عکس/ پنهان کاری در اعماق دریاها

کد خبر: 145996

در دنیای حیواناتی که بر روی زمین زندگی می کنند اغلب، مواردی از استتار و به شکل محیط درآمدن دیده می شود.

مهر: مجله نشنال جغرافی در گزارشی تصویری به معرفی جانورانی پرداخته است که در اعماق دریاها برای بقا و فرار از دست شکارچی و یا پیدا کردن شکار، خود را شبیه به محیط می کنند. در دنیای حیواناتی که بر روی زمین زندگی می کنند اغلب، مواردی از استتار و به شکل محیط درآمدن دیده می شود. اکنون مجله نشنال جغرافی جانورانی را معرفی کرده است که در دریاها خود را از دید شکار و یا شکارچی پنهان می کنند. درحقیقت به نظر می رسد که بعضی از بزرگترین استادان استتار در طبیعت ساکن اعماق آبها هستند و به همین دلیل ارتش آمریکا در تلاش است تا از روش مخفی شدن این حیوانات نسخه برداری کند. هشت پای تغییر شکل دهنده این هشت پای مقلد که Thaumoctopus mimicus نام دارد مخلوقی است که در آبهای جنوب آسیا زندگی می کند. این حیوان قادر است با تغییر رنگ، خود را به طور کامل شبیه به یک سری از جانداران دریایی از شیرماهیها و ستاره های دریایی تا مارهای دریایی کند. این جانور در سال 1998 کشف شد.

صیاد ماهی منگوله دار
این ماهی با نام علمی Rhycherus filamentosus یکی از 200 گونه صیاد ماهی است که با تواناییهای خود در استتار می تواند تغذیه کند. این ماهی برای پنهان شدن از طویل کردن خارهای پشتی خود که به یک قلاب متصل هستند استفاده می کند. این قلابها توسط باکتریهای نورتاب می درخشند و ماهیها را جذب می کنند. در این لحظه یک دهان بزرگ از زیر این منگوله ها ظاهر می شود و آنها را می بلعد.
کروکودیل ماهی
حتی چشمهای این ماهی شکارچی که Cymbacephalus beauforti نام دارد با رشته هایی که روی پلاکها را می پوشانند مخفی می شود. این رشته ها برای مخفی شدن بهتر این استاد استتار کاربرد دارند.
رنگهای سپیداج
حتی این سپیداج که یک جانور نرم تن از خانواده سرپایان است قادر است رنگهای خود را تغییر دهد و برای مخفی شدن از دست جانوران شکارچی خود را به رنگ محیط در بیاورد. پوست این حیوان از حداکثر 10 میلیون سلول رنگی تشکیل شده است که همانند یک تلویزیون با وضوح تصویر بالا عمل می کنند. توانایی این جانور در تغییر رنگ آنچنان بالا است که ارتش آمریکا با امید برای بهبود فناوریهای استتار دستگاههای خود درحال مطالعه بر روی آن است.
مراقب سنگ باشید!
Synanceia verrucosa یا ماهی سنگی بر روی سدهای مرجانی هند و اقیانوسیه زندگی می کند و خود را شبیه به سنگهای مرجانی می کند. این جانور با داشتن 13 خار پشتی زهردار، یکی از سمی ترین ماهیهای دنیا است.
ماهی که غور غور می کند
همانطور از نامش پیداست این وزغ ماهی غور غور می کند اما زمانی که یک شکار ظاهر می شود مهارت خود را در استتار کردن نشان می دهد. سطح آمونیاکی که از این حیوان ترشح می شود 10 تا 20 برابر بیشتر از آمونیاک انسان است. به همین دلیل توسط صنایع دارویی برای تولید داروها و با هدف مبارزه با بیماریهای مختلف انسان مورد بررسی قرار گرفته است.
ترومپت ماهی
Aulostomus maculatus یک ماهی سدهای مرجانی است که قادر است برای شگفت زده کردن شکار و جذب آن با پوزه دراز خود به سرعت تغییر رنگ دهد.
ماهی مکنده
تصویری از یک ترومپت ماهی که درحال مکیدن شکار است. این حیوان نه تنها قادر به استتار است بلکه بسیار زرنگ است.
همانند برگی در میان باد
ماهی برگی شکل (Taenianotus triacanthus) نه تنها شبیه به یک برگ است بلکه حتی شبیه برگی که در معرض باد قرار دارد رفتار می کند.
یک کم اژدها یک کم برگ
Phycodurus eques که با عنوان اژدهای دریایی برگی نیز شناخته می شود شباهت ویژه ای به جلبکهای دریایی سواحل استرالیا دارد.
یک خارپشت برای دوست
Periclimenes colemani که با نام میگوی کامنسال نیز معروف است به خوبی خود را در میان خارهای زهردار یک خارپشت دریایی قرمز پارک ملی کومودو در اندونزی پنهان کرده است. نقاط آبی خارهای خارپشت دریایی محتوی سمی است که این میگو نسبت به آن ایمن است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت