سرویس اجتماعی فردا: شورای شهر تهران در آستانه انتخاب شهردار جدید تهران است. و این روزها با وجود اینکه بیشتر از هشت ماه از فعالیت شورای شهر تهران میگذرد، اخبار گوناگونی از اعضای مجلس شورای اسلامی و افراد سرشناس سیاسی نشان از سردرگمی بسیاری از اعضا و کم اختیار بودن یا بهتر است بگوییم بی اختیار بودن آنها در انتخاب شهردار تهران میدهد.
اقبال شاکری، عضو سابق شورای شهر تهران در رابطه با مدیریت شهری فعلی و شورای شهر پنجم به خبرنگار «فردا» میگوید: «اعضای شورای شهر از طریق لیستی وارد شورا شدند. از همان زمان مطالبی خارج از شورا گروههای سیاسی که این لیست را بسته بودند مطرح شد و اختلافاتی وجود داشت. حالا که هنوز هم این اختلافات سیاسی وجود دارد هر کدام از این گروهها میخواهند که نماینده خودشان انتخاب شود و برای مدیریت شهری انتخاب شود. همین مسئله سبب شده تا سرنوشت نیازهای شهری و خدمات شهروندان با مخاطره روبرو شود، زیرا که فشارهایی خارج از شورای شهر به اعضا وارد میشود و انتخابات مدیران و علی الخصوص شهردار تهران بر اساس تمایلات پشتیبان لیست سبب شده که شورا ناکارآمد باشد. متاسفانه این مسئله به انتخاب شهردار و کارکرد او نیز تسری پیدا خواهد کرد و همانطور که شاهد عدم موفقیت نجفی؛ اولین شهردار انتخابی شورای پنجم بودیم که بهانههایی آورد و استعفا داد، شهردار بعدی نیز کارآمد نخواهد بود.» شاکری به مشکلات شهر تهران اشاره میکند و میگوید: «در حال حاضر همه چیز در سطح شهر تهران متوقف شده است. همه منتظرند تا شاید شرایط تغییر کند و یک حرکتی در شهر اتفاق
بیافتد. وضعیت فعلی پایتخت وضعیت خوبی نیست و هر چه زودتر باید به این شرایط پایان داده شود. همچنین باید در حوزههای حمل و نقل عمومی و خدمات مرتبط با آن نیز هر چه زودتر اقداماتی صورت گیرد.» این عضو سابق شورای شهر تهران در رابطه با گزینههای انتخابی شورای شهر تهران برای شهرداری تهران میگوید: «متاسفانه باید گفت که گزینههای شهرداری تهران براساس سیاسی کاری و همان چینش خارج از شورا انتخاب شده است؛ و هر چند که این افراد تفاوتهای بسیاری با یکدیگر دارند، اما هیچ کدام از آنها نمیتوانند برای مدیریت شهر تهران کارآمد باشند.» شاکری در پاسخ به این سوال که شهردار جدید تهران چه خصوصیاتی باید داشته باشد، میگوید: «مهمترین شاخصی که میتوانم در انتخاب شهردار تهران از طرف شورای شهر مطرح کنم، دو موضوع است، یکی داشتن سابقه مدیریت کلان در کشور و دیگری آشنایی با مدیریت شهری و داشتن برنامه. به نظر من این دو تا موضوع یکی از شاکلههای مهم انتخاب شهردار است؛ و این در حالی است که به نظر من در بین افرادی که معرفی شدند، افراد متناسب با این ویژگی وجود ندارد و امیدوارم که انتخاب شهردار تهران از سیاسی کاری دور شود و شوراییها به انتخاب
فردی حرفهای که متناسب با مدیریت شهری پایتخت است توجه داشته باشند.»
این عضو سابق شورای شهر به آسیبهایی که به تهران و پایتخت نشینان با مدیریت شهری جدید و سیاسی کاری اعضای شورای شهر وارد شده است اشاره میکند و میگوید: «ای کاش از همان ابتدا شورای شهر به دور از سیاسی کاری فردی را به عنوان شهردار تهران انتخاب میکرد که قابلیت شهرداری تهران را داشته باشد و اگر این اتفاق میافتد دیگر شاهد مشکلاتی که این روزها پایتخت نشینان درگیر آن هستند نبودیم؛ و کاملا واضح و مشخص است که وقتی انتخابی غیر حرفهای و غیر تخصصی و با تقاضای خارج از شورا انجام گیرد، بعد از آن هم این دخالتها ادامه پیدا میکند و فشار به شهردار به صورت مستمر به وجود میآید و در نتیجه در مدیریت شهری خلل ایجاد خواهد شد.»
اقبال شاکری ادامه میدهد: «اگر شورای شهر نتواند مستقل و متناسب با قسمی که خورده برای مدیریت شهری صرفا نیازهای شهری را در نظر بگیرد، تهران بیشتر از شرایط فعلی درگیر مشکلاتی میشود که شاید جبران آن زمان زیادی ببرد.»
وی با اشاره به تجربه ناموفق شورای اول شهر تهران اظهار میدارد: «شورای پنجم شهر تهران یادآور رفتار شورای اول است و اگر این موضوع ادامه پیدا کند. به شهرداری تهران آسیب شدیدی وارد میشود و جایگاه شهردار تهران را از سطح ملی به سطح یک مدیر تنزل میدهد. در نتیجه ارتقا سطح خدمات شهری صورت نخواهد گرفت؛ و به نظرم اینها نکاتی است که اعضای شورای شهر در انتخاب شهردار باید به آن توجه داشته باشند.»
دیدگاه تان را بنویسید