پای کرونا به سوله‌های بحران هم باز شد

کد خبر: 981045

کرونا وارد تهران شد. برخی مبتلا شدند. شهرداری ۸ سوله مدیریت بحران را برای بیماران کرونایی در نظر گرفت. فعلا ۳ سوله تجهیز شده و به گفته عضو شورای شهر مشکل جا نداریم تجهیزات کم است.

پای کرونا به سوله‌های بحران هم باز شد

خبرگزاری فارس: بیش از دو هفته از ورود ویروس کرونا به تهران می‌گذرد. تعدادی از شهروندان به این ویروس مبتلا و عده‌ای هم جان خود را از دست داده‌اند. شهرداری تهران یکی از نهاد‌هایی است که در مقابله با ویروس کرونا فعالیت‌های انجام می‌دهد. شهرداری تهران بسیاری از اماکن تحت پوشش خود را تعطیل و اقدام به ضدعفونی کردن مترو و اتوبوسرانی و برخی فضا‌های عمومی کرد.

قرنطینه بیماران در سوله‌های بحران در صورت بحرانی شدن شرایط

پیروز حناچی شهردار تهران هم تأکید کرد که براساس دستورالعمل‌ای وزارت بهداشت اقداماتی انجام می‌دهند.

وی همچنین اعلام آمادگی کرد که با بحرانی شدن اوضاع ۵۰ نقطه از سوله بحران شهرداری را به قرنطینه بیماران مبتلا به کرونا اختصاص خواهند داد.

حناچی همچنین اعلام کرد که دستورالعمل‌های وزارت بهداشت برای مقابله با ویروس کرونا را به بخش‌های مختلف ابلاغ کرده‌ایم.

تمامی درمانگاه‌های تحت پوشش شهرداری تهران برای درمان بیماران کرونایی اختصاص یافت.

مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران امروز در این باره به خبرنگار فارس گفت: شرکت شهر سالم شهرداری تهران در حال آماده‌باش است و همچنین سازمان پیشگیری و مدیریت بحران هم به نوعی موضوعات را پیگیری می‌کند.

وی با تأکید بر این موضوع که شهرداری ۱۵ درمانگاه در تهران دارد که تمام آن‌ها به موضوع بیماران کرونایی اختصاص پیدا کرده است گفت: تمام تیم پزشکی و کارمندان در حال خدمت به بیماران هستند.

اختصاص مرکزی در منطقه ۲۲ برای بیماران کرونایی/۳۰ تخت آی سی یو

عضو شورای شهر تهران به بزرگترین مرکزی که در منطقه ۲۲ جدیداً احداث شده اشاره کرد و گفت: قرار است این مرکز هم به بیماران کرونایی اختصاص یابد و ۳۰ تخت اورژانس برای آی‌سی‌یو درنظر گرفته شده است. نامه‌نگاری‌هایی دراین زمینه با وزارت بهداشت انجام شده است.

اختصاص سوله بحران

فراهانی تأکید کرد: علاوه بر بیمارستان‌های شهر سالم، سوله‌های بحرانی هم برای بیماران کرونایی اختصاص می‌دهیم.

مشکل فضا نداریمِ

وی با بیان اینکه از حیث فضا مشکل نداریم، گفت: در بسیاری از شهر‌ها از جمله رشت و قم مشکل بحث فضای بیمارستانی هم وجود دارد، اما ما در تهران این مشکل را نداریم.

عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: شهرداری تهران معین وزارت بهداشت است. از نظر فضا مشکل نداریم، اما مشکل اصلی ما تجهیزات است.

مسئله اصلی نبود تجهیزات برای سوله‌هاست

وی ادامه داد: بیماران اورژانسی آی‌سی‌یو لازم دارند و ما باید تجهیزات همانند تخت، مانیتور و... داشته باشیم. مسئله اصلی ما نبود تجهیزات برای این سوله‌هاست.

عضو شورای شهر تهران با تأکید بر این موضوع که وزارت بهداشت درکل کشور درگیر است، گفت: ما در تهران مشکل جا نداریم و نیازمند تجهیزات هستیم.

احتمال دارد بیماران کرونایی از سایر شهر‌ها به تهران بیایند/باید پیش‌بینی کنیم

به گفته فراهانی، در شرایط بحرانی احتمال دارد که تهران پذیرای کرونایی از سایر شهر‌ها هم باشد و ما باید پیش‌بینی‌های لازم را انجام دهیم. نمی‌توانیم که جلوی افراد را بگیریم، جان مردم موضوع مهمی است.

پیش‌بینی کنیم تا اگر اتفاقی افتاد تعجب نکنیم

وی تأکید کرد که باید تمام پیش‌بینی‌های لازم صورت گیرد تا اگر اتفاقی افتاد، تعجب نکنیم و غافلگیر نشویم.

وی افزود: با گسترش این ویروس احتمال دارد که تعداد بیماران به حدی برسد که بیمارستان‌ها هم ظرفیت‌شان پاسخگو نباشد. ما باید از همین حالا اقدامات لازم را برای کمک‌گیری از سایر کشور‌ها انجام دهیم. با توجه به اینکه این کار زمان‌بر است و خواهش ما از وزارت خارجه این است که تمهیدات لازم را انجام دهند.

۳ سوله با ۲۰۰ تخت تجهیز شد

وی با بیان اینکه ۸ سوله در تهران فعلا برای این کار درنظر گرفته شده است، گفت: در صورت نیاز تعداد سوله‌های افزایش می‌یابد. در حال حاضر ۳ سوله با ۲۰۰ تخت تجهیز شده است و ما در ۸ سوله می‌توانیم ۶۰۰ تخت تجهیز کنیم.

وی با تأکید بر این موضوع که در حال حاضر ۶۰ سوله مدیریت بحران دراختیار شهرداری است، گفت: تأکید می‌کنم که ما مشکل فضا نداریم.

مشکل بودجه نداریم/۱۰ میلیارد خرج شد/ در شرایط بحرانی تا ۴ درصد بودجه سرمایه‌ای هزینه می‌شود

فراهانی در خصوص بودجه شهرداری برای مقابله با کرونا گفت: ابتدا ۱۰ میلیارد تومان بودجه درنظر گرفتیم که البته به سرعت هزینه شد. در تبصره ۱۳ آمده است که در شرایط بحرانی تا ۴ درصد بودجه سرمایه‌ای را شهرداری می‌تواند به این کار اختصاص دهد.

فراهانی اضافه کرد: ما مشکل بودجه نداریم، چرا که این بیماری با حیات شهروندان در ارتباط است. مشکل ما نبود تجهیزات پزشکی است و باید مواد اولیه لازم برای این کار فراهم شود.

برخی از اعضای شورای شهر تهران معتقدند که در صورتی که شرایط بحرانی شود پایتخت باید قرنطینه شود.

محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در این باره گفت: در صورتی‌که تعداد افراد مبتلا به کرونا در پایتخت زیاد شود، شهر قرنطینه می‌شود. این موضوع باید از سوی وزارت بهداشت پیگیری شود؛ اما اگر تعداد افراد مبتلا زیاد شود، حتماً این کار را انجام خواهند داد.

بر اساس بند ۱۹ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، شهرداری‌ها مکلف هستند در خصوص امراض مسری وارد عمل شوند.

«ناهید خداکرمی» عضو کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر در این باره گفت: در حال حاضر شرایط ویژه‌ای در شهر تهران حاکم است و شهرداری هم حتی خارج از ماموریت خود در حال کمک‌رسانی در کنار دیگر دستگاه‌ها است.

خداکرمی بر لزوم افزایش ایمنی و امنیت شهروندان در مواجهه با بیماری ویروسی، ارتقای سطح آگاهی شهروندان، لزوم نقش‌آفرینی مدیریت شهری در ارتقای تاب‌آوری شهروندان، ایفای نقش اجتماعی شهرداری، لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و امکانات و تجهیزات به دلیل جلوگیری از شیوع بیماری‌ها تاکید کرد.

افزایش تاب آوری شهر تهران و برای مقابله و شیوع کرونا ویروس

این عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: مطابق ماده واحده تعریف شده، شهرداری تهران ملکف است در راستای عمل به تکلیف بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها مبنی بر جلوگیری ازشیوع امراض مسری انسانی با توجه به جلوگیری از شیوع بیماری‌های ویروسی به منظور افزایش تاب آوری شهر تهران و برای مقابله و شیوع کرونا ویروس، در چارچوب مدیریتی خود و در کنار سایر دستگاه‌های دست اندر کار از جمله وزارت بهداشت، سازمان پدافند غیر عامل، نسبت به هماهنگی انجام تمهیدات و اقدامات فوری موارد ذیل را در راه کنترل کرونا ویروس در شهر تهران انجام دهد.

به سلامت مردم حساس هستیم

همچنین «حجت نظری» عضو دیگر شورای شهر گفت: شورای شهر در ماجرا ویروس کرونا در کنار مردم است. ما به عنوان نمایندگان شان در شورا نسبت به سلامتی آن‌ها حساسیم و در کنارشان هستیم. شورای شهر هر کاری برای حفظ سلامت و پیشگیری از این بیماری انجام خواهد داد.

وی ادامه داد: بیشتر فضایی که شهروندان در طول روز با آن‌ها در ارتباط هستند، از جمله مترو، اتوبوس، میادین میوه و تره بار به شهرداری مرتبط است.

عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: شهرداری مکلف است که در مورد این مکان‌ها مردم را مطمئن کند تا آنان با اطمینان خاطر در آن فضا حضور پیدا کنند.

بر اساس این گزارش بعد از شیوع ویروس کرونا در تهران شهرداری اقداماتی انجام داد. در حال حاضر علاوه بر درمانگاه‌های شهرداری تهران ۸ سوله بحران هم برای این کار در نظر گرفته شده است که ۳ سوله فعلا تجهیز شده و گفته می‌شود تنها مشکل نبود تجهیزات است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت