یارکشی حزبی در انتخاب شهردار تهران

کد خبر: 806592

درگیری‌های پشت پرده حزب اتحاد ملت و کارگزاران بر سر انتخاب شهردار بعدی پایتخت ادامه دارد و آینده تهران همچنان در بلاتکلیفی است.

یارکشی حزبی در انتخاب شهردار تهران
خبرگزاری فارس: ‏واکنش غلامحسن کرباسچی ساعتی پس از انتشار لیست هفت نفره منتخب شورای شهر برای انتخاب شهردار آینده تهران، مهمترین اظهارنظر درباره رفتار شورای شهر در روز سه شنبه بود.
‏دبیرکل حزب کارگزاران در گفت‌وگویی درباره لیست ۷ نفره‌ای که برای انتخابات شهردار تهران تهیه شده است، گفته است: برای انتخاب شهردار جدید تهران کارایی و توان اجرایی در تهیه این لیست ملاک قرار نگرفته است و این یارکشی‌ها به زندگی مردم و جامعه آسیب خواهد زد چرا که فردی باید به عنوان شهردار انتخاب شود که ظرفیت و پتانسیل اداره شهر را داشته باشد. در واقع لیست به طور کامل با لابی آقایان تهیه شده و ملاک انتخاب شهردار کارایی نبوده است.
‏اینگونه به نظر می‌رسد که انتخاب شهردار بعدی تهران از یک فرآیند ساده تعیین گزینه‌ها برمبنای کارامدی و برنامه تبدیل به موضوعی برای تسویه حساب‌های درونی اصلاح طلبان شده است. ‏عنوان «یارکشی» که غلامحسین کرباسچی در سخنان خود بعد از حذف گزینه خودشان از لیست هفت نفره برای شهرداری استفاده کرد اشاره مستقیمی به درگیری‌های پشت پرده حزب اتحاد ملت و کارگزاران بر سر انتخاب شهردار بعدی تهران دارد.
‏حزب اتحاد ملی -مشارکت سابق- تا لحظه آخر، مخالف استعفای شهردار مستعفی تهران یعنی محمدعلی نجفی بود و درحالی که نجفی ادامه حضور خود در ساختمان بهشت را «خیانت» به مردم تهران می‌دانست نمایندگان این حزب در شورای شهر حتی از اداره شهر توسط معاونان شهرداری و مرخصی بلندمدت شهردار سخن می‌گفتند.
‏اتحاد ملی تنها در لحظه‌ای راضی به کنار رفتن نجفی شد که شرط کرد هرکسی جز محسن هاشمی کاندیدای شهرداری شود. در لیست هفت نفره‌ای که از نتیجه انتخاب شورای شهری‌ها منتشر شده، برخی به لحاظ سوابق اجرایی و توانایی مدیریتی با اغماض در حد شهردار یک منطقه شهرداری هستند و نه مدیریت کلان شهری مثل تهران که علاوه بر پایتخت سیاسی و اقتصادی بودن با ده‌ها مشکل ریز و درشت دست به گریبان است.
‏مشکلی که اصلاح طلبان در اداره شهر دارند تداوم همان مشکلی است که در بستن لیست شورای شهر وجود داشت. به عبارت دیگر اصلاح طلبان پذیرفتند تنها به اتکای «تکرار» عنان سرنوشت مدیریت شهری را به افرادی بسپارند که بسیاری از آن‌ها گمنام و جویای نام هستند و تا قبل از انتخابات شورای شهر حتی از جستجوی نامشان در اینترنت هم نتیجه‌ای حاصل نمی‌شد.
عجیب نیست اگر همان‌ها برای انتخاب شهردار بعدی تهران دل به باندبازی و یارکشی ببندند و با سرنوشت مردم تهران بازی کنند. ‏هفت گزینه معرفی شده توسط شورای شهر از این جهت که در انتخاب شان به جای واژه هایی، چون کارآمدی، نگاه به سابقه اجرایی و مدیریتی، توان مدیریتی و دیگر شاخصه‌های لازم برای یک شهردار، بازی‌های سیاسی ملاک بوده طبیعی است که در صورت تصدی سمت شهردار هم چاره‌ای جز تمکین از گروه‌های ذینفع نخواهند داشت. ‌ نمی‌توان از شهرداری که خروجی این هفت نفر است انتظار داشت در مدیریت شهر تهران سیاسی کاری نکند چه آنکه خود اساسا بر مبنای سیاسی کاری یا به قول کرباسچی با زدوبند روی کار آمده است. ‏نیاز امروز تهران مدیریت و کارآمدی است نه سیاسی کاری و دل بستن به جناح ها. شهر تهران در یکسال گذشته به واسطه درگیری‌های درون جناحی اعضای شورای شهر از «شهردار» محروم بوده است و نجفی در هفت ماهی که بود حتی فرصت نکرد از برخی از زیر مجموعه‌های خود بازدید کند. اینگونه به نظر می‌رسد که خروجی این هفت نفر هم ادامه همان روزگار است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت