برج های رکورددار در میان ابرها /عکس
اگر بخواهید اسم تان در کتاب رکوردهای گینس ثبت شود انتخاب های زیادی دارید. درواقع بسیاری از رکوردهای این کتاب از انجام کارهای بی فایده و بی معنی شکل گرفته است و ورق زدن آن را خنده دار می کند.
قاصد: اگر بخواهید اسم تان در کتاب رکوردهای گینس ثبت شود انتخاب های زیادی دارید. درواقع بسیاری از رکوردهای این کتاب از انجام کارهای بی فایده و بی معنی شکل گرفته است و ورق زدن آن را خنده دار می کند. اما لا به لای صفحات گینس گاهی به رکوردهایی برمی خوریم که پرخرج ترین، عظیم ترین و رویایی ترین اتفاقات جهان را رقم زده اند. سازه های بلند، از هر نوع که باشند مسحور کننده اند. در این مطلب سازه هایی که به دلایل مختلف نام شان به کتاب رکوردهای گینس باز شده است را مرور می کنیم. برج کانتون - Canton Tower مرتفع ترین برج تلویزیونی جهان گوانگ جو - چین
ایده اولیه برج کانتون هنگامی شکل گرفت که چین میزبانی بازی های آسیایی 2010 را به دست آورد. مقامات گوانگ جو از فرصت طلایی برای معرفی شهر خود برای گردشگران استفاده کردند و برجی ساختند که به سادگی به نمادی برای این شهر تبدیل شد. این برج درواقع از دو بیضی ساخته شده است. یکی به عنوان بخش پایینی و دیگری در ارتفاع 450 متری که به تبع هم می چرخند. ساختار این برج 600 متری از پایه متخلخل است و با بالاتررفتن فشرده می شود.
این فشردگی در کمر برج به حداکثر می رسد سپس دوباره باز می شود تا به انتهای برج برسد. طراحی این برج در مسابقه «طرح پیشنهادی جدید برای یک قطعه زمین» مقام اول را کسب کرده است. برج کانتون دو رستوران گردان در ارتفاع 417 و 428 متری دارد که در هنگام بادهای شدید نوسانی در حدود 5/1 متر دارد. کار احداث برج در سال 2007 بعد از اینکه معماران انگلیسی طراحی آن را به اتمام رساندند، آغاز شد و در سال 2010 به بهره برداری رسید. فضای داخل برج به مناطقی با کارکردهای مختلف تقسیم شده: رصدخانه، رستوران گردان، رستوران معمولی، محل بازی های کامپیوتری، نمایشگاه، اتاق های کنفرانس، فروشگاه ها و سینمای 4D، چینی ها این برج را طوری نورپردازی کرده اند که در شب بدرخشد و نماد شهر گوانگ جو باشد.
برج کیو1 - Q1
مرتفع ترین استخر جهان
گلدکوئست سیتی استرالیا
نام این برج از شهر کویینزلند گرفته شده است و در گلدکوئست قرار دارد. به گزارش برترین ها این سومین برج مسکونی جهان است که به خاطر مرتفع ترین استخر جهان مشهور است. این برج در ماه نوامبر سال 2005 افتتاح شد. این ساختمان به مناسبت صد و پنجاهمین جشن استقلال استرالیا ساخته شد. کیو 1 تا چندین سال پس از ساخته شدن لقب بلندترین برج مسکونی جهان را به خود اختصاص داده بود اما وقتی که برج خلیفه در دوبی افتتاح شد کیو 1 رسما این مقام را از دست داد.
طراحان آتلیه طراحی SDG استرالیا این برج را طراحی کردند و آن را از مشعل المپیک سیدنی در سال 2000 و خانه اپرای سیدنی الهام گرفته اند. این سازه را 26 ستون روی پا نگه می دارند که هریک از آنها 40 متر به داخل زمین فرو رفته و تا از 4 متر سنگ سخت عبور داده شده اند. استخر کیو 1 در طبقه 74 ساختمان واقع است که مرتفع ترین استخر جهان است و برای ساخت این برج 500 میلیون دلار استرالیا هزینه باشد.
برج دریایی مارین - Marine Tower
بلندترین فانوس دریایی جهان
یوکوهاما - ژاپن
این برج در سال 1961 افتتاح شده به مناسبت صدمین سال افتتاح بندر یوکوهاما بنا شده است. با این وجود هنوز هم صاحب لقب بلندترین فانوس دریایی جهان است. این برج نماد شهر یوکوهاما و نماد پارک یاماشیتا است که مارین در آنق رار دارد. تا قبل از افتتاح برج لندمارک یوکوهاما در سال 1993، این برج به مدت 30 سال بلندترین ساختمان شهر یوکوهاما بود.
ارتفاع این فانوس دریایی 106 متر است و بلندترین فانوس دریایی ژاپن و یکی از سه بلندترین فانوس های دریایی جهان است. عرشه ای که در ارتفاع 100 متری مارین قرار دارد محلی برای بازدیدکنندگان است. مارین در سال 2006 برای بازسازی تعطیل شد و در سال 2010 دوباره آغاز به کار کرد. این فانوس دریایی هر 20 ثانیه به تناوب نور قرمز و سبز از خود ساطع می کند.
کپیتال گیت - Capital Gate
کج ترین برج جهان
ابوظبی - امارات متحده عربی
ولخرجی خلیفه نشینان، پایشان را به کتاب گینس باز کرد. برج خلیفه نه تنها رکورددار بلندترین برج جهان است، بلکه این برج بلندترین سازه جهان است که بدون کابل سرپاست، دارای بیشترین تعداد طبقات (163 طبقه) است، بیشترین مساحت طبقات در میان برج های جهان را دارد، صاحب بزرگ ترین بالکن برای تماشای نمای بیرون است و... طرح این برج آدریان اسمیت و شرکت SOM آمریکاست که آن را با ا لهام از معماری اسلامی و طبیعت صحرا انجام داده است.
این برج نه تنها دارای هزار واحد آپارتمان، 49 طبقه اداری، 4 استخر و کتابخانه مخصوص ساکنان است بلکه هتل آرمانی در طبقات اول این سازه قرار دارد. یکی از شاه کارهای مهندسی برج، قراردادن 500 هزار تن وزن برج روی یک فریم مثلث شکل با ارتفاع 7/3 متری است. این فریم از میلگردهایی به قطر 5/1 متر که در عمق 50 متری زمین فرو رفته، تشکیل شده است. بیش از 40 آزمون تونل باد مختلف روی برج خلیفه انجام شده است تا تمام آثار باد در ارتفاع 800 متری از سطح دریا روی برج مشخص شود.
برج خلیفه از سه بخش پایینی، میانی و بالایی تشکیل شده است. هرکدام از این قسمت ها به گونه متفاوتی طراحی شده اند تا در برابر جریان باد و همچنین تغییرات فشار و دما بهترین عکس العمل را داشته باشند. شاید جالب باشد بدانید که تمامی برج خلیفه 26 هزار شیشه دارد و تمیزکردن این شیشه ها تنها با استفاده از یک سامانه بالابر پیشرفته انجام می شود. تمیزکردن تمام شیشه های این برج 2 تا 3 ماه طول می کشد.
برج خلیفه - Burj Khalifa
مرتفع ترین آسمان خراش جهان
دوبی - امارات متحده عربی
نگاه کردن به آن در نظر اول انسان را دچار این توهم می کند که شکل این برج خطای دیدی به دلیل گرمازدگی است، البته در وصف این برج جملات بسیار زیبایی هم گفته شده است. طرح این برج، ماتبرین دوفرین، یکی از جاه طلبانه ترین طرح هایش را در این پیزای مدرن پیاده کرده است: برجی که 18 درجه به سمت غرب تمایل دارد.
این برج در مرکز نمایشگاه های شهر ابوظبی احداث شده و مواد اصلی به کار رفته در سازه آن فولاد ضدزنگ، بتن و شیشه است. دروازه پایتخت 35 طبقه، یک مجتمع اداری وی ک هتل 5 ستاره 200 اتاقه دارد. برای اینکه این سازه در مقابل زلزله مقاوم باشد هسته مرکزی ساختمان دقیقا در جهت مخالف خمیدگی آن و مستقیم به سمت بالا ساخته شده است.
نمای کپیتال گیت از 12 هزار و 500 پنل شیشه ای مختلف که 720 شکل متمایز داشته، ساخته شده است و این پنل ها مانند یک پازل بزرگ به هم وصل شده اند تا نمای الماس مانند برج را بسازند. این نمای شیشه ای باعث می شود که 30 درصد گرمای خورشید قبل از رسیدن به داخل ساختمان حذف شود.
استادیوم المپیک مونترال - Olympic Stadium Montreal
بلندترین برج کج جهان
مونترال - کانادا
استادیوم المپیک مونترال به سبب بازی های المپیک تابستانی سال 1976 که در کانادا برگزار می شد ساخته شده است، اما هنوز هم جذابیت های بسیاری دارد. این استادیوم را معمار فرانسوی، راجبر تالیبرت طراحی کرد. این استادیوم که اکنون برای اجرای کنسرت یا بازی های بیس بال استفاده می شود، قابلیت نگهداری 80 هزار تماشاگر را دارد.
استادیوم مونترال بسیار منحصر به فرد طراحی شده است. سقف این استادیوم قابلیت باز و بسته شدن دارد و این عمل به وسیله برج 175 متری که در کنارش قرار دارد انجام می شود. این برج، بلندترین برج متمایل جهان و ششمین برج بلند مونترال است.
دیدگاه تان را بنویسید