طرح‌های عمرانی از زمان قالیباف دارای پیوست اجتماعی شدند/ نجفی امروز از ادعاهای گذشته‌اش عقب‌نشینی کرد

کد خبر: 737214

امروز آقای محمدعلی نجفی حرف‌های خودش را اصلاح و از ادعاهای گذشته خود عقب نشینی کرده است؛ مثل آمار نیروی انسانی و بحث مطالبات شهرداری. به نظر می‌رسد به مرور زمان متوجه اظهارات اشتباه خود خواهد شد.

طرح‌های عمرانی از زمان قالیباف دارای پیوست اجتماعی شدند/ نجفی امروز از ادعاهای گذشته‌اش عقب‌نشینی کرد
ناصر امانی
سرویس اجتماعی فردا: امروز محمدعلی نجفی، شهردار تهران در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه به سولات خبرنگاران پاسخ داد. اما نجفی در برخی از اظهاراتش حرف‌های عجیبی را به زبان آورده است. در این رابطه «فردا» با ناصر امانی ، معاون برنامه ریزی سابق شهرداری تهران به گفتگو نشسته است که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید: فردا: آ قای نجفی راجع به استخدام‌های شهرداری گفتند که شهرداری تهران ۱۵ هزار پست سازمانی دارد. در حالی که موجودی نیروی انسانی ۶۸ هزار نفر است. نظر شما در این رابطه چیست؟ وقتی می‌گوییم شهرداری باید منظورمان از شهرداری را بگوییم. آیا فقط مناطق ۲۲ گانه است؟ معاونت‌ها و یا سازمان‌ها هم جز آن محسوب می‌شوند؟ این ۱۵ هزار پست سازمانی که آقای نجفی به آن اشاره کرده صرفا پست‌های سازمانی ستاد شهرداری تهران، مناطق ۲۲ گانه و سازمان‌های غیر مستقل است. بقیه سازمان‌ها و شرکت‌های شهرداری را اگر بخواهیم پست‌های مصوب آن را محاسبه کنیم عدد آن سه تا ۴ برابر عدد ۱۵ هزار می‌شود. مثلا فقط اتوبوسرانی شهرداری تهران در دوره ما ۱۸ هزار پست مصوب داشت که در آن دوره حدود ۱۰ هزار از این پست‌ها را غیر فعال کردیم.
اینجا بخوانید: اطلاعات ناقص نجفی از زیرمجموعه‌های شهرداری تهران
همچنین باید گفت که تعداد پرسنل اتوبوسرانی ۸ هزار نفر کاهش پیدا کرد، ده هزار از پست‌های سازمانی اتوبوسرانی را غیر فعال کردیم یا در سازمان آتش نشانی حدود ۷ هزار ۲۰۰ پست سازمانی مصوب دارد. هیچ کدام از این پست‌ها جزء آن ۱۵ هزار پست محسوب نمی‌شود. طبیعتا در این صورت نمی‌توان گفت: شهرداری ۱۵ هزار پست دارد و این ۶۸ هزار نفری که وی اشاره می‌کند؛ حدود ۹ هزار پرسنل اتوبوسرانی، حدود ۵ هزار نفر نیروی سازمان آتش نشانی و حدود ۸ هزار نفر نیروی شرکت بهره‌برداری مترو در آن است. در حالی که پست‌های مصوب آن جداست.
به نظر می‌رسد دوستان آقای نجفی که این اطلاعات را در اختیار آقای شهردار قرار دادند به این نکته دقت نکردند که این ۱۵ هزار پست صرفا پست‌های سازمانی مصوب شهرداری، مناطق ۲۲ گانه و معاونت‌های شهرداری و آن سه تا سازمان غیر مستقل است. بقیه سازمان‌ها هر کدام پست‌های مصوب جداگانه دارند. طبیعتا نیروی انسانی آن‌ها نیز باید با همان سازمان مقایسه شود. فردا: اینکه ایشان گفته اند که استخدامی‌ها زیاد بوده و شهرداری فربه شده است. لطفا در مورد استخدامی‌های شهرداری و استخدام‌های امسال توضیح دهید؟ ۸ هزار نفر از این ۶۸ هزار نفر افرادی بودند که بر اساس مصوبه بودجه سال ۹۶ شهرداری در شورای شهر، قبلا از طریق اعتبارات عمرانی حقوق و مزایا دریافت می‌کردند، جز آمار پرسنل شهرداری محسوب نمی‌شدند، ولی شورای چهارم ما را موظف کرد اعتبارات این افراد را از محل اعتبارات عمرانی به اعتبارات جاری منتقل کنیم. وقتی این کار انجام شد، این تعداد افراد به سر جمع پرسنل شهرداری تهران از ابتدای سال ۹۶ اضافه شد.
قبلا وقتی آمار پرسنل شهرداری را محاسبه می‌کردیم چیزی حدود ۶۰ هزار نفر بود، وقتی این جایه جایی در اعتبارات صورت گرفت، براساس مصوبه شورای شهر و برای شفاف شدن و یکدست شدن آمار و مشخص شدن سهم بودجه جاری (با اینکه بودجه جاری درصدش از ۳۰ درصد به ۳۹ درصد افزایش پیدا کرد برای شفاف شدن) موضوع این جابه‌جایی را پذیرفتیم و طبیعتا آمار نیروی انسانی ما حدود ۸ هزار نفر شفاف شد.
در واقع نیرو بود، اما محل دریافت حقوق و مزایا اعتبارات عمرانی بود و در مجموع پرسنل شهرداری محاسبه نمی‌شدند. با این کار، شفاف سازی در آمار پرسنل انجام دادیم که تعدادمان به ۶۸ هزار نفر رسید. بنابراین وقتی الان آمار ۶۸ هزار نفری را ارائه می‌کنیم کل پرسنل شهرداری، شرکت ها، سازمان ها، مناطق، سازمان‌های مستقل و ... را در نظر می‌گیریم. باید گفت که این یکپارچگی در حوزه منابع انسانی در شهرداری فقط در دوره آقای قالیباف اتفاق افتاد. زیرا که قبلا آنها برای خود سیستم جداگانه و مستقلی داشتند و زیربار شهرداری نمی‌رفتند. اما وقتی این یکپارچگی ایجاد شد شفاف سازی صورت گرفت. فردا: آقای نجفی در بخش دیگری از اظهارات خود به قرارداد‌ها اشاره کرده اند که در دوره جدید قصد دارند مناقصه و مزایده‌ها را شفاف و عمومی کنند. سوال ما این است که مگر در دوره‌های قبلی قرارداد‌ها شفاف نبود؟! شما را به روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور ارجاع می‌دهم، مخصوصا خود روزنامه همشهری و دیگر روزنامه‌های رسمی کشور که ببینید علاوه بر شهرداری تهران، سازمان‌ها و شرکت‌های وابسته به شهرداری تهران نیز در روزنامه‌ها روزانه چقدر مناقصه عمومی داشتند.
علاوه بر آن گزارش کمیسیون بودجه شورای شهر چهارم را ملاحظه کنید که نشان می‌دهد سیر برگزاری مناقصات عمومی در شهرداری تهران هر دوره نسبت به دوره قبل افزایش یافته است. مناقصه محدود و یا ترک تشریفات را قانون پیش بینی کرده که در چه شرایطی شهرداری می‌تواند بدون برگزاری مناقصه یا برگزاری مناقصه محدود و یا ترک تشریفات قرارداد ببندد. اگر قانون این اجازه را به شهرداری داده طبیعتا بر اساس قانون عمل شده وگرنه همه قرارداد‌ها و مناقصات ما بر اساس مزایده‌های و اعلام‌های عمومی بوده است.
ما در دوره فعالیت‌مان برای این موضوع سیستم طراحی کردیم که در شهرداری فعال است و ما امیدواریم که در این دوره نیز فعال باشد و همه قرارداد‌ها و مناقصاتی که شهرداری برگزار می‌شود در سیستم ثبت شود و همه ببینند و شرکت کنند و بهره برداری کنند.
اینجا بخوانید: حالا که قالیباف رفت، پردیسان واگذار شد؛ خیرش را ببینید!
فردا: موضوع بعدی در مورد پروژه‌های عمرانی شهرداری است. آقای نجفی گفته که در پروژه‌های عمرانی که شهرداری تهران انجام داده به پیوست اجتماعی توجه نکرده است! اصلا پیوست اجتماعی برای پروژه‌های عمرانی و غیر عمرانی در دوره ما کلید خورد. و تعریف این موضوع در دوره آقای قالیباف اتفاق افتاد، منتهی بعضی از پروژه‌ها وبعضی از پیمانکاران و بعضی از مناطق و سازمان‌ها ممکن است خیلی در این موضوع وقت نگذارند و انجام ندهند. ما این را قبول داریم که کامل و صددرصد نبوده، اما تا پیش از آن اصلا به این مسئله توجه نمی‌شده و باید بگویم که توجه به پیوست‌های اجتماعی در دوره ما کلید خورد. تمام تلاش این بود که اکثر پروژه‌های شهرداری تهران پیوست فرهنگی و اجتماعی داشته باشد. امیدوارم که دوستانمان در دوره شهرداری فعلی تلاش کنند تا به نحو مطلوب و کامل آن را اجرایی کنند. فردا: امروز شهردار در صحبت‌های خود به پروژه صدر هم اشاره کرده و گفته هزینه‌های آن زیاد بوده است. آیا می‌شد برای چنین پروژه‌ای کمتر از این مقدار، هزینه کرد؟ ما چند بار این موضوع را در گذشته توضیح دادیم، شورای گذشته این را از ما خواست و ما مکتوب خدمت عزیزان به تفکیک پل صدر و تونل نیایش را به صورت شفاف در یکی از شماره‌های روزنامه جهان اقتصاد مفصل چاپ کردیم؛ معاونت فنی عمرانی شهرداری تهران این را به یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار اقتصادی کشور داد و به صورت مشروح به چاپ رسید.
اگر آقایان منظورشان این است که رقم هزینه پروژه صدر شفاف نیست، که مشخص است که هزینه‌ها کاملا شفاف است؛ معلوم شده که چه میزان هزینه شده، علت افزایش هزینه‌ها در هر سال بابت چه موضوعی بوده و همچنین تغییرات سال به سال مشخص است.
همچنین پروژه‌های عمرانی فهرست بهایش را هر سال سازمان مدیریت و برنامه ریزی اعلام می‌کرده؛ ما فهرست بهایی که هر سال با پیمانکاران قرارداد بستیم چه در پل طبقاتی صدر و یا تونل نیایش که نمی‌توانسته خارج از فهرست بهای سازمان مدیریت و برنامه ریزی باشد. این‌ها همه در قرارداد‌ها مشخص است. یعنی نهاد‌های نظارتی اجازه نمی‌دادند ما خارج از فهرست بهای ابلاغی سازمان مدیریت و برنامه ریزی که هر سال ابلاغ می‌کند عمل کنیم. بعلاوه بحث مربوط به تحریم‌ها ما آن دوره در اوج تحریم‌ها قرار داشتیم، از این امکاناتی که برای پل نیاز داشتیم را به راحتی نمی‌توانستیم وارد کنیم.
همچنین افزایش قیمت دلار که در اوج بود را نباید فراموش کرد. مثل الان که به حدود ۴ هزار تومان رسیده، آن زمان هم به این مبلغ رسیده بود و طبیعتا بخشی از تجهیزات وارداتی بود و نیاز به ارز داشت؛ این‌ها باعث شد که هزینه‌ها بالاتر برود. اما در هر صورت برابر با فهرست بهایی بود که سازمان مدیریت و برنامه ریزی به شهرداری و به همه سازمان‌های کشور هر سال ابلاغ می‌کند.
در پایان باید بگویم که امروز آقای محمدعلی نجفی حرف‌های خودش را اصلاح و از ادعاهای گذشته خود عقب نشینی کرده است؛ مثل آمار نیروی انسانی و بحث مطالبات شهرداری. به نظر می‌رسد به مرور زمان متوجه اظهارات اشتباه خود خواهد شد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت