ماجرای تخریب خانه از زبان سرپرست معلولان و شهرداری
جزئیات چگونگی و روند احداث منزل مسکونی برای خانواده معلولان ارومیهای به همراه دلایل تخریب آن و نقش شبکههای اجتماعی در نقل ناقص واقعیت در گزارشی به تفصیل بیان شده است.
خبرگزاری تسنیم: عصر روز جمعه خبری به سرعت در شبکههای اجتماعی به همراه چند تصویر دستبهدست میشد که از تخریب منزل مسکونی خانواده معلولان ارومیهای در منطقه ایثار این شهر روایت میکرد.
در واقع خبر اولیه به دلیل عکسهایی که پس از آورده شدن معلولان از محل سکونت حقیقیشان بر سر صحنه تخریب، تهیه شده بود به قدری در شبکههای اجتماعی باز نشر شد که در نهایت اصل چگونگی ماجرا به حاشیه رفت و تحلیلهای احساسی گردانندگان شبکههای اجتماعی به جای اصل واقعیت قرار گرفت.
سرپرست معلولان ارومیه ای: شهرداری پیش از تخریب هیچ اخطاری صادر نکرد
بهمن محمد خانی سرپرست این خانواده نیز گفت: در زمان تخریب من و خانوادهام در محل حضور نداشتیم و بعداً مطلع شدیم و پس از آن خانواده و مادرم را به محل بردیم و عکاسی انجام شد.
وی افزود: تاکنون اخطاری به دست من از سوی شهرداری ارومیه مبنی بر غیر مجاز بودن ساخت و ساز در این محل نرسیده بود.
صبح جمعه 18 اسفندماه 96 مأموران سازمان پیشگیری و رفع تخلفات شهرداری ارومیه با همراهی مأموران نیروی انتظامی و با حکم قانونی اقدام به تخریب ساختمان نیمه کارهای میکنند که در آن هیچ سکونتی وجود نداشته است و بعد از اجرای حکم نیز مأموران دستگاههای مختلف به اداره خود بر میگردند.
بنا بر اعلام سازمان مدیریت پیشگیری و رفع تخلفات شهرداری ارومیه تخریب منزل در حال ساخت در منطقه ایثار به صورت کاملاً قانونی بوده و در جهت مقابله با ساختوساز غیرمجاز انجام گرفته است.
اگرچه تصاویر منتشر شده حاکیست در دیواربهدیوار همین ساختمان تخریب شده منازل مسکونی متعددی ساخته شده و افرادی نیز در آن در حال سکونت هستند.
واکنش شهردار ارومیه به حادثه تخریب ساختمان در حال احداث معلولان
با این حال در همان ساعات نخست این حادثه محمد حضرت پور شهردار ارومیه به عملکرد مأمورین همین سازمان واکنش نشان داد و ضمن عذرخواهی از این خانواده معلول در عین حال مدعی شد که این مأمورین میتوانستند با سعه صدر بیشتر، قبل از تخریب مالکان را به شهرداری منطقه مربوطه راهنمایی کنند.
شهردار ارومیه این نکته را هم متذکر شد که صدور مجوز برای خانوادههای تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد رایگان است و شهرداری ارومیه نیز در این زمینه به صورت رایگان پروانه صادر میکند.
انتشار سریع خبرهای ناقص در شبکههای اجتماعی
در این میان چون توضیحات شهرداری ارومیه برای گردانندگان شبکههای اجتماعی از جذابیت لازم برخوردار نیست باز هم خبر ناقص ابتدایی که حاصل نقشه سازندگان ساختمان در حال احداث معلولین و همکاری غفلت انگیز تعدادی از کانالهای تلگرامی است به سرعت در حال گردش و دست به دست شدن در شبکههای اجتماعی و چه بسا کانالهای معاند با جمهوری اسلامی است.
دستور رسیدگی شبانه وزیر کار، رفاه و تأمین اجتماعی
جمعه شب همین آثار به دست وزیر کار، رفاه و تأمین اجتماعی نیز میرسد و با مطلع شدن وی، روند رسیدگی به موضوع وارد فاز تازهتری میشود.
علی ربیعی نیمه شب، مدیران کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهزیستی آذربایجان غربی را مأمور رسیدگی به موضوع میکند بنابراین رضا نقی زاده و سعید فریور مدیران این ادارات به همراه حامد عطایی خبرنگار افتخاری تسنیم و بازرس خانه مطبوعات آذربایجان غربی ساعت 1.30 دقیقه بامداد روز شنبه در منزلی که خانواده سه معلول یاد شده در آن زندگی میکردند حاضر شدند.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی گفت: این منزل به تازگی برای معلولین یاد شده اجاره شده و امروز در آن ساکن شدهاند.
کمک 30 میلیون تومانی بهزیستی برای سکونت معلولین
فریور افزود: پیش از این مبلغ 30 میلیون تومان برای خرید آپارتمان برای این خانواده از سوی دولت کمک شده بود که آنان با فروش آن آپارتمان اقدام به خرید زمین ساختمان تازه تخریب شده کرده بودند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی نیز در ابن ارتباط گفت: در زمان تخریب ساختمان در حال احداث هیچ یک از معلولین در ساختمان حضور نداشته و منزلی که امروز آنان در آن اسکان یافتهاند پیشتر اجاره شده بود و امروز در آن مستقر شدهاند و این جابجایی ربطی به تخریب ساختمان در حال احداث ندارد چرا که آنجا هنوز قابلیت سکونت پیدا نکرده بود.
در این بازدید شبانه افرادی از هیئت امنای مسجد محل نیز در منزل خانواده معلولان حضور داشتند که بر اساس اعلام "غلام قدیمی" یکی از هیئت امنای مسجد منطقه ایثار ارومیه، 7 نفر از اعضای هیئت امنای این مسجد با همراهی تعدادی دیگر از اصناف محل و خیرین تلاش میکرده اند این ساختمان را برای سکونت معلولان یاد شده احداث کنند.
شهردار ارومیه: سازندگان ساختمان معلولین اصرار بر بی قانونی دارند
شهردار ارومیه با تاکید بر قانونی بودن اقدامات مأموران شهرداری تصریح کرد: ساختمان مورد تخریب در مسیر خیابان قرار دارد و فقط حدود 60 متر از زمین باقی میماند که بر اساس ضوابط شهرداری نمیتوان برای آن مجوز ساخت و ساز داد.
حضرت پور افزود: اعطای مجوز ساختوساز برای معلولان رایگان است بنابراین حتی دیروز سازندگان این ساختمان را طی دیداری که باهم داشتیم دعوت کردم که در ساعت 9 در شهرداری منطقه سه ملاقات کنم اما آنان مدعی شدند که پروسه اخذ مجوز طولانی است و اصرار داشتند کارشان بدون مجوز انجام شود.
وی تصریح کرد: تصاویر تهیه شده پس از تخریب و به خاطر انتقام گیری سیاسی از شهرداری و از مأموران شهرداری انجام شده است و انگیزههای دیگری دارد.
ساختمان موصوف سه بار تخریب شده است
شهردار ارومیه گفت: سه بار این ساختمان تخریب شده و این اولین بار نبوده و سازندگان آن اصرار دارند بدون مجوز کارشان را پیش ببرند در حالی که فقط میتوان برای ملک تجاری برای باقیمانده این زمین مجوز ساخت و ساز داد.
رسول اصغرزاده عضو شورای شهر ارومیه نیز در گفتوگو نیز اظهار داشت: این ساختمان در مسیر خیابان قرار داشته و باید برخورد قانونی با آن میشد و جزئیات آن قطعاً به اطلاع شهروندان خواهد رسید.
دیدگاه تان را بنویسید