تولید پارچه‌های ضدباکتری و ضدچروک

کد خبر: 204917

الیاف تولید شده دارای ویژگیهایی چون ضد باکتری، ضد اشعه UV (ماورا بنفش) و IR (مادون قرمز)، ضد چرک و چروک و ضد مواد شیمیایی است. علاوه بر این الیاف تولید کاهنده آتش است و در مواجه با آتش شعله وری را به تعویق می اندازد.

محققان مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد، پارچه های هوشمندی را با استفاه از فرایند پلاسما تولید کردند که علاوه بر آنتی باکتریال و ضد اشعه بودن، از ویژگی کاهنده شعله نیز برخوردار است.

دکتر شیلا شهیدی - مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، تولید الیاف هوشمند را یکی از زمینه های تحقیقاتی این مرکز دانست و افزود: ایجاد خواصی چون ضد آب، ضد لک، آنتی اکتریال و ضد اشعه کردن لباسها با استفاده از فناوری پلاسما در محیطی کاملا خشک و بدون استفاده از مواد شیمیایی از برنامه های تحقیقاتی این مرکز است.

وی از موفقیت این مرکز در زمینه تولید پارچه های هوشمند خبر داد و در این باره توضیح داد: با اجرای پروژه تحقیقاتی موفق به تولید پارچه های هوشمند شدیم که می توانند به عنوان لباس کار در محیطهای مختلف صنعتی مورد استفاده قرار گیرند.
شهیدی با اشاره به ویژگیهای پارچه های هوشمند تولید شده، خاطر نشان کرد: الیاف تولید شده دارای ویژگیهایی چون ضد باکتری، ضد اشعه UV (ماورا بنفش) و IR (مادون قرمز)، ضد چرک و چروک و ضد مواد شیمیایی است. علاوه بر این الیاف تولید کاهنده آتش است و در مواجه با آتش شعله وری را به تعویق می اندازد.
مجری طرح با تاکید بر اینکه لباسهای تولید شده با استفاده از این پارچه ها، همه این ویژگیها را توام با هم دارند، ادامه داد: پارچه تولید شده نوعی اصلاح سطحی منسوجات بوده است که با استفاده از روش پلاسما و بدون استفاده از مواد شیمیایی و در محیط کاملا خشک در مدت زمان اندک ویژگیهای مورد نظر را بر روی پارچه اعمال کردیم.
وی به بیان مقایسه این روش نسبت به روشهای مبتنی بر فناوری نانو پرداخت و توضیح داد: در روشهای نانو با استفاده از ذرات نانو نقره اقدام به تولید الیاف آنتی باکتریال می شود که تنها دارای یک ویژگی است و پروسه تهیه آن نیز مرطوب است ولی در روش پلاسما علاوه بر آنکه پروسه در محیط خشک انجام می شود، الیاف تولید شده کلیه خواص الیاف هوشمند را دارد.
این محقق کاهش زمان تولید الیاف هوشمند را از دیگر برتریهای این روش نسبت به روشهای نانویی ذکر کرد و خاطر نشان کرد: در روش نانو تولید پارچه 90 دقیقه به طول می انجامد ولی در روش پلاسما تنها چند ثانیه نیاز است تا به ویژگیهای مورد نظر دست یافت.
شهیدی با اشاره به کاربردهای پارچه های تولید شده، اضافه کرد: لباسهای تولید شده از این پارچه ها می توانند در محیطهای صنعتی، پزشکی و آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گیرند.
وی از ثبت این پروژه در خارج از کشور خبر داد و افزود: این پروژه در اداره ثبت اختراع و علامت تجاری (United states Patent And Tradmark Offoce) آمریکا به ثبت رسیده است. منبع:مهر
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت