ابداع سرنگ بدون سوزن +تصویر

کد خبر: 203140

این ابزار می تواند 100 مگا پاسکال دارو را در یک هزارم ثانیه تزریق کند، همچنین با تغییر جریان برق سرعت تزریق تغییر کند. از دیگر مزایای ابزار تازه ابداع شده محققان MIT این است که این روش انتقال دارو می تواند برای انجام تزریقات زیر جلدی موثر باشد، چرا که با استفاده از این دستگاه خطر احتمالی سوزن سرنگ در این نوع تزریقها کاهش می یابد.

ابداع سرنگ بدون سوزن +تصویر

محققان موسسه فناوری ماساچوست برای افرادی که از سوزن سرنگ برای تزریق دارو وحشت دارند سرنگی بدون سوزنی را طراحی کردند که کمترین وحشتی به دنبال نخواهد داشت.

این ابزار جدید طراحی شده توسط محققان موسسه فناوری (MIT) با استفاده از محرک نیروى لورنتس یک جهش فشار بالای قابل تنظیمی را ایجاد می کند که دارو دهانه این ابزار که به کوچکی خرطوم مکنه پشه ها بوده وارد پوست می شود؛ اما میزان ورود دارو به بدن توسط این ابزار به دقت کنترل شده و وارد اعماق مختلف بدن خواهد شد.

سرنگهای جهشی طی دهه های متمادی وجود داشته است و آنها عمدتا از هوای فشرده شده یا گاز کارتریج استفاده می کردند، اما محرک نیروی لورنتس آهنربای کوچک و قدرتمندی است که اطراف آن را که یک حلقه سیم پوشانده که به پیستون داخل آمپول دارو متصل است و قدرت آن از طریق جریان برق تأمین می شود.

این ابزار می تواند 100 مگا پاسکال دارو را در یک هزارم ثانیه تزریق کند، همچنین با تغییر جریان برق سرعت تزریق تغییر کند.

هسته ابزار تزریق جهشی که با استفاده از محرک نیروی لورنتس میزان مشخصی از دارو را به اعماق متغیر بدن منتقل می کند

این گروه تحقیقاتی در موسسه فناوری ماساچوست برای تنظیم سرعت یک تزریق حالات مختلف فشار را فراهم کرده است که این حالات دربرگیرنده 2 فاز اصلی است؛ یکی فاز رسیدن دارو به پوست و دیگری فاز عمق نفوذ دارو به داخل بدن است که در پی آن یک فشار اندک برای جذب دارو توسط بافتهای اطراف نیز وجود دارد این فشارها را می تواند برای انطباق با انواع مختلف پوستها تنظیم کرد.

کاترین هوگان دانشمند محقق گروه مهندسی مکانیک موسسه فناوری ماساچوست گفت: اگر می خواهیم به کودکی واکسن تزریق کنیم، به فشاری مشابه تزریق به فرد بزرگسال نیاز نداریم. می توانیم میزان فشار را تنظیم کنید که این امر ویژگی مهم این ابزار است.

از دیگر مزایای ابزار تازه ابداع شده محققان MIT این است که این روش انتقال دارو می تواند برای انجام تزریقات زیر جلدی موثر باشد، چرا که با استفاده از این دستگاه خطر احتمالی سوزن سرنگ در این نوع تزریقها کاهش می یابد.

مراکز کنترل و پیشگیری بیماریها تخمین زده اند که حدود 385 هزار رویداد ناشی از صدمات سوزن سرنگ سالانه در مراکز درمانی بهداشتی آمریکا رخ می دهد.

علاوه بر اینکه افرادی که از تزریق وحشت دارند می توانند از این ابزار سود ببرند، محققان MIT اظهار داشتند که این ابزار به طور خاص برای افرادی که باید به طور مرتب تزریق داشته باشند کاربرد دارد.

هوگان اظهار داشت: اگر از سوزن وحشت دارید یا اینکه باید تزریقهای مرتبی داشته باشید، این دستگاه می تواند بسیار موثر باشد، ما اعتقاد داریم که این نوع فناوری ها می توانند برخی از هراسهای مردم را نسبت به سوزن از بین ببرد.

نتایج این تحقیقات در مجله مهندسی و فیزیک پزشکی منتشر شده است.

منبع:مهر

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت