موافقت شورا با تغییر نام برخی اماکن و معابر پایتخت

کد خبر: 892904

اعضای شورای اسلامی شهر تهران، با تغییر نام برخی معابر و اماکن پایتخت که به پیشنهاد کمیسیون نامگذاری شورا ارائه شده بود، موافق کردند.

موافقت شورا با تغییر نام برخی اماکن و معابر پایتخت

خبرگزاری مهر: در یکصدمین جلسه شورا پیشنهاد تغییر نام برخی معابر و اماکن شهر از سوی کمیسیون نام گذاری در صحن شورا ارائه شد. در این راستا محمد جواد حق شناس رییس کمیسیون نام گذاری به تشریح پیشنهاد‌های این کمیسیون و دلایل آن پرداخت.

وی گفت: در ماه ها‌ی اخیر به واسطه مطرح شدن و طرح و لوایح فوریت دار و نیز بحث انتخاب شهردار موضوع نام گذاری معابر به تعویق افتاده بود و از هیات رییسه تشکر می‌کنیم که امروز این موارد را در دستور جلسه قرار داده اند.

رییس کمیسیون نامگذاری شورا افزود: در نام گذاری‌ها کمیسیون نام گذاری تمامی جوانب و محدودیت‌ها را در نظر گرفته و دلایل کافی برای تغییر نام وجود دارد. به عنوان نمونه نام گذاری خیابان گلستان واقع در منطقه ۳ به نام استاد همایون شهنواز پیشنهاد شده است کسی که خالق اثر دلیران تنگستان بوده است. در خیابان ترکمنستان نیز خیابان زیتون به نام شهید جعفرزاده به خواست خانواده شهید و با استعلام از بنیاد شهید و اینکه معبر دیگری به نام شهید وجود ندارد این تغییر نام صورت گرفته است به علاوه اینکه نام زیتون در منطقه‌ی دیگر تهران وجود دارد.

در ادامه زهرا صدر اعظم نوری نسبت به تغییر نام خیابان زیتون اعتراض کرد و گفت: اگر دقت کرده باشید نام خیابان‌های واقع در این محدوده همه عجین شده با طبیعت است و تغییر نام خیابان زیتون به نوعی برهم زننده این هارمونی می‌باشد.

رییس کمیسیون نام گذاری افزود: در نام گذاری معابر موضوعات زیبایی شناسی، هویت مکانی و جغرافیایی نیز لحاظ شده، اما اینکه این خیابان به نام شهید تغییر نام داده شده به این دلیل است که هیچ معبری به نام شهید نیست و دلیل دیگر این است که باید در نام گذاری‌ها به گونه‌ای عمل کنیم که نام یاد شهیدان نیز تداعی شود.

حق شناس در ادامه افزود: از جمله نکات قابل ذکر در نام گذاری ها، نام گذاری بازار‌های میادین و میوه و تره بار است که خوشبختانه این رویه به صورت ادامه دار در حال انجام است.

در ادامه احمد مسجد جامعی در خصوص نام گذاری معابر و اماکن جدید التاسیس گفت: این معابر که بیشتر هم در منطقه ۲۲ است چه خوب می‌شود که با یک رویکرد خاص باشد. به عنوان مثال اگر این مکان در جوار یک موقعیت طبیعی نظیر دریاچه و یا عارضه طبیعی است بهتر است این نام گذاری‌ها نیز متناسب با آن باشد.

اوبا اشاره به این امر که نام گذاری اماکن و معابر به نام مشاهیر اقدام پسندیده‌ای است گفت: باید دو نکته را یاد آور شوم نخست آنکه نام مشاهیر تنها نباید بر معابر و خیابان‌ها باشد بلکه می‌تواند بر اماکن نظیر کتابخانه‌ها یا پژوهشگاه‌ها هم باشد.

وی ادامه داد: نکته دوم اینکه چرا ما نام مشاهیر را مختص مناطق شمالی می‌کنیم حال آنکه استاد بزرگی نظیر قانعی راد خواستگاه و زادگاه و محل فعالیتش ری است و ما خیابانی در مناطق شمالی را به نام وی نام گذاری می‌کنیم.

وی افزود: در این خصوص از آقای خلیل آبادی می‌خواهم جایی در ری نیز برای این فرهیخته گرانقدر نام گذاری شود.

مجید فراهانی نیز گفت: تغییر نام خیابان‌هایی که بیشتر به صورت عددی نام گذاری شده است باید با حفظ شماره‌ها باشد.

این پیشنهاد نیز از سوی محمد جواد حق شناس مورد موافقت واقع شد.

در نهایت پیشنهاد‌های کمیسیون نام گذاری که در قالب ۴ صورت جلسه در صحن شورا قرائت شد با رای موافق اعضا به تصویب رسید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت