بانوان تهرانی در کانون خدمات رسانی مدیریت جهادی

کد خبر: 737691

با توجه به آنكه اهتمام به امور بانوان كه يكي از كارويژه هاي اصلي نهاد اجتماعي مانند شهرداري است و به همين منظور اداره كلي به نام بانوان در شهرداري تهران از سال 1384 شروع به فعاليت كرده است.

137 آنلاین:سبک و سیاق جدید مدیریت سابق شهری در ارائه خدمات به بانوان در تهران باعث افزایش سطح رضایتمندی و حس امنیت اجتماعی شد که در بسیاری از گزارش های رسانه ها مغفول ماند تا مدیریت جهادی در زاویه تنگ دید رقبا متهم به بی توجهی به بانوان شود. اما این گزارش تنها بخش کوچکی از خدمات اداره کل بانوان شهرداری را بازگو می کند.

با توجه به آنكه اهتمام به امور بانوان كه يكي از كارويژه هاي اصلي نهاد اجتماعي مانند شهرداري است و به همين منظور اداره كلي به نام بانوان در شهرداري تهران از سال 1384 شروع به فعاليت كرده است.

پدیده هایی همچون گسترش ارتباطات، توسعه فضای مجازی، الگوهای نوپدید و شکاف بیشتر بین نسل ها تا اداره كل بانوان طرحي را با عنوان طرح «گوهر رحمت»، اجرا كند. اين طرح با هدف آموزش و توانمندسازی دختران و پسران در زمینه بلوغ و مهارت های زندگی پیش از ازدواج و از طریق برگزاری کارگاه های آموزشی و مشاوره ی گروهی با حضور والدين در سطح مدارس برگزار مي شد.

از ديگر طرح هاي اجرا شده در سال هاي اخير در حوزه تحكيم بنيان خانواده، طرح شکوفائی عشق (مرحله حین ازدواج - ویژه زوجهای جوان )، طرح خانواده کارآمد و پایدار (مرحله بعد از ازدواج )، طرح پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی خانواده، سبک زندگی ایرانی اسلامی، طرح آموزش آداب و مهارت‌های زندگی اسلامی -ایرانی، طرح مدیریت اوقات فراغت بانوان مي باشند كه جامعه آماري بانوان، دانش آموزان،‌دختران محصل دبيرستاني و دانشجو و همچنين كارگاه هاي مخصوص بانوان در سراي محله ها را پوشش داده است. در كنار اين خدمات،‌ توانمندسازي بانوان شهري در زندگي اجتماعي، يكي ديگر از كاركردهاي عمده اداره كل بانوان است.

كارگاه هاي آموزشي متعددي با اهدف شناسایی وضعیت خطرپذیری و عوامل مخاطره آمیز بانوان در سطح محلات و جلب مشارکت ذینفعان محلی برای برنامه ریزی در این حوزه به صورت ساليانه و در سطح مناطق 22 برگزار شده است. از سال 1391 طرح ظرفیت سازی اجتماعی بانوان نيز در دستور كار قرار گرفت كه اين طرح نيز در سطح محلات شهر در حال اجراست.

علاوه براين طرح ارتقاءهویت و تعلق محله ای بانوان و خانواده و طرح تجهیز کتابخانه‌های تخصصی بانوان كه در ساير مناطق تهران 62 كتابخانه مي باشند، ‌از ديگر عملكردهاي شهرداري در امور بانوان بودو

يكي از اقدامات ابتكاري اداره كل بانوان كه رويكرد جامعه محور دارد،‌ جشنواره تسنیم و ابتکارات جامعه محور و جشنواره‌ تسنیم و خلاقیت‌های فرهنگی - هنری هستند كه هر ساله با رویکرد محله محوری و به منظور شناسایی و توسعه توانمندی ها و قابلیت های اجتماعی بانوان و ترویج و ترغیب مشارکت های محلی، برگزار می شود و در این راستا توانمندی های بانوان در زمینه فرهنگی، هنری و همیاری های اجتماعی محلی شناسایی و معرفی می شود و بانوان بصورت داوطلبانه به ایجاد گروه های همیاری در سطح محلات می پردازند که منجر به تشکیل و رقابت کانون های بانوان در محلات خواهد شد. اين جشنوارها تاكنون 4 بار به صورت متوالي برگزار شد.

علاوه بر اين طرح ها،‌ اداره كل بانوان از سال 85 طرحي را باعنوان طرح غنچه ها وارد فاز عملياتي كرده كه براساس آن شهرداري از زمان بدو تولد كودكان در كنار آنها قرار مي گيرد و اين طرح از سال 92 به صورت 12 ماهه اجرا مي شود. در طرح غنچه های شهر خانواده تازه متولد شده شهر تهران در هنگام اخذ شناسنامه نوزاد در ثبت احوال عضو این طرح می شوند در صورت تمایل خانواده ها؛‌ مشخصات مورد نیاز نوزادان به نمایندگان غنچه های شهر در ثبت احوال تحول داده و پس از تکمیل مشخصات توسط ستاد غنچه های شهر و تقسیم خانواده های نوزادان به مناطق 22 گانه هدیه نوزادان به آدرس منزل آنها ارسال می شود .

اداره كل بانوان شهرداري با توجه به مناسبت هايي مانند روز دختر،‌روز زن،‌ روز جهاني كودك و ... نشست ها،‌ همايش ها و گردهمايي هاي آموزشي و فرهنگي متعددي را هرساله در دستور كار قرار مي دهد و با معرفي طرح هايي خود سعي در افزايش آگاهي بانوان از حقوق شهروندي و بالا بردن توانمندي هاي اجتماعي آنها دارد.

برگزاری کلاسهای مهارت زندگی برای زنان سرپرست خانوار، کارگاه های آموزشی ارتقاء سلامت ویژه زنان سرپرست خانوار، دوره آموزش برق ساختمان و تعمیرات تلفن همراه برای فرزندان زنان سرپرست خانوار، دوره آموزشی «خانه‌داری هتل» و ارائه تسهيلات مالي براي كارآفريني زنان سرپرست خانوار، از جمله اين اقدامات است.

به طور كلي آنچه محور فعاليت هاي شهرداري تهران در حوزه زنان در یک دهه گذشته بود،‌ برنامه هاي مدون در جهت كاهش آسيب هاي اجتماعي و توانمندسازي زندگي شهري بانوان به ويژه زنان آسيب پذير بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت