توقف خط ۷ مترو در هفت‌خان شایعات و مشکلات

کد خبر: 820764

خط ۷ متروی تهران که از ورزشگاه تختی در افسریه شروع و به میدان کتاب در سعادت‌آباد منتهی می‌شود، ۸ ایستگاه این خط در خرداد ۹۶ افتتاح و در آبان‌ماه همان سال به دلیل مشکلات ایمنی و برخی کار‌شکنی‌ها تعطیل شد..

توقف خط ۷ مترو در هفت‌خان شایعات و مشکلات

روزنامه جوان: خط ۷ متروی تهران که از ورزشگاه تختی در افسریه شروع و به میدان کتاب در سعادت‌آباد منتهی می‌شود، ۸ ایستگاه این خط در خرداد ۹۶ افتتاح و در آبان‌ماه همان سال به دلیل مشکلات ایمنی و برخی کار‌شکنی‌ها تعطیل شد..

خط ۷ متروی تهران به طول ۲۷ کیلومتر و شامل ۲۲ ایستگاه است که از ورزشگاه تختی در افسریه شروع و به میدان کتاب در سعادت‌آباد منتهی می‌شود، ۲۰ کیلومتر این خط با ۸ ایستگاه در خرداد ۹۶ افتتاح و در آبان‌ماه همان سال به دلیل مشکلات ایمنی و برخی کار‌شکنی‌ها تعطیل شد.

تعطیلی این خط که با سرمایه هنگفت شهری احداث شده در شرایطی که شهروندان تهرانی زیر بار آلودگی‌های شهری و بار ترافیکی در رنج و عذاب هستند، جای تأمل دارد! عده‌ای معتقدند که تعطیلی مترو با نگاه بعضاً سیاسی صورت گرفته است. در این میان عده‌ای دیگر معتقدند که مسائل و مشکلات حاشیه‌ای و کامل نبود‌ن تجهیزات آن را به آستانه تعطیلی کشانده است. وعده مدیریت جدید شهری برای افتتاح این خط ریلی در اول اردیبهشت از سوی مدیریت شهری داده شده بود، ولی افتتاح آن در میان تغییر و تحولات مدیریت شهری یعنی استعفای نجفی و انتخاب شهردار گم شده است. بازار داغ شایعات خود در افتتاح و تکمیل این خط مترو که جنوب شرقی شهر را به شما‌ل غربی پایتخت متصل می‌کند، موجب سنگ‌اندازی شده است. متروی تهران هم‌اکنون دارای پنج خط فعال و برنامه توسعه سایر خطوط نیز در دست اجرا‌ست. در این راستا سال گذشته بود که خط ۷ مترو به‌عنوان عمیق‌ترین و طولانی‌ترین خط متروی تهران در خردادماه افتتاح شد. خط ۷ متروی تهران در زمان مدیریت قالیباف، شهردار وقت تهران در روز‌های آغازین کار خود تنها سه ساعت در روز فعالیت می‌کرد، اما در اواخر فعالیت خود، ساعت کاری آن از ۳ به ۱۲ ساعت یعنی از ۶ صبح تا ۱۸ عصر افزایش یافت. عمیق‌ترین خط متروی تهران از شهرک امیرالمؤمنین (ع) (قصر فیروزه) در کنار ورزشگاه تختی در جنوب شرقی تهران آغاز و پس از طی کردن مسیر شرق به غرب و تقاطع با خط یک در ایستگاه مترو محمدیه از ایستگاه بریانک به سمت شمال متمایل و در ایستگاه متروی شهید‌نواب صفوی با خط ۲، در ایستگاه متروی توحید با خط ۴ و در ایستگاه متروی دانشگاه تربیت مدرس با خط ۶ تقاطع خواهد داشت و سپس در امتداد بزرگراه چمران ادامه پیدا می‌کند، پس از عبور از کنار برج میلاد وارد میدان صنعت در شهرک غرب شده و در انتها به میدان کتاب (میدان فرحزادی، میدان بوستان) در سعادت‌آباد می‌رسد. خط ۷ مترو در زمان مدیریت شهری محمدباقر قالیباف افتتاح و در آبان سال گذشته به علت مشکلاتی بسته شد.

تکمیل خطوط مترو می‌تواند ظرفیت را ۳ برابر کند

محمد علیخانی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: باید تلاش کنیم با تکمیل خطوط هفت‌گانه و افزایش ظرفیت جابه‌جایی، مسافران بیشتری را به سمت استفاده از مترو سوق دهیم. وی تصریح کرد: در حال حاضر مردم برای استفاده از مترو راغب هستند، اما مشکل اصلی مترو، کمبود ناوگان است که شورای اسلامی شهر تهران تمام تلاش خود را برای تأمین اعتبارات بیشتر در این زمینه می‌کند. علیخانی با اشاره به اینکه در حال حاضر روزانه ۱۸ تا ۲۰ میلیون سفر در شهر تهران صورت می‌گیرد، افزود: هر چقدر ظرفیت مترو را بیشتر کنیم، می‌توانیم جمعیت بیشتری از مردم را به سمت این حمل‌ونقل پاک سوق دهیم و به کاهش آلودگی هوا و ترافیک پایتخت کمک کنیم. وی با ابراز تأسف از آمار و رقم‌های اغراق‌آمیزی که قبلاً در خصوص جابه‌جایی مسافر در مترو اعلام شده بود، افزود: شاید این اعداد به خاطر گرفتن اعتبارات بوده، اما با توجه به بررسی‌ها و تعداد واگن‌ها و قطار‌هایی که داریم، در حال حاضر به حدود ۲ میلیون سفر در روز رسیده‌ایم. علیخانی خاطر نشان کرد: اگر زیرساخت‌ها و نیاز‌های خطوط کنونی مترو را در بخش ایمنی و واگن‌ها برطرف کنیم، می‌توانیم به ۶ میلیون سفر در روز برسیم. رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران به اقدامات این شورا برای حمایت از مترو اشاره کرد و گفت: در جلسه شورا طرح دو فوریتی ۴ هزار میلیارد تومانی اوراق مشارکت خط ۶ و ۷ مترو به تصویب رسیده است. وی افزود: هر سفر که به مترو اضافه می‌شود مصرف سوخت کاهش پیدا می‌کند و براساس آن باید از این صرفه‌جویی که صورت گرفته مبلغی را برای کمک به مترو پرداخت کنند.

