رئیسجمهور در دمای بالای ۴۰ درجه کویر رفسنجان، در بخشی از مسیر پروژه آبرسانی به شهرهای کرمان و رفسنجان از سامانه انتقال آب خلیجفارس به صنایع جنوب شرق کشور حضور یافت.
رئیسجمهور در دمای بالای ۴۰ درجه کویر رفسنجان، در بخشی از مسیر پروژه آبرسانی به شهرهای کرمان و رفسنجان از سامانه انتقال آب خلیجفارس به صنایع جنوب شرق کشور حضور یافت.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور امروز در ادامه سفر خود به استان کرمان برای بازدید از خط انتقال آب خلیجفارس به رفسنجان وارد فرودگاه این شهر شد.
رئیس جمهور در ادامه برنامههای سفر یکروزه به استان کرمان، ظهر امروز جمعه در گرمای بالای 40 درجه کویر رفسنجان در بخشی از محل اجرای پروژه آبرسانی اضطراری به شهرهای کرمان و رفسنجان از سامانه انتقال آب خلیجفارس به صنایع جنوب شرق کشور حضور یافت و با توضیحات دستاندرکاران از جرئیات اجرای این پروژه اطلاع یافت.
طرح انتقال آب شرب به شهرهای کرمان و رفسنجان به میزان 30 میلیون مترمکعب در سال، با پیشبینی اعتبار بالغ بر 3 هزار میلیارد تومان آغاز شده و تاکنون 16 کیلومتر لولهگذاری 2 هزار میلیمتر، 21 کیلومتر لولهگذاری 1800 میلیمتر و 27 کیلومتر لولهگذاری 1000 میلیمتری از این پروژه برابر با 45.5 درصد از پروژه اجرا شده است.
به گفته دستاندرکاران پروژه با وجود سختی کار و مسیر اجرا، این طرح با سرعت خوبی در حال اجراست و پیشبینی میشود بهار سال آینده به بهرهبرداری برسد.
عملیات اجرایی پروژه اضطراری انتقال آب شرب به شهرهای کرمان و رفسنجان از سامانه انتقال آب خلیج فارس به صنایع جنوب شرق کشور، 20 بهمن 1401 در سفر علی اکبر محرابیان وزیر نیرو به کرمان آغاز شد و این طرح شامل 145 کیلومتر خط انتقال آب، 2 تصفیه خانه و 2 ایستگاه پمپاژ آب است.
لازم به ذکر است پروژه آبرسانی دوم در انتقال آب از خط صنعت به شهرهای کرمان و رفسنجان 145 کیلومتر طول دارد که 30 میلیون مترمکعب آب نیاز آبی حدود یک میلیون نفر از ساکنان شهرهای کرمان و رفسنجان را به میزان قابل توجهی بر طرف میکند؛ از این میزان آب، پنج میلیون مترمکعب برای رفسنجان و 25 میلیون مترمکعب برای کرمان است.
پیشرفت 45 درصدی انتقال آب خلیج فارس به کرمان
مجری طرح در حاشیه این بازدید با بیان اینکه این طرح با 45 درصد پیشرفت فیزیکی و با هدف رفع تنش آبی 2 شهر کرمان و رفسنجان اجرا میشود، اظهار داشت: با اجرای این پروژه نیاز آبی حدود یک میلیون و 500 هزار نفر از ساکنان این دو شهر از جمله اتباع افغانستانی مقیم رفسنجان را به میزان قابل توجهی بر طرف میکند.
فرحبخش افزود: محل اجرای عملیات پروژه اضطراری انتقال آب شرب به شهر رفسنجان از سامانه انتقال آب خلیج فارس در کمربندی جاده رفسنجان به کرمان به طول 16 کیلومتر به مخزن اصلی این شهر در حال انجام است.
وی گفت: برای تکمیل طرح انتقال آب شرب شهرهای کرمان و رفسنجان به سه هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تاکنون بیش از 450 میلیارد تومان آن تامین شده و قرار است تا پایان امسال به بهرهبرداری برسد.
به گزارش تسنیم پروژه آبرسانی به کرمان و رفسنجان از خط صنعت، یکی از مهمترین این پروژهها برای رفع تنش آبی و بحران آب این دو شهر است که بخشی از تامین مالی این پروژه توسط سازمان برنامه و بودجه، وزارت نیرو و تعهد استان و بخشی از محل صنایع استان کرمان تامین میشود.
به گزارش تسنیم، پروژه تامین اضطراری آب شرب به کرمان و رفسنجان از سامانه انتقال آب خلیج فارس به میزان 30 میلیون مترمکعب در سال و با ظرفیت انتقال 1000 لیتر بر ثانیه در 11 بهمن ماه 1401 با حضور "علیاکبر محرابیان" وزیر نیرو رسما آغاز شد.
هدف از اجرای این طرح بزرگ، انتقال تامین اضطراری آب شرب به کرمان و رفسنجان از سامانه انتقال آب به صنایع جنوب شرق کشور به میزان 30 میلیون متر مکعب در سال است.
طول خط انتقال این پروژه 145 کیلومتر را شامل میشود که تاکنون 37 کیلومتر مقدماتی آن اجرایی شده است.
این گزارش حاکی است، تاکنون 100میلیارد تومان اعتبار قطعی به پروژه تامین آب شهرهای کرمان و رفسنجان در شرایط اضطراری تخصیص داده شده است که 200 میلیارد تومان دیگر نیز در آستانه تامین اعتبار است.
ظرفیت انتقال آب خط یک هزار لیتر بر ثانیه و طول خط اصلی 145 کیلومتر است و 2 باب مخزن 5000 متر مکعبی، یک مخزن به ظرفیت 30 هزار متر مکعب و 2 واحد ایستگاه پمپاژ به ظرفیت 1000 لیتر بر ثانیه در طول مسیر نصب و اجرا میشود./تسنیم