معمای دست‌های گدایی پایتخت

کد خبر: 852066

افشانی درباره کاهش تکدی‌گری در تهران نیز گفت: در شهر تهران تکدی‌گری یک عارضه‌ای است که هر بیننده‌ای را ناراحت می‌کند و تعدادی از این تکدی‌گران تبعه‌های خارجی و بخشی دیگر نیز از استان‌های دیگر به شهر تهران آمده‌اند که ظاهر شهر را خراب می‌کنند، که این برازنده تهران نیست.

معمای دست‌های گدایی پایتخت

صبح نو: آقای محمدعلی افشانی، شهردار تهران نخستین نشست خبری با اشاره به اینکه یکی دیگر از اولویت‌های ما کاهش آسیب‌های اجتماعی است، گفت: رهبر انقلاب بار‌ها به کاهش آسیب‌های اجتماعی تأکید داشته و همه کسانی که در اداره امور کشور نقش دارند باید درباره کاهش آسیب‌های اجتماعی اقدام کنند.

وی درباره کاهش تکدی‌گری در تهران نیز گفت: در شهر تهران تکدی‌گری یک عارضه‌ای است که هر بیننده‌ای را ناراحت می‌کند و تعدادی از این تکدی‌گران تبعه‌های خارجی و بخشی دیگر نیز از استان‌های دیگر به شهر تهران آمده‌اند که ظاهر شهر را خراب می‌کنند، که این برازنده تهران نیست.

افشانی گفت: جمع‌آوری متکدیان از برنامه‌های قبلی ماست و با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا سال آینده در شهر تهران گدا و متکدی نخواهیم داشت. استانداری تهران نیز در این خصوص اقدام خواهد کرد و نهاد‌های خدمات‌رسان مانند کمیته امداد نیز نقش‌آفرین خواهند کرد.

وی افزود: از مجموع متکدیانی که در سطح شهر تهران هستند ۷۰ درصد خارجی و ۳۰ درصد ایرانی که از این ۳۰ درصد ۱۰ درصد آن متعلق به شهر تهران هستند و مابقی متکدیانی هستند که از سایر شهر‌ها و استان‌های کشور وارد تهران می‌شوند. اعتیاد در محلات فقیر شهر تهران وجود دارد و از اولویت‌های ما رسیدگی به این موضوع است با توجه به نقش وزیر کشور، وزارت کشور و استانداری‌های کشور در این باره اقداماتی را انجام خواهند داد.

با این وجود و حرف‌هایی که شهردار پایتخت گفته است، رییس‌پلیس پایتخت با ابراز امیدواری گفته است: «امیدوارم شهردار به وعده‌اش درباره جمع‌آوری متکدیان عمل کند.» سردار حسین رحیمی درباره وعده شهردار تهران مبنی بر اینکه در یک سال متکدیان تهران را جمع می‌کنیم، گفت: این موضوع تحت اختیار شهرداری است و به پلیس ربطی ندارد با این حال امیدواریم این اتفاق بیفتد، اما اینکه می‌گویند ۷۰ درصد متکدیان خارجی هستند اصلاً این موضوع را تأیید نمی‌کنم. از اول امسال تا امروز حتی یک متکدی خارجی هم به ما تحویل داده نشده است پس نمی‌توان چنین ادعایی را مطرح کرد.

آقای محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران نیز در اسفندماه ۹۶ گفته بود: تکدی‌گری یکی از مهم‌ترین معضلات تهران است که چهره شهر را کریه کرده است و متأسفانه شواهد نشان می‌دهد که آمار متکدیان تهران در حال افزایش است. بحث گسترش حاشیه‌نشینی در کلانشهرها، فقر، توزیع ناعادلانه ثروت و به هم ریختن نظم و هرم جمعیتی کشور، مسأله‌ای است که چندین دهه است تهران و سایر کلانشهر‌ها را رنج می‌دهد. متأسفانه خیلی از روستا‌های کم‌آب در مناطق کویری و حتی روستا‌های پرآب در غرب کشور از سکنه خالی شده است و ساکنان به حاشیه شهر آمده‌اند.

وی ادامه داد: عده‌ای برای کسب پول بیشتر به تهران آمدند، اما با توجه به آمار بالای بیکاری، از یافتن شغل ناامید شده‌اند و برخی از آ‌نها وارد حوزه تکدی‌گری شدند. در دهه‌های ۶۰ و ۷۰، حرکت‌هایی برای جمع‌آوری متکدیان انجام و برخی حلبی آباد‌ها از سطح تهران جمع‌آوری شد تا مهاجران به محل زندگی خود بازگردند، اما این سیاست چندان کارساز نبود.

این عضو شورای شهر تهران، با بیان این که دستگاه‌های مرتبط برای حل معضل تکدی‌گری باید به طور جدی‌تری وارد عرصه شوند، اظهار کرد: تعداد متکدیان بسیار زیاد است و منابع مالی برخی سازمان‌ها مانند کمیته امداد برای ساماندهی آنان پاسخگو نبود. شهرداری نیز اقداماتی در این راستا انجام داد و مراکز متعددی مانند بهاران برای اسکان متکدیان و معتادان ایجاد کرد، اما متأسفانه حضور متکدیان گسترده است و نیازمند اقدامات بیشتری است. میرلوحی بیان کرد: در دوره شورای شهر جدید تهران، شهرداری با همکاری وزارت رفاه طرح‌هایی مانند ایجاد اشتغال و بازگرداندن متکدیان به زندگی و شغل پیشین خود دارد که اگر اجرایی شود، تا حد چشمگیری از آمار متکدیان حاضر در سطح شهر کاسته خواهد شد.

آقای، ولی الله شجاع پوریان، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در ۱۲ تیرماه به «فارس» درباره آغاز جمع‌آوری متکدیان در تهران گفته بود: این کار شروع شده و به دنبال این هستیم به گونه‌ای مدیریت کنیم که بتوانیم یک اقدام اساسی انجام دهیم. متکدیان در سنوات گذشته نیز جمع‌آوری می‌شدند و ما به دنبال این هستیم که یک شورای راهبردی ایجاد کنیم. با بیان اینکه شهرداری وظیفه‌ای درباره ساماندهی متکدیان ندارد، ادامه داد: در توان شهردار نیست تمام کار‌ها را انجام دهد و در زمینه متکدیان دستگاه‌های متولی زیاد است و باید این دستگاه‌ها با هم هماهنگ شود. تهران سرریز آسیب‌های اجتماعی است و بسیاری از متکدیان در پایتخت شهرستانی هستند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت