سرویس اجتماعی فردا: مجتبی شاکری عضو پیشین شورای اسلامی شهر تهران با اظهار تعجب از انتخاب آقای افشانی به عنوان شهردار تهران گفت: انتخاب آقای افشانی به عنوان شهردار تهران تعجب همه ناظران را پس از دو ماه از استعفای آقای نجفی برانگیخت. شاید یکی از مسائل مورد توجه حاشیههای انتخاب شهردار بود که نقش شورای شهر دراین حاشیه سازی بسیار پررنگ بود. آخرین انتخاب شهردار که به آقای افشانی رسید موجب تعجب کارشناسان و صاحب نظران حوزه شهری شد چرا که غیر از ایشان افراد متخصص و متبحری بودند که امکان مدیریت مطلوب تری را در شهر تهران میتوانستند داشته باشند.
وی با ابراز شک و تردید به کارآیی شهردار متخب شورای شهر خاطر نشان شد: بعد از عدم کارآیی آقای نجفی و تحمیل هزینههای سنگین به شهر تهران انتظار میرفت شورای شهر از حاشیهها دوری کند و با انتخاب چهرهای کارآمد و بی حاشیه، آفتهای تحمیل شده بر شهر و شهروندان را جبران نماید که متاسفانه با انتخابی مواجه شدیم که یک بار دیگر منجر به ایجاد شک وتردید بسیاری شد.
مجتبی شاکری دلیل اظهار شک و تردیدهای صورت گرفته را اینگونه عنوان نمود: انتخاب فردی که با واکنش نمایندگان استان فارس در مقام استانداری مواجه شد بنحوی که استعفای دسته جمعی و اعتراضات خاصی را به دنبال داشت و واکنش مردم به استانداری ایشان همه و همه نشان دهنده آن است که آقای افشانی از سرمایه لازم مدیریتی برای قبول مسوولیت کلانشهری، چون تهران برخوردار نیست.
وی با نمایشی خواندن جلسات شورای شهر اظهار داشت: متاسفانه شیوه دو لایه کردن جلسات شورا و نوآوری در پدیده محرمانه سازی جلسات از آن دست کارهایی است که از این شورا کلید زده شده بنحوی که حتی خبرنگاران هم امکان حضور دراین جلسات را ندارند. اتخاذ تصمیمات شهری در جلسات هم اندیشی بدون حضور اصحاب رسانه و بسته شدن درهای شورا به روی خبرنگاران ارائه نظرات پاستوریزه شده به صحن بدون کمترین گفتگویی وبه رای گذاشتن آنها پدیده نوظهوری است که از اعضای شورای پنجم بنیان گذاری شده است. این مورد نه تنها درخصوص انتخاب آقای افشانی بلکه پیش از این نیز درباره آقای نجفی تکرار شده بود ودر استعفای ایشان مشاهده کردیم که جلسات رسمی شورا تنها یک نمایش بی خاصیت بود که فقط آرای کاندیداها را به نمایش میگذاشت واز گفتگوهای چالشی و بحث ونظر پیرامون عملکرد مثبت یا منفی شهردار یا چگونگی انتخاب شهردار خبری نبود. بی شک چنین نمایشهایی نشان میدهد که بین کارگزاران و اصلاح طلبان تقابلهایی وجود دارد که سعی میکنند از بروز آن به بیرون خودداری کنند.
مجتبی شاکری در پایان با خاطر نشان کردن بنیان گذاری غلط شورای پنجم در پنهان کاری تصریح نمود: مسلما پنهان شدن جلسات در قالب هم اندیشی به معنای آن است که اگر کسانی در بین اعضای شورا با روند برنامه ریزی وتصمیم گیری ونظارت شورا مخالف هستند به دلیل آنکه نگاه حزبی و سیاسی بر این شورا حاکم است امکان اظهار مخالفت ندارند هر چند میدانند حق آنها در اظهار نظر پایمال میشود مجبور به سکوت میشوند، این پدیده در سایر شوراها دیده نشده از این رو میتوان با جرات گفت: پدیدهای است که شورای شهر بنیان گذار آن است و حتی به نظر میرسد اعضای شورای شهر از آفات جدی آن برای خود و جایگاه نظارتی شورا بی اطلاع یا توجهی به آن ندارند.
دیدگاه تان را بنویسید