31 نفر ساویلی را متهم به تجاوز جنسی کردند.

ساویلی در کنار مارگارت تاچر، تونی بلر و پرنس چارلز

بزرگتر‌هایی که می‌دانستند اما نگفتند!

یکی از شوکه‌کننده‌ترین یافته‌های پلیس در پرونده سوءاستفاده جنسی جیمی ساویلی این است که در طول چهار دهه جنایت، بسیاری از نزدیکان و همکاران ساویلی متوجه سوءرفتار او شده بودند اما طی این مدت طولانی از بیان این واقعیات پرهیز کردند. همکاران ساویلی در صحبت‌های خود بدین موضوع اشاره داشتند که ساویلی هیچ نوع تلاش جدی برای کتمان جنایت‌های خود انجام نداده و حتی گاها در مورد آنها با ایشان سخن می‌گفت.

یقینا کودکانی که مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته بودند از بیان واقعیت احتمالا به دلیل خجالت یا ترس پرهیز می‌کردند، کودکانی که تنها پس از مرگ ساویلی و پس از مستند یک کارگاه بازنشسته پلیس جرأت بیان تجربیات تلخشان را یافتند اما بزرگترها و افراد بالغ نیز احتمالا بدلیل پرهیز از درگیری با یکی از مجریان سرشناس بی‌بی‌سی از بیان واقعیت شانه خالی کرده و حتی برخی از افراد شیطان‌صفت شروع به همکاری نیز نمودند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت