منظومه شمسی در پایتخت
بوستان منظومه شمسی در سایتی به وسعت 10321 متر مربع حد فاصل بوستان بنادر و باغ گل با پل ابریشم 1، به عنوان پیاده روی از روی بزرگراه همت به قسمت شمالی اراضی 65 هکتاری منطقه سیاحتی و گردشگری، متصل شده است. ایده شکل گیری این بوستان با مرکزیت ساختمان گنبد آسمان نما (پلانتایوم) به شکل یک خورشید است.
137 آنلاین: شاید شما به عنوان یک گردشگر و یا یک شهروند ساکن پایتخت، به نجوم و یا رصد ستارگان علاقه مند باشید. و یا شاید هم در هنگام عبور از تقاطع بزرگراه همت و بزرگراه مدرس و یا هنگام بازدید از پارک آب و آتش، گنبد آبی رنگ بزرگی را در قسمت جنوبی مشاهده کرده اید و برایتان سوال پیش آمده که این نیم کره غول پیکر چیست؟ این نیم کره آبی رنگ چیزی نیست جز یک آسمان نما! اگر علاقه مندید که درباره این گنبد افلاک نما بیشتر بدانید مطلب زیرحتما را دنبال کنید
شناخت عمومی پروژه
مجموعه آسمان نما و مرکز علم گنبد مینا که به نام های پلانتاریوم و منظومه شمسی نیز خوانده می شود، در بخش غربی تپه های اراضی عباس آباد ساخته شده است. این مجموعه به عنوان بوستانی با مرکز علمی درون آن، یکی از مراکز آموزش همگانی و مرکز نمایش زیبایی های علم در ایران می باشد که در کنار مجموعه های شاخص فرهنگی - تفریحی شهر نظیر اسکیت پارک، بازار گل، گلستان فناوری های دیجیتال و ... در قطب فرهنگی - تفریحی شهر تهران قرار دارد.
بوستان منظومه شمسی در سایتی به وسعت 10321 متر مربع حد فاصل بوستان بنادر و باغ گل با پل ابریشم 1، به عنوان پیاده روی از روی بزرگراه همت به قسمت شمالی اراضی 65 هکتاری منطقه سیاحتی و گردشگری، متصل شده است. ایده شکل گیری این بوستان با مرکزیت ساختمان گنبد آسمان نما (پلانتایوم) به شکل یک خورشید است. احداث یک گنبد کروی ژئودزیک با سازه فضا ضمن ایجاد جذابیت های گردشگری، غنی سازی اوقات فراغت را برای مردم شهر تهران فراهم می سازد. در این پارک، فضای آسمان نما که از معماری یک کره فضایی به قطر 30 متر برخوردار است، جانمایی شده است. در این کره سفر به کهکشان نمایش داده می شود. قرار گیری این کره در حاشیه بزرگراه همت بهترین دید و منظر شهری برای رویت این مجموعه از بزرگراه همت و مدرس و حقانی را به وجود می آورد. پلانتاریوم یا آسمان نما، تالاری است که در آن نمایی از ستارگان، سیاره ها و دیگر پدیده های آسمانی برای اهداف آموزشی و سرگرمی نمایش داده می شود. کمتر مکان آموزشی را می توان یافت که از فضای باز، به خوبی جهت آموزش ستاره شناسی استفاده نماید. در مرکز گنبد آسمان نما یک پروژکتور قرار دارد که شامل پروژکتورهای جداگانه ای خورشید، ماه، سیارات و ستارگان می باشد.
هدف از احداث بوستان منظومه شمسی
برای اجرای مجموعه اهدافی به این شرح وجود داشت از جمله؛ ایجاد مجموعه ای پیشرو و مدرن در سطح کشور با موضوعی بدیع و محوریت سیاره زمین و فضا، ایجاد الگویی برای احداث مجموعه های مشابه در سطوح گوناگون در ایران و منطقه و در نهایت ایجاد شبکه ای ملی از موزه ها و مراکز علم، تربیت مجموعه ای از نیروهای توانمند در راهبری، طراحی و اجرای مراکز پیرا آموزشی در ایران و تولید بازارهای تازه در این زمینه.
علاوه بر نیاز سنجی آموزشی ای که براساس آموزش های رسمی در این مجموعه صورت گرفته است، اهداف دیگری چون درآمدزایی و تولید نوع جدیدی از تفریح مورد توجه مجریان طرح قرار گرفته است. تفاوت بنیادی یک مرکز علم با یک دانشکده یا آموزشگاه در تولید لذت و تفریح است.
جذابیت های جنبی
پاتوق نجوم و فضانوردی یا کافی شاپ به خانه فضایی شکل شبیه سازی شده که دید متفاوتی دارد، اطلاق شده و در سایت خود پلانتاریوم واقع شده است و ابنیه ان در حدود 250 متر مربع می باشد. بنای کروی شکل این طرح از مجموعه فرهنگی گردشگری اراضی عباس آباد، نمایشگاه موزه علوم شامل فضاهای رستوران سفینه فضایی از دیگر جاذبه ها هستند.
دیدگاه تان را بنویسید