خط ۷ مترو به ۱۷ هواکش میان تونلی نیاز دارد

چندی پیش نیز مدیرعامل شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه با اشاره به اینکه خط ۷ متروی تهران از ورزشگاه تختی شروع و به میدان کتاب سعادت‌آباد ختم می‌شود، گفت: در مورد توسعه این خط دو پیشنهاد مبنی بر امتداد آن با شاخه غربی به سمت جنت‌آباد شمالی و با شاخه شرقی به سمت ولنجک مطرح است. علی امام با بیان اینکه خط ۷ متروی تهران به طول ۲۷ کیلومتر و شامل ۲۲ ایستگاه است که از ورزشگاه تختی در افسریه شروع و به میدان کتاب در سعادت‌آباد منتهی می‌شود، گفت: ۲۰ کیلومتر این خط با هشت ایستگاه در خرداد ۹۶ افتتاح و در آبان‌ماه همان سال به دلیل مشکلات ایمنی تعطیل شد. مدیرعامل شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه افزود: تعطیلی این خط به دلیل ارتقای سطح ایمنی صورت گرفت و دلیل اصلی و مهم تعطیلی نیز ایمنی این خط و تأمین هواکش‌های میان تونلی و هواده‌های ایستگاه‌ها بود. وی با تأکید بر اینکه طبق استاندارد‌ها حدفاصل هر ایستگاه باید یک هواکش میان تونلی و هر ایستگاه سه هواده وجود داشته باشد که برای این خط ۱۷ هواکش در طول مسیر طراحی شده است، تصریح کرد: در زمان افتتاح ۱۳ کیلومتر از خط ۷، حتی یک مورد هم هواکش در مدار بهره‌برداری قرار نگرفته بود؛ همچنین سیگنالینگ این خط نیز راه اندازی نشده بود که آن هم در دستور کار قرار گرفته است. امام در خصوص اینکه طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته هفت کیلومتر از این خط با هفت ایستگاه حدفاصل ایستگاه مولوی تا نواب صفوی در خرداد امسال افتتاح می‌شود، ادامه داد: ۲۰ کیلومتر دیگر از این خط در فاز دوم تا پایان تابستان و فاز سوم برای تکمیل کار در نظر گرفته شده است. همچنین بهره‌برداری آن نیز تا پایان سال پیش‌بینی شده که در صورت تأمین منابع مالی طبق زمان‌بندی انجام می‌شود. مدیرعامل شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه در مورد طرح توسعه خط ۷ نیز عنوان کرد: در گذشته بررسی‌هایی برای ادامه این خط صورت گرفت که بر این اساس دو مسیر مطرح شد؛ یکی شاخه غربی از میدان کتاب به سمت جنت‌آباد شمالی و دانشگاه علوم تحقیقات و یکی دیگر شاخه شرقی به سمت نمایشگاه بین‌المللی و ولنجک که باید توسط مشاور طرح جامع حمل‌و‌نقل ریلی بررسی شده و پس از جمع‌بندی نهایی ابلاغ شود.

چمران: تعطیلی خط ۷ متروی تهران سیاسی بود، نه فنی

به‌زعم بسیاری از کارشناسان مسائل شهری، وضعیت تهران از منظر زیرساختی به حد‌قابل قبولی رسیده و مسئولان جدید در بسیاری از بخش‌ها تنها بهره‌بردار خواهند بود. عملکرد مترو و اتوبوسرانی تهران سال‌هاست که به روال مشخصی رسیده و طبق برنامه انجام می‌شود که یکی از دلایل این قاعده‌مندی، انگیزه بالا و مدیران میدانی پرتلاش در دوره گذشته است. بر این اساس رئیس شورای شهر چهارم گفت: در آستانه سومین ماه سال ۹۷ هستیم، در حالی که همچنان خط ۷ راه‌اندازی نشده و ابهامات و دلایل سیاسی پشت آن همچنان عامل بسته شدن این خط با اهمیت در حمل‌ونقل عمومی پایتخت است. مهدی چمران، رئیس پیشین شورای شهر تهران با اشاره به تبعات بی‌توجهی به مسئله حمل‌ونقل عمومی شهر تهران به تسنیم اظهار کرد: مسئله حمل‌ونقل در شهر تهران از جمله موضوعات حادی است که همواره مورد توجه کارشناسان شهری و حتی سلامت قرار دارد؛ چراکه مشکلات و مضیقه‌های حمل‌ونقل شهری به صورت مستقیم بر آلودگی هوا، افزایش ترافیک، اتلاف وقت شهروندان و از همه مهم‌تر بر عدم سلامت جامعه به شدت تأثیر‌گذار است. بی‌شک در صورت برطرف کردن کمبود‌های حمل‌ونقل عمومی در کلانشهری، چون تهران شاهد کاهش آلودگی و افزایش سلامت عمومی جامعه خواهیم بود؛ چراکه گسترش حمل‌ونقل شهری منجر به از بین رفتن ترافیک و به تبع آن کاهش آلودگی هوا خواهد شد. وی درخصوص عدم راه‌اندازی خط ۷ متروی تهران به بهانه‌های سیاسی خاطر نشان کرد: بی‌شک ریشه آلودگی هوای تهران در کمبود ناوگان حمل‌و‌نقل شهری است که با جایگزین کردن ناوگان‌های عمومی بخش قابل‌توجهی از این دغدغه برطرف می‌شود. مترو به عنوان یکی از اصلی‌ترین خطوط حمل‌ونقلی تهران در دوران مدیریت شهری قالیباف مورد‌توجه مدیریت شهری و اعضای شورای شهر قرار داشت و قرار بود که خطوط مترو با قوت و قدرت بیشتری به بهره‌برداری برسد. در حالی این موضوع مورد توجه شورای چهارم و مدیریت قالیباف بود که متأسفانه خط ۷ بعد از روی کار آمدن اعضای شورای پنجم تعطیل و به‌رغم ادعای راه‌اندازی آن تا چند ماه و تعویق آن به پایان سال ۹۶ در سومین ماه سال ۹۷ هستیم، در حالی که همچنان خط ۷ راه‌اندازی نشده و ابهامات و دلایل سیاسی پشت آن همچنان عامل بسته شدن این خط با اهمیت در حمل‌ونقل عمومی پایتخت است.

پایان خرداد وعده جدید برای افتتاح

با این حال توجیه جدید مدیریت شهری برای تأخیر در افتتاح خط ۷ مترو در حالی صورت گرفت که محسن پورسیدآقایی، معاون ترافیکی شهردار تهران گفت: قرار بود بخشی از خط هفت مترو تا آخر اردیبهشت‌ماه امسال افتتاح شود، اما با توجه به مشکلات مالی و وارد کردن برخی تجهیزات از گمرک، بهره‌برداری از این خط به آخر خرداد‌ماه موکول شد. خرداد‌ماه سال گذشته ۲۲ کیلومتر از ۲۷ کیلومتر خط ۷ متروی پایتخت با هفت ایستگاه مسافرگیری در آیینی با حضور محمدباقر قالیباف، شهردار سابق به بهره‌برداری رسید. افتتاح این خط با اعتراض و واکنش بسیاری از اعضای شورای اسلامی شهر تهران و کارشناسان مواجه شد. پس از استقرار تیم جدید مدیریت شهری تهران، کمیته‌ای مسئول رسیدگی به وضعیت ایمنی خط ۷ مترو شد که در نهایت براساس نظر این کمیته، فعالیت خط ۷ مترو از اوایل آبان ماه سال گذشته برای تجهیز و تأمین موارد ایمنی استاندارد و فنی متوقف شد. در تازه‌ترین اظهار‌نظر‌ها در خصوص باز‌گشایی متروی خط ۷ مدیر‌عامل شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه از راه‌اندازی خط ۷ متروی تهران در اواخر خردادماه سال‌جاری خبر داد. علی امام اظهار کرد: آبان‌ماه سال گذشته بود که خط ۷ مترو به دلیل پاره‌‍‌ای از مسائل ایمنی تعطیل شد تا به مشکلات آن رسیدگی شود. وی با بیان این نکته که به دلیل ضرورت تأمین منابع مالی کار تعمیر و تجهیز خط هفت مترو با تأخیر شروع شد، افزود: تا پایان اردیبهشت که آن را زمان بازگشایی خط ۷ مترو دانسته‌اند، قطعاً این مسیر آماده بهره‌برداری نخواهد شد و اواخر خردادماه ماه زمانی است که شرکت متروی تهران به دلیل کار‌های اجرایی آن را برای راه اندازی مجدد خط ۷ در نظر دارد. افشین حبیب‌زاده، عضو کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران نیز در این‌باره گفت: سیگنالینگ مورد استفاده در این خط «موقت» بوده، موقت بودن سیگنالینگ بسیار خطرناک بود؛ چراکه راهبر با استفاده از بی‌سیم با مرکز در ارتباط بود. حبیب‌زاده با خاطرنشان کردن این مهم که این خط دارای نواقص زیادی بود که ضریب ناایمنی را افزایش می‌داد، یادآور شد: جالب است بدانید که نامه‌های مشاور خط نیز در جلسه قرائت شد که اتفاقاً در هیچ نامه‌ای مشاور خط به طور صریح اعلام نکرد که این خط ایمن است؛ چراکه با وجود این حجم نواقص نمی‌توانست تأییدیه‌های لازم را ارائه دهد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت