ادامه قطعی برق در کشور تا دو هفته آینده

کد خبر: 844605

مدیرعامل شرکت توانیر: قطعی برق به علت گرمای هوا و افزایش مصرف تا دو هفته آینده در کشور ادامه خواهد داشت.

ادامه قطعی برق در کشور تا دو هفته آینده
خبرگزاری صداوسیما: آرش کردی در برنامه «گفتگوی ویژه خبری» شبکه دو سیما افزود: به ازای هر یک درجه افزایش گرما، ۱۵۰۰ مگاوات به مصرف برق کشور اضافه می‌شود.
وی ظرفیت نیروگاه‌های برقابی کشور را ۱۴ درصد مجموع ظرفیت نیروگاهی کشور دانست و گفت: این نیروگاه‌ها پنج درصد برق کشور را تأمین می‌کنند.
کردی با اشاره به کاهش نزولات جوی از سال گذشته تاکنون افزود: پارسال تا ۹۵۰۰ مگاوات از ظرفیت نیروگاه‌های برقابی استفاده کردیم که امسال ظرفیت استفاده از آن‌ها بیش از پنج هزار مگاوات کاهش یافته است. وی با اشاره به رشد پنج تا شش درصدی مصرف سالانه برق گفت: در پنج سال گذشته بیش از ۹ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های برق کشور اضافه شده است. مدیرعامل شرکت توانیر گفت: قطعی برق مرتبط با گرمای هوا و افزایش مصرف است و بنا بر پیش بینی هواشناسی، شدت گرما تا دو هفته آینده در کشور وجود دارد و از این رو قطعی برق هم دستکم تا همین زمان ادامه خواهد داشت. مدیرعامل شرکت توانیر افزود: در زمان اوج مصرف تابستان پارسال بیش از ۵۵ هزار مگاوات برق مصرف می‌شد که این میزان هم اکنون به ۵۷ هزار مگاوات افزایش یافته است. کردی تصریح کرد: از سال ۸۷ تا کنون ظرفیت نیروگاه‌های برقابی کشور به این حادی نبوده است. وی عدم توازن در قیمت تمام شده و فروش هر کیلووات برق را از جمله مشکلات این صنعت دانست و گفت: قیمت تمام شده هر کیلووات برق ۱۱۰ تومان است در حالی که ما آن را کیلوواتی ۶۷ تومان می‌فروشیم. کردی افزود: در سال ۹۲ تلفات و هدررفت برق در شبکه توزیع ۱۶ درصد بود که با اقدامات صورت گرفته این مقدار هم اکنون به ۱۰.۶ درصد کاهش یافته است. وی تصریح کرد: روند رشد مصرف برق در کشور مناسب نیست از این رو نیازمند نگرشی جدید و مدیریت مصرف انرژی و به ویژه برق هستیم. مدیرعامل شرکت توانیر گفت: در حال حاضر صادرات برق به خارج از کشور نداریم بلکه برای کمک به شبکه ۳۰۰ تا ۴۰۰ مگاوات برق واردات داریم. کردی افزود: هم اکنون ۱۷ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی در حال تبدیل به سیکل ترکیبی است بدون اینکه برای مصرف آن سوخت در نظر گرفته شود. وی گفت: در بخش صنعت در تلاش با صاحبان صنعت برای توافق در زمینه مدیریت مصرف برق هستیم و موفق به مدیریت مصرف ۱۵۰۰ مگاوات برق در این بخش شده ایم. کردی افزود: ۶۰ درصد نیروگاه‌های کشور را بخش خصوصی اداره می‌کند و سرمایه گذاری در ۱۰۰ درصد انرژی‌های تجدیدپذیر را هم بخش خصوصی انجام داده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس هم در این برنامه گفت: اصلی‌ترین مشکل در وضعیت کنونی برق کشور؛ ضعف مدیریت است. بهروز نعمتی افزود: در حالی که در دوره کوتاه ۴۲ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شد در پنج سال اخیر تنها پنج هزار مگاوات به این ظرفیت اضافه شده است. وی با بیان اینکه تلفات و هدرروی برق در شبکه توزیع ۱۷ درصد است گفت: نیازمند اصلاح سیستم و مدیریت در صنعت برق هستیم. نعمتی افزود: در شرکت‌های خصوصی مشکلی در زمینه تولید، توزیع و انتقال برق وجود ندارد، اما در شرکت‌های خصولتی اینگونه نیست و مشکلات بسیار است.
عضو هیئت مدیره سندیکای برق ایران هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: همه مراحل تولید، توزیع و انتقال برق در کشور بومی است. حمیدرضا صالحی افزود: در دولت‌های هفتم و هشتم ۴۳ هزار ظرفیت نیروگاهی نصب شد و ۱۷ هزار در حال ساخت با ۷۰ درصد پیشرفت به دولت بعد تحویل داد. وی گفت: در سال ۹۲ دولت جدید ۶۵ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی تحویل گرفت و در کنار آن ۵۶۰۰ هزار مگاوات در حال احداث بود. صالحی با بیان اینکه مشکل اصلی در صنعت برق؛ بی پولی است، افزود: ما به التفاوت قیمت تمام شده و فروخته شده هر کیلووات برق را فراموش کرده ایم و این باعث شده است که سرمایه گذاری در آن صورت نگیرد. وی گفت: ازجمله راهکار‌های مناسب برای بهبود وضعیت برق کشور؛ اتصال شبکه برق به کشور‌های شمالی است تا در فصول مختلف بتوان به تبادل برق اضافی میان کشور‌ها دست یافت.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت