از ۱۰۰ سال عقب افتادگی تهران تا ۱۰۰ روزه اول نجفی!/ عکس های یادگاری نجفی و دوستان با دستاوردهای قالیباف
پیش و پس حضور اصلاح طلبان در مدیریت جدید شهری، شاه بیت اظهارات و کنش های آنها، نقد قالیباف و سیاست هایش در تهران بوده، ولی پس از 100 روز دستاورد به جزء عکس های یادگاری با پروژه های قبلی شهر نداشتند.
سرویس اجتماعی فردا: شهردار سابق تهران نزدیک به 12 سال مدیریت تهران را بر عهده داشت و به اذعان ناظران منصف و هیات های دیپلمات خارجی چهره پایتخت ایران تغییرات شگرفی داشت و می توان در زمینه پیشرفت و توسعه با کلانشهرهای مهم جهان مقایسه شود. به همین خاطر بود که برای اولین بار در تاریخ بلدیه کشور، شهردار تهران در سال 2008 به عنوان یکی از 8 شهردار برتر جهان انتخاب شد و پس از آن نیز ابرپروژه هایی مانند پل طبیعت و دریاچه خلیج فارس در میان چند پروژه شهری منتخب در جهان قرار گرفتند. همچنین در سال 2011 سیستم حمل و نقل عمومی تهران به خاطر سرعت توسعه و رشد قابل توجهش در لیست 5 شهر برتر جهان گنجانده شد.
سخن از دستاوردهای پایتخت در یک دهه اخیر نیازمند گزارشی تفصیلی و مبسوط است که در اینجا نمی گنجد. اما می توان پیشرفت تهران را در حوزه های مختلف عمرانی، زیرساختی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی گنجاند. در همین اوایل تیرماه و پس از انتخابات ریاست جمهوری بود که بزرگترین باغ کتاب جهان درست در پایتخت کشور اسلامی ایران توسط شهرداری تهران احداث و افتتاح شد. افتتاح های مهمی چون خط 7 مترو تهران و خط 8 مترو به سمت فرودگاه امام خمینی (ره) همگی گویای وجود مدیریت جهادی در شهر تهران است که تکرار چنین مدیریتی بدون شک آرزوی بسیاری از شهرداران است.
با وجود کارنامه درخشان محمدباقر قالیباف در تهران، اصلاح طلبان که پس از 15 سال به شورای شهر بازگشته اند بدون هیچ انصافی و به صورت کاملا هدفمند سطح تخریب ها را افزایش داده اند و میراث قالیباف را به شهر سوخته و ویرانه تشبیه می کننند و در یکی از ظهارات غیرمنصفانه محمد هاشمی در مصاحبه ای در اوایل تشکیل شورای شهر پنجم، اظهار داشت که قالیباف تهران را به 100 سال قبل عقب رانده و مدیریت وی از احمدی نژاد نیز اسفناکتر است. این اظهارات یکسویه و کاملا منفی از سوی اصلاح طلبان درحالیست که شهروندان تهرانی به خوبی با سطح پیشرفت های پایتخت آشنا هستند و این توسعه در مقابل چشمان آنها صورت گرفته است. اما تلاش برای انحراف در افکار عمومی و ارائه کارنامه نه تنها منفی بلکه فاجعه بار از شهردار سابق دلایل متعددی دارد که به آن پرداخته می شود.
اصلاح طلبان خود به خوبی به توانایی و کارآمدی مدیران شان آشنا هستند و می دانند در میان مدیران ارشد این طیف هیچ کدام توانایی و کارایی قالیباف خستگی ناپذیر را ندارند. مدیریت لیبرالی و برآمده از رویکردهای قدیمی و تمرکزگرا نمی تواند با مشکلات و معضلات مختلف شهر تهران دست و پنجه نرم کند و این مشکلات بدون تردید مدیریت جهادی را می طلبد. در چند ماه حضور نجفی وی به دلایل مختلف از جمله عدم توانایی جسمی، رویکرد نگاه بالا به زیرمجموعه ها و عدم خلاقیت، نتوانسته دستاوردی داشته باشد و ادامه چنین وضعی می تواند در دراز مدت سطح نارضایتی ها از خدمات رسانی را افزایش دهد.
