دلایل توقف نوسازی ناوگان تاکسیرانی
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی شهری کشور مشکلات نوسازی ناوگان تاکسیرانی در کشور را تشریح کرد.
خبرگزاری مهر: مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی شهری کشور مشکلات نوسازی ناوگان تاکسیرانی در کشور را تشریح کرد.
مرتضی ضامنی در خصوص توقف روند نوسازی ناوگان تاکسیرانی گفت: طرح نوسازی تاکسیهای فرسوده سال ۹۵ به عنوان کار مشترکی میان وزارت کشور، سازمان برنامه و بودجه، شهرداری، بانک عامل و خودروسازان آغاز شد و روند خوبی نیز داشت، اما در بهمن سال ۹۶ نوسازی تاکسیهای فرسوده دچار مشکلاتی شد.
وی ادامه داد: تا بهمن ماه سال گذشته ۷۲ هزار دستگاه تاکسی فرسوده از رده خارج شد که ۶۲ هزار تاکسی نو جایگزین این خودروهای فرسوده شده بود و ۱۰ هزار اختلاف نیز مربوط به تاکسیهایی بود که فرآیند اسقاط را طی کرده و تمایلی به فعالیت در حوزه تاکسیرانی نداشتند. افق این طرح، نوسازی ۹۰ هزار تاکسی بود که به دلیل انباشتگی بدهی گمرک به خودروسازان، بهمن ماه این روند متوقف شد.
ضامنی توضیح داد: برای اسقاط هر خودرو، گمرک ۵ میلیون تومان به حساب شرکت خودروساز کارسازی میکرد که به دلیل تعداد بالای تاکسی فرسوده و عدم پیش بینی اعتبارات لازم، گمرک به شرکت خودروساز ۱۱۰ میلیارد تومان بدهکار شد و اعلام شد تا زمانی که این بدهیها پرداخت نشود، خودروی جدیدی تحویل داده نمیشود.
وی ادامه داد: در سال ۹۷ این مشکل حل شد و اعتبارات لازم در این حوزه پیش بینی شد، اما به دلیل تلاطمهای ارزی و وضعیت اقتصادی کشور، خودروساز ۸۰۰ پیش فاکتور صادر کرد، اما به طور غیررسمی اعلام کرد در حوزه تولید با مشکل روبرو شده است، در حالی که دو خودرویی که برای تاکسی در نظر گرفته شده دو محصول کاملا داخلی و ملی هستند.
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی شهری کشور با رد اینکه تاکسی اسقاط شده، اما صاحب آن تاکسی جدیدی دریافت نکرده است، گفت: طرح ما، طرح کلید به کلید است و هر فردی که خودروی خود را برای اسقاط میدهد ظرف ۴۸ ساعت خودروی نو تحویل میگیرد. ممکن است برخی از متقاضیان فرآیند اسقاط را پیش از زمانی که باید طی کرده و زودتر خودروی خود را اسقاط کرده باشند که این کار داوطلبانه بوده و به فرآیند نوسازی ربطی ندارد، زیرا ما این طرح را کلید به کلید تعریف کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه ۱۱۶ هزار تاکسی فرسوده در کشور وجود دارد که تا پایان سال ۳۸ هزار تاکسی فرسوده دیگر نیز به آن اضافه میشود، گفت: باید خودروساز از ظرفیتهای تولید خود در جهت آغاز دوباره فرآیند نوسازی استفاده کند، هر چند که میدانیم با شدت و سرعت قبل این اتفاق نخواهد افتاد.
ضامنی همچنین در خصوص کاهش ارزش گواهیهای اسقاط توضیح داد: پیشنهاداتی در خصوص تنوع بازار این اوراق بهادار داده شده تا رانندگان تاکسی در این حوزه متضرر نشوند.
دیدگاه تان را بنویسید