آنان که قالیباف را مدیر سازه میدانند این گزارش را بخوانند
حضور 12 ميليون نفر در تهران در كنار خدماتي كه در حوزه هاي شهري و اقتصادي مي طلبد، نيازمند نگاه ويژه در بخش آسيب هاي اجتماعي است.در همین زمینه در یک دهه گذشته، در کنار ساخت و سازهای بی نظیر توسط شهرداری، توجه به معضلات اجتماعی به کارویژه این سازمان تبدیل شد.
137 آنلاین: حضور 12 ميليون نفر در تهران در كنار خدماتي كه در حوزه هاي شهري و اقتصادي مي طلبد، نيازمند نگاه ويژه در بخش آسيب هاي اجتماعي است.در همین زمینه در یک دهه گذشته، در کنار ساخت و سازهای بی نظیر توسط شهرداری، توجه به معضلات اجتماعی به کارویژه این سازمان تبدیل شد.
در آمارها و گزارش هاي متعددي كه از سوي نهادها و سازمان هاي مختلف از جمله وزارت كشور، وزارت كار و رفاه اجتماعي، سازمان بهزيستي و مركز آمار ارائه مي شود، معضلات اجتماعي به سطح هشدار آميزي در كشور رسيده و عدم توجه به سامان بخشي و سياستگذاري هاي كوتاه مدت، ميان مدت و بلندمدت، كشور را در بحران اجتماعي غيرقابل اجتنابي در آينده اي نه چندان دور فرو خواهد برد.
تهران با جمعيت بيش از 12 ميليون نفري بيشتر از شهرهاي ديگر درگیر معضلات اجتماعی است و برهمين اساس مي بايست نگاه ويژه اي به اين شهر داشت. كمبود امكانات براي پوشش كامل مددجويان از سوي سازمان ها و نهادهايي مانند بهزيستي و كميته امداد امام خميني(ره)؛ باعث شد تا شهرداري تهران به صورت جدي تري به بحث ساماندهي معضلات اجتماعي ورود كند.
ورودي كه در سال هاي اخير با ابتكارات بسيار خوبي همراه شد و توانست الگوي مناسبي را براي فراگيري خدمات ارائه دهد. بخشي از اين اقدامات به صورت موقتي و عمده اي از فعاليت ها نيز با رويكرد بلندمدت سياستگذاري شده اند.
گرمخانه يا مددسرا كه از سال 1385 در سطح شهر تهران به صورت جدي و با تاسيس مددسراي خاوران و تجهيز آن وارد فاز عملياتي شد؛ توانست صدها كارتن خواب و مددجو را از سطح شهر و به ويژه در روزهاي سرد تهران، ساماندهي كند. در حال حاضر تهران 19 گرمخانه در مناطق مختلف دارد كه يكي از آنها مخصوص بانوان است.
در كنار اين اقدام، شاهد راه اندازي مددسراها با جامعه آماري مربوط به افراد معلول و ناتوان( اعم از جسمی و ذهنی) بی سرپرست، مجهوال الهویه، در راه مانده، گمشده، متواری، افراد نیازمند غیر حرفه ای، متکدیان و ولگردان حرفه ای هستيم كه نگهداري موقت آنها را در دستور كار دارد. كودكان كار نيز در بحث خدمات رساني شهرداري بي نصيب نيستند و در مراكز پرتو، ساماندهی کودکان در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی شهر تهران با جامعه هدف کودکان کار و خیابان تحت پوشش موسسات غیر دولتی مدنظر قرار گرفت.
28 مركز بهاران نيز براي توانمندسازی، آموزش، حرفه آموزی، مهارت آموزی و در نهایت بازگشت معتادین و آسیب دیدگان اجتماعی به چرخه زندگی سالم، اجتماعی و ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و رفاهی از طریق اصلاح رفتار از سال 1385 به مرور راه اندازي شدند كه معتادان متجاهر پس از رهايي اوليه از بند اعتياد براي بازپروري به اين مراكز اعزام مي شوند تا زمينه بازگشت مجدد آنها به جامعه به صورت زيرساختي ايجاد شود.
همچنين براي زنان سرپرست خانوار 200 مراكز مهارت آموزي كوثر راه اندزاي شدند كه مشاوره و مددکاری برنامه ریزی درراستای خدمات آموزشی، خدمات اشتغال، خدمات حمایتی درراستای توانمندسازي زنان سرپرست خانوار را براي آنها در دستور كار قرار دارد.
با نگاهي به فعاليت هاي گسترده اي كه شهرداري تهران در دوران مدیریت سابق براي كمك به مددجويان آسيب هاي اجتماعي در حوزه كارآفريني، كودكان كار، بازپروري معتادان، ايجاد سرپناه براي بي خانمان ها و زنان سرپرست خانوار و ... تدارك ديده است، مي توان اذعان كرد كه اين اقدامات تا حدودي توانسته بخشي از معضلات مربوط به آسيب پذيري هاي اجتماعي را كاهش دهد تا شهروندان در بخش عريان شهر، كمتر شاهد نابساماني هاي مربوط به اين افراد باشند. هرچند تا رسيدن به اهداف ايده آل و آرماني فاصله بسياري باقي مانده تا كشور از مرز ورود به بحران هاي اجتماعي دور شود اما با وجود ادامه ركود اقتصادي و ادامه دار بودن مشكلات اقتصادي و معيشتي، نمي توان نسبت به آسيب ديدگان اجتماعي بي تفاوت بود و آنها را به حال خود واگذار گذاشت.
دیدگاه تان را بنویسید