ترس از تکرار کارنامه مدیریت شهری شورای اول تهران یکی دیگر از دلایل شروع آتش تخریب اصلاح طلبان است. اختلافات عمده بر سر انتخاب شهردار جدید تهران در میان اصلاح طلبان به مانند شورای نخست وجود داشت که در نهایت به نام محمد علی نجفی 66 ساله رسیدند. اقدامات و انتصابات وی در 100 روز گذشته، وی را در مقابل اصلاح طلبان قرار داده و نقدهای تند و بی سابقه ای علیه نجفی صورت پذیرفته است. چنین نقدهایی در این مدت محدود نشان از افزایش شکاف ها و فشارها برای جایگزینی نجفی در آینده خواهد شد.
در این میان، چنین اختلافاتی سبب می شود تا پیشرفت هایی که در یک دهه اخیر حاصل شده و مردم به تحقق وعده های مدیرانی شهری عادت کرده اند، متوقف یا کند شوند. امری که در حال حاضر کاملا محسوس است. با پیش آمدن چنین امری افکار عمومی تهران که یکی از تاثیرگذارترین اقشار در کشور هستند، باعث پشیمانی آنها از اعتماد مجدد به اصلاح طلبان خواهد شد و شاید آنها برای همیشه می بایست از سودای شورای شهر و خیابان بهشت خداحافظی کنند. بهشتی که با بازی های سیاسی و حاشیه سازی اصلاح طلبان به جهنمی برای شهروندان تهرانی تبدیل خواهد شد.
- سیستم مدیریتی و شهری که در یک دهه اخیر در مدیریت شهری تهران ایجاد شده با کوچکترین خلل و دستکاری های ناشیانه دچار اختلال خواهد شد و این اختلال در خدمات رسانی به شهروندانی پایتخت تاثیرگذار است. از راس مدیریت شهری تا سرای های محلی و شورایاری ها همگی به صورت هماهنگ و سیستماتیک در ارتباط و خدمات رسانی هستند. تغییراتی که اصلاح طلبان در این سیستم با داس بی انصافی و عینک سیاسی ایجاد خواهند کرده اند، شرایط را وخیم می سازد و مردم را از کرده خود در انتخاب این طیف پشیمان خواهد کرد. در چنین شرایطی سطح شکایات و نارضایتی ها بالا می گیرد و این موضوعی است که اصلاح طلبان به هیچ وجه مشتاق آن نیستند. - انتخابات مجلس در دو سال آینده و ریاست جمهوری در 4 سال آینده به عملکرد اصلاح طلبان در شورای شهر تهران به شدت وابسته است. شهردار پایتخت زیر ذره بین جریان ها و رسانه ها است و کم کاری و ناکارامدی وی به پای اصلاح طلبان و جریان های حامی دولت نگاشته خواهد شد و در نتیجه تاثیر مستقیمی در انتخاب مردم در انتخابات آینده می گذارد.
- قالیباف در هر جایگاهی قرار گرفته پس از وی مدیران بعدی با دستاوردها و عملکرد او مقایسه شده اند و تحولاتی ابتکاری و خلاقیتی که قالیباف در مدیریت داشته در کشور بی نظیر است. پلیس 110، بنزهای پلیس، 137 شهرداری، ابرپروژه های شهری و ... ناشی از ابتکارات مدیریتی قالیباف هستند که مدیران اصلاح طلب برای تکرار این کارنامه و یا ارائه ابتکارات جدید دست بسته تر از مدیران ارشد دیگر در کشورند. بنابراین بهترین راهکار برای جریان اصلاح طلب در مقابل چنین کارنامه تنها تخریب و سیاه نمایی است تا با غبارآلود کردن فضا بر روی قضاوت افکار عمومی تاثیرگذاشته و خود را به عنوان افراد شایسته جلوه دهند.
دیدگاه تان را بنویسید