روزنامه جوان: سرنوشت کلیددار ابرشهر تهران پس از ماهها سرگردانی، امروز از میان دو نامزد نهایی مشخص خواهد شد. رایزنی اعضای شورا پشت درهای بسته بهشت تا دیروقت روز گذشته ادامه داشت تا امروز از میان افشانی و مکارم دومین شهردار دوره پنجم شورای شهر پایتخت در یک سال گذشته انتخاب شود. انتخاب شهردار در حالی به مرحله حساس نزدیک میشود که روز گذشته شهردار مستعفی از روی تخت بیمارستان نامهای در حمایت از سمیعالله حسینی مکارم ارسال کرده است. اکنون باید دید که گروکشی و سهمخواهی اعضای شورا از درون شورا و سایر افراد ذینفوذ از بیرون شورا چه نتیجهای خواهد داد. آیا تهران با انتخاب شهردار از این بلاتکلیفی و سرگردانی خارج میشود؟ از صبح گذشته آخرین رایزنیهای اعضای شورای شهر تهران با دو نامزد نهایی شهرداری تهران در پشت درهای بسته آغاز شد. این در حالی است که پس از جلسه هفته گذشته اعضای شورای شهر تهران و انتخاب دو گزینه نهایی با انصراف سه تن از نامزدها، جلسات کاندیداها با اعضای شورای شهر تهران و کمیسیونها آغاز شد. حاشیهها پررنگتر از متن سیدمحمد علی افشانی و سمیعالله حسینی مکارم دو گزینهای هستند که امروز با یکدیگر
رقابت خواهند کرد و از بین آنها هفدهمین شهردار تهران برای پایتخت انتخاب خواهد شد. در همین رابطه نامزدها به نام برخی از معاونین و مدیران خود که قرار است در آینده در شهرداری مشغول به کار شوند نیز اشاره داشتهاند که پیش از این محسن هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای شهر تهران اعلام کرده بود این موضوع از دستور کار خارج شده و نامزدها نیازی به معرفی معاونین خود ندارند. در حالی دو نامزد نهایی تصدی پست شهرداری تهران به رقابت میپردازند که حاشیههای این دو نامزد در خبرها و شبکههای مجازی و اظهارنظرهای کارشناسان پررنگتر از متن است. دستخط نجفی در حمایت از حسینیمکارم محمدعلی نجفی شهرداری پیشین تهران که این روزها دوره نقاهت را سپری میکند، از روی تخت بیمارستان از سمیعالله حسینیمکارم برای شهرداری تهران حمایت کرده است. دستخط شهردار مستعفی را که رسانههای اصلاحطلب و شبکههای مجازی منتشر کردهاند، درحالی دست به دست میشود که صبح امروز ۲۳ اردیبهشت ۹۷، شورای شهر تهران باید به سمیعالله حسینیمکارم یا محمدعلی افشانی، برای شهرداری تهران رأی دهد. حسینی مکارم، سرپرست فعلی شهرداری تهران است و معاون نجفی در شهرداری و سازمان
میراث فرهنگی بوده است. افشانی هم معاون عمرانی وزیر کشور و البته در دولت یازدهم، استاندار فارس هم بوده است. رسانههای اصلاحطلب درحالی دستخط نجفی را منتشر کردهاند که تاکنون خبرهای مربوط به نجفی در کانال اطلاعرسانی او یا اینستاگرامش یا حساب توییترش منتشر میشد، اما این دستخط در هیچکدام از این شبکههای اجتماعی وجود ندارد!
لیست رفاقتی وراثتی احمد حکیمیپور، عضو شورای دوره اول نیز در تحلیل فضای شورای پنجم به «تسنیم» گفت: لیست اصلاحطلبان رفاقتی و وراثتی بسته شد و باید اصلاحطلبان از تجربه شورای اول درس بگیرند. عضو اصلاحطلب شورای شهر اول و چهارم میگوید بحث دیگری که مطرح است، این است که قرار نبود در شورای شهر فراکسیون بازی صورت گیرد؛ چراکه لیستبه شکل جریانی بسته شده بود، نه حزبی بنابراین باید اتحاد جریانی از سوی شورا رعایت میشد که ظاهراً این اتفاق نیفتاد و شورا را به حاشیه کشاند. به اعتقاد من اعضای شورا باید خیلی زود خود را جمع و جور کنند و اسیر حاشیهها نشوند. البته نهتنها شورای سیاستگذاری، بلکه بقیه مسئولان کشور نیز باید خود را از حاشیهها به دور نگه دارند.
انتصابات نجفی کارشناسی نبود این عضو شورای اول افزود: به اعتقاد من موج اول انتصابات آقای نجفی خیلی کارشناسی نبود. یعنی یک فاصلهای بین مدیران جدید و مدیریت شهری انداخت. از سویی دیگر از آنجایی که بخش اعظم لیست شورای شهر شامل افراد جدید میشد، یک فاصله نیز میان شورای شهر و شهرداری ایجاد شد. این عوامل باعث شد که به یکباره موجی از نیروهای ناآشنا با مدیریت شهری وارد عرصه مدیریت شهر تهران شوند که هماهنگیای نیز با هم ندارند. در نهایت موجب شد که مدیریت شهری کار خود را از صفر آغاز کند.
شهر شهردار میخواهد اتفاقات پیش آمده نشان داد که اعضای شورا از وعدههای خود بهدلیل داشتن نگاههای سیاسی و نداشتن تخصص مورد نیاز شهر فاصله بسیاری گرفته و فقط شهر را در چنبره اصلاحطلبان خلاصه کردهاند. این نوع نگاه سبب شده است تا ترمز توسعه شهری در همه ابعاد آن کشیده شود و نگرانی از انتخاب شهردار کار آمد همچنان باقی بماند. حال باید منتظر ماند و دید که همت اعضای شورایی به ظاهر یکدست که دولت را در پشت خود دارند و شهردار را هم نیز از طیف خود انتخاب کردهاند میتواند زندگی شهری بیش از ۱۰میلیون شهروند پایتختنشین را رونق دهند یا کماکان به دعواهای درون جناحی و سهمخواهی خواهند پرداخت.
دیدگاه تان را بنویسید