چه کسانی جایگزین پیرمرد‌های شهرداری تهران می‌شوند؟

کد خبر: 853539

با اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان، تعدادی از مدیران از شهرداری تهران باید خداحافظی کنند، حال این سوال مطرح است، جایگزین آن‌ها در چه فرآیندی در شهرداری تهران مشخص خواهد شد.

چه کسانی جایگزین پیرمرد‌های شهرداری تهران می‌شوند؟

خبرگزاری فارس: با تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان تعدادی از مدیران و معاونان از شهرداری تهران خارج می‌شوند. این قانون فرصتی ایجاد کرد تا خون تازه‌ای در مدیریت شهری جاری شود. فرصتی که البته در آنسوی ماجرا بستری را فراهم ساخته تا موقعیت‌های مدیریتی به محلی برای لابی‌های گسترده جهت ورود مدیرن توصیه شده یا حتی ژن‌های خوب تبدیل شد.

از این رو با رفتن مدیران بازنشسته با حالتی از فرصت و تهدید روبه رو هستیم. حجت نظری؛ جوانترین عضو شورای شهر تهران در اظهارنظر، ابراز امیدواری کرده که جوانان شایسته جایگزین مدیران بازنشسته شوند: «امیدواریم در شهرداری تهران نیرو‌های متخصص و جوان، جایگزین نیرو‌های بازنشسته شده و در این میان باید اولویت جایگزینی در استفاده از نیرو‌های درون شهرداری باشد و البته جذب نیروی توانمند و متخصص از خارج از مجموعه نیز بلامانع است. البته تا جایی که ممکن است باید از نیرو‌های جوانتر که صاحب تخصص و توانمندی لازم هستند استفاده خواهد شد.»

جایگزینی بیشتر مدیران بازنشسته برعهده شهردار تهران است. محمد علی افشانی حدود ۶۰ سال داردو خود نیز یکی از مدیرانی است که احتمال کنار رفتنش به خاطر قانون منع به کارگیری بازنشستگان بسیار بالاست و براساس اظهارات موسوی؛ نماینده اصلاح طلب مجلس افشانی مشمول قانون است و باید از شهرداری تهران برود. اما به هر روی افشانی نیز نشان داده است که در دو ماه اخیر بیشتر در چینش کادر مدیریتی خود به نیرو‌هایی اطمینان دارد که قبلا با وی در استانداری فارس همکاربوده اند.

از این رو این نگرانی وجود دارد که با خروج نزدیک به ۴۵ معاون، شهردار منطقه و مدیران ارشد شهرداری، محمدعلی افشانی به دنبال جایگزینی آن‌ها با همشهریان خود باشد. در این بین تنها مولفه مهم می‌تواند شایسته سالاری باشد که این مولفه با رنگ و لعاب‌های قومیتی یا لابی گری هیچ هم خوانی نخواهد داشت.

محمد علی افشانی شهردار تهران تاکید می‌کند که در‌های شهرداری بسته نیست، اما جذب نیرو در شهرداری تهران از افرادی خواهد بود که در ۱۰ دانشگاه برتر تحصیل کرده اند.

وی معتقد است که باید به این افراد بها داده شود و برای آن‌ها اشتغال زایی صورت گیرد.

از سوی دیگر در شهرداری تهران با نزدیک به ۶۰ هزار کارمند، نیرو‌های شایسته و باتجربه بسیاری حضور دارند که می‌توانند در فرصت ایجاد شده، جایگزین مدیران بازنشسته شوند. ناهید خداکرمی؛ یکی دیگر از اعضای شورای شهر تهران نیز معتقد است که تمرکز شهرداری باید بر به کارگیری مدیران جوان داخل شهرداری باشد: «نیرو‌هایی که جایگزین بازنشستگان در شهرداری تهران می‌شوند باید استخدام شهرداری باشند و اولویت ما این است که از نیرو‌های داخلی برای پست‌ها استفاده کنیم.»

وی با اشاره به اینکه قطعا بعضی از افراد با رابطه و بدون تخصص خاص وارد شهرداری تهران شدند، گفت: «ممکن است در مواردی به خاطر یکسری سیاست‌های خاص نیرو‌هایی از بیرون از شهرداری آورده شوندولی اولویت شورا و شهرداری استفاده از نیرو‌های درون مجموعه است.» با وجود تاکیدات برخی از اعضای شورای شهر تهران مبنی بر به کارگیری جوانان داخل شهرداری تهران برای پست‌های مدیریتی خالی، به نظر می‌رسد همانند تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان که مدیرانی را بالاجبار راهی خانه‌های خود خواهد ساخت، شورای شهر تهران نیز می‌تواند قوانین مشابه‌ای در حوزه مدیریت شهری تصویب کند.

شورا می‌تواند، از شهردار تهران بخواهد تا در ابتدا نیرو‌های داخل شهرداری را در اولویت انتصاب در معاونت ها، شهرداری مناطق و مدیریت‌های سازمان‌های شهرداری قرار دهد و در صورتیکه وی اصرار به ورود نیرو‌های خارج از شهرداری داشته باشد، این نیرو‌ها در صحن شورا حضور پیدا کرده و رای اعتماد کسب کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد