تأثیر لغو طرح ترافیک تهران در فاصله‌گذاری اجتماعی؛ مثبت یا منفی؟

کد خبر: 986762

اجرا یا لغو طرح ترافیک تهران در راستای سیاست فاصله‌گذاری اجتماعی با آثاری رو به رو است که مسئولان برای جلوگیری از سردرگمی مردم و اجرای بهتر فاصله‌گذاری باید آنها را مد نظر قرار دهند.

تأثیر لغو طرح ترافیک تهران در فاصله‌گذاری اجتماعی؛ مثبت یا منفی؟

خبرگزاری تسنیم: شیوع ویروس کرونا بعد از چین دامن بسیاری از کشورها از جمله ایران را گرفت. با گسترش شیوع این ویروس، توصیه‌های بهداشتی و نکات زیادی برای در امان ماندن از شر این ویروس شکل جدی‌تری به خود گرفت.

اما در نهایت مسئولان مربوطه بعد از به راه افتادن موجی از سفرهای نوروزی و بازگشت بسیاری از شاغلان به محل کارشان در روز پنجم فروردین تصمیمات جدیدی اتخاذ و طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را مطرح کردند. این طرح که در واقع سطح خفیف قرنطینه است از بامداد هشتم فروردین با هدف قطع زنجیره انتقال کرونا، با اعلام محدودیت‌هایی آغاز شد و قرار بود تا 15 فروردین ادامه یابد.

همکاری مردم به ویژه در روز سیزدهم فروردین بسیار تحسین‌ برانگیز بود اما از آنجایی که 16 فروردین پایان تعطیلات محسوب می‌شد و بسیاری از افراد خود را برای آغاز کار و فعالیت آماده کرده‌ بودند، خیابان‌ها و حمل و نقل عمومی پایتخت هم مانند مسئولان غافلگیر شدند و علاوه بر ترافیک سنگین، مسافران حمل و نقل عمومی نیز افزایش یافت.

این همان چیزی بود که بسیاری از مسئولان و کادر درمانی از آن گریزان بودند زیرا یکی از مواردی که همواره بر آن تأکید داشتند این بود که افراد فاصله فیزیکی را رعایت و از حضور در تجمعات پرهیز کنند زیرا در غیر این صورت خطر ابتلا به کرونا افزایش می‌یابد.

انبوه جمعیت در حمل و نقل عمومی و ترافیک سنگین در خیابان‌ها در حالی بود که دوسوم کارمندان سرکار خود حاضر نبودند ولی حالا قرار است از روز شنبه دو سوم کارمندان راهی محل کار خود شوند و علیرغم اینکه در حوزه حمل و نقل عمومی تدابیری برای رعایت هرچه بیشتر فاصله‌گذاری اجتماعی اندیشیده شده اما تکلیف طرح ترافیک هنوز نا مشخص است.

این وضعیت نابسامان تنها یک پیام دارد و آن هم جامع و واحد نبودن تصمیمات از سوی سیاستگذاران است و به یکی از گلایه‌های مردم و برخی مسئولان تبدیل شده است و سردرگمی مردم در رعایت این سیاست‌ها را در پی دارد.

فرصت دوساعته برای خروج از محدوده طرح

شورای عالی ترافیک در مصوبه اخیر خود اعلام کرد از روز شنبه طرح ترافیک از ساعت 7:30 صبح الی 19 عصر اجرایی می‌شود اما از ساعت 14 الی 16 یکبار خروج از طرح مجاز است و نیازی به عوارض ندارد.

یوسف حجت سرپرست معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در توضیح این تصمیم گفت: با توجه به اینکه دولت ساعت کاری ادارات را از 7 صبح الی 14 تعیین کرده، با ایجاد این فرصت دو ساعته کارمندان دولت تا ساعت 7:30 فرصت دارند داخل محدوده و بعد از ساعت 14 از محدوده خارج شوند. با این کار کارمندان دولت می‌توانند از خودروی شخصی استفاده کنند و بدین ترتیب فشار کمتری به حمل و نقل عمومی وارد و فاصله‌گذاری اجتماعی بیشتر رعایت می‌شود.

اما امروز دو مسئول وزارت بهداشت در اظهارات خود به تأثیر اجرا یا عدم اجرای طرح ترافیک تهران در کنترل شیوع کرونا به شکل متفاوتی اشاره کردند.

محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه با اجرای طرح ترافیک در تهران مخالف هستیم، گفت: اگر طرح ترافیک اجرا شود شاغلین مجبور به استفاده از حمل و نقل عمومی هستند.

این در حالی است که کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه دغدغه اصلی در این هفته موضوع رفت و آمد کارکنان دولت بود، اظهار کرد: باید توجه داشت که استفاده از وسیله شخصی می‌تواند حجم ترافیک و ازدحام ناوگان حمل و نقل عمومی را کاهش دهد و عملا به فاصله‌گذاری فیزیکی کمک کند.

وی ادامه داد: این موضوع دغدغه اصلی است که به نظر می‌رسد شهرداری تهران آن را لحاظ کرده است و ساعاتی که کارکنان رفت و آمد دارند، از طرح ترافیک مستثنی کرده است تا بتوانند با اتومبیل شخصی رفت و آمد کنند البته در ساعات دیگر موضوع دیگری است که گذاشتن طرح ترافیک شاید بتواند به کاهش رفت و آمدها و مراودات غیرضروری، کمک کند.

به گفته جهانپور، این موضوع باید به‌صورت مستمر ارزیابی ریسک شود و اگر این روند تاثیرگذار باشد، ادامه می‌یابد.

این اظهارات نشان می‌دهد که هنوز تصمیم واحد و سیاست قاطعی برای چگونگی اجرای طرح ترافیک و کنترل تردد خودروها در تهران در راستای اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی اتخاد نشده است که موافقت و مخالفت در اجرای طرح ترافیک تهران از سوی مسئولان مربوطه مؤید این ادعاست.

اگر طرح ترافیک اجرا شود یکی از عینی‌ترین تبعات آن ازدحام در سیستم حمل و نقل عمومی است که نگرانی‌ها درباره شیوع کرونا را دو چندان می‌کند و اگر از اجرای آن صرفنظر شود باعث تردد گسترده خودروهای شخصی و به تبع آن افزایش بار ترافیکی در شهر می‌شود، اگرچه در این شرایط می‌توان سلامت مردم را به افزایش ترافیک ترجیح داد اما به نظر می‌رسد نهادهای دخیل در ستاد ملی مقابله با کرونا می‌توانند تغییر در طرح ترافیک را به گونه‌ای اعمال کنند که نظرات موافقان و مخالفان را توأمان جلب کند که یکی از گزینه‌های پیش‌رو می‌تواند این باشد که با اجرای مکانیزم‌های مشخص تردد در محدوده طرح ترافیک برای آن دسته از کارکنان و شاغلان که حضورشان در محل کار بلامانع است مجاز شمرده شود و سایر افراد اجازه ورود به طرح ترافیک نداشته باشند